Search

Αφιέρωμα SA: Οι κορυφαίες 23+1 στιγμές στον αθλητισμό της Ξάνθης για το 2023!

Το 2023 σε λίγες ώρες θα είναι παρελθόν.

Το 2024 είναι προ των πυλών και ευχή όλων ανθρώπων του αθλητισμού είναι η χρονιά αυτή να είναι ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη.

Με το 2023 λοιπόν να μας αφήνει, το SportsAddict.gr, προσπάθησε να συγκεντρώσει και να σας παρουσιάσει, τις 23+1 σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς αυτής από τον αθλητισμό της Ξάνθης, έτσι όπως τις κατέγραψε η συντακτική του ομάδα.

Ευχάριστες ή δυσάρεστες, ατομικές ή ομαδικές, στιγμές που ξεχώρισαν για διαφορετικούς λόγους.

Σας τις παρουσιάζουμε λοιπόν παρακάτω, με χρονολογική σειρά που συνέβησαν μέσα στην χρονιά που έφυγε και όχι με σειρά σημαντικότητας.

Ξεκινάμε!

1. Όπως είναι λογικό το 2023 είχε πάρα πολύ ΑΟΞ, ωστόσο στο συγκεκριμένο άρθρο που αφορά γενικά τον αθλητισμό της Ξάνθης θα περιοριστούμε στις πλέον σημαντικές στιγμές. Η αρχή δεν θα μπορούσε να είναι άλλη από τον Απρίλη και τις αρχαιρεσίες μετά την παραίτηση Σιδέρη(θυμηθείτε ΕΔΩ) που άνοιξαν τον δρόμο για την επανεκκίνηση του συλλόγου με νέο Διοικητικό Συμβούλιο. Με τον Πρόεδρο, Κωνσταντίνο Ψωμά και τον Αντιπρόεδρο Αλέξανδρο Γιαλάογλου να δίνει μια εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη με σημαντικές ειδήσεις(δείτε ΕΔΩ)

Ο ΑΟΞ γύρισε σελίδα και κάνει επανεκκίνηση μέσα από τον Ερασιτέχνη! Το νέο Διοικητικό σχήμα που φέρνει ξανά ελπίδα στους φιλάθλους(+pics, video)

2. Το 2023 ξεκίνησε ιδανικά για τον Ξανθιώτικο αθλητισμό, με την Ελένη Ζερενίδη του “Ορέστης Βασίλης” Ξάνθης να κατακτά την 3η θέση στα +68kg juniors

Μεγάλη διπλή Θρακιώτικη διάκριση στο Presidents Cup Europe και πρόκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα U21!

 

3. Με την 5η θέση ολοκλήρωσαν το πρώτο μισό του 2023 στην Β’ Εθνική οι ξανθιώτες του Λεύκιππου που σε μια απαιτητική και δύσκολη σεζόν εξασφάλισαν την παρουσία του για ακόμα μια χρονιά στην τρίτη τη τάξει Εθνική κατηγορία του μπάσκετ στην χώρα.

Β’ Εθνικη: Φινάλε στη σεζόν με νίκη και πέμπτη θέση για τον Λεύκιππο Ξάνθης! Η τελική βαθμολογία της κανονικής διάρκειας

4. Στις 23 Απρίλη ο Άρης Αβάτου κατάφερε να βγει νικητής μετά από μια μεγάλη μάχη που μετά το τρίποντο επί του Πανδραμαϊκού σηματοδότησε την παραμονή του συλλόγου στην Γ’ Εθνική για ακόμα μια χρονιά!

Photos: Με buzzer beater Κοντογιαννίδη εξασφάλισε την παραμονή του στην Γ’ Εθνική για 7η συνεχόμενη χρονιά ο Άρης Αβάτου!

5. Στις 26 του Απρίλη και με τη νίκη επί του Φίλιππου Δροσερού ο Άρης Πετεινού πανηγύρισε την δεύτερη διαδοχική κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας.

Το photostory από τη νίκη τίτλου του Άρη Πετεινού κόντρα στον Φίλιππο Δροσερού και τα πανηγύρια των πρωταθλητών της Α’ ΕΠΣ Ξάνθης!

6. Σε μια χρονιά που οι “κιτρινόμαυροι” κατέκτησαν και το πρωτάθλημα της Γ’ ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ ήταν μια γεμάτη σεζόν και στις Ακαδημίες του συλλόγου με τον εορτασμό να γίνεται παρουσία και του Βασίλη Τοροσίδη(δείτε ΕΔΩ)

Πρωταθλητής Γ’ ΕΠΣ Ξάνθης ο Άρης Πετεινού Β’!

7. Στα μέσα του Μάη ο πολυνίκης του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης. Ορφέας Ξάνθης κατέκτησε την κούπα επικρατώντας με 1-0 σε έναν συναρπαστικό τελικό της Βιστωνίδας, με τους “κιτρινόμαυρους” πάντως να μην δηλώνουν συμμετοχή στο Κύπελλο Ελλάδας(δείτε ΕΔΩ).

Το απόλυτο photostory του μεγάλου τελικού της ΕΠΣ Ξάνθης με πάνω απο 400 φωτογραφίες!!!

8. Ιστορικές στιγμές έζησε και ο Κεραυνός Λευκόπετρας που κατέκτησε το πρωτάθλημα της Β’ κατηγορίας και επέστρεψε μετά από 8 ολόκληρα χρόνια στα “σαλόνια” του ξανθιώτικου ποδοσφαίρου

Το Photostory από την απονομή πρωταθλήματος της Β’ ΕΠΣ Ξάνθης στον πρωταθλητή Κεραυνό Λευκόπετρας!

Β’ ΕΠΣ Ξάνθης: Επιστρέφει μετά από 8 σεζόν στην Α’ κατηγορία ο Κεραυνός Λευκόπετρας! Αποτελέσματα & βαθμολογία

9. Μεγάλες στιγμές έζησε στις 15 Μάη ο ξανθιώτης, Γιώργος Σαββίδης που αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην ηλικιακή κατηγορία U21 με την φανέλα της ΧΑΝΘ

Πρωταθλητές Ελλάδας με τους Νέους της ΧΑΝΘ οι Γιώργος Σαββίδης και Ντοούζ Αλεμδάρ!

10. Τρομερό φινάλε στην Γ’ Εθνική είχε η Ασπίδα Ξάνθης που αν και ξεκίνησε τα play out ως φαβορί για τον υποβιβασμό έβγαλε τρομερή ψυχή  και αυταπάρνηση και κόντρα σε όλους και όλα πέτυχε δύο τεράστιες ανατροπές πανηγυρίζοντας στο φινάλε μια μάγκικη παραμονή.

Αποστολή εξετελέσθη για την Ασπίδα Ξάνθης που πήρε νέα συγκλονιστική νίκη και παρέμεινε στην Γ’ Εθνική!(+video)

11. Τον Μάιο η γυναικεία ποδοσφαιρική ομάδα της Ελπίδας Γενισέας πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος του 1ου ομίλου της Γ’ Εθνικής στην παρθενική της συμμετοχή. Όμως δυστυχώς την 1η του Σεπτέμβρη ανακοίνωσε πως δεν θα κατέβει να αγωνιστεί

Photos: Σε εορταστικό κλίμα η απονομή του τίτλου της Γ’ Εθνικής στην πρωταθλήτρια Ελπίδα Γενισέας!

Δεν κατεβαίνει στο πρωτάθλημα η Γυναικεία ομάδα της Ελπίς Γενισέας! Ο λόγος της απόφασης και η επόμενη μέρα

12. Φιναλίστ του Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ“ Τάσος Χαραλαμπίδης” αναδείχτηκε ο Λεύκιππος Ξάνθης που ηττήθηκε στον μεγάλο τελικό απο τον ΓΑΣ Κομοτηνή

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2022-2023 με ανατρεπτική νίκη επί του Λεύκιππου Ξάνθης!

To photostory του μεγάλου τελικού Κυπέλλου ΕΚΑΣΑΜΑΘ μεταξύ Λεύκιππου Ξάνθης & ΓΑΣ Κομοτηνή!

13. Ακόμα μια σημαντική διάκριση για τον ξανθιώτη παλαιστή, Νίκο Ιωσηφίδη που κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στην κατηγορία 77 κιλών της ελληνορωμαικης στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Πάλης, που διεξήχθη στα Τρίκαλα.

Χάλκινος Πανελληνιονίκης ο Νίκος Ιωσηφίδης της “Ολυμπιακής Φλόγας Ξάνθης”!

14. Ο Ιούνιος ήταν ένας πολύ σημαντικός μήνας για τον ΑΟΞ καθώς στα αγωνιστικά οι πρώτες “μεταγραφές” ήταν η επιστροφή στον σύλλογο του Νίκου Κεχαγιά ως Τεχνικού Διευθυντή(δείτε ΕΔΩ) και του Χρήστου Μαλαδένη ως προπονητή(δείτε ΕΔΩ). Όμως ήταν και ο μήνας που ο σύλλογος άλλαξε σήμα(δείτε ΕΔΩ) σηματοδοτώντας την επανεκκίνηση σε όλα τα επίπεδα. Ακόμα σημαντικότερος όμως ήταν ο Ιούλιος καθώς η ομάδα εντάχθηκε στα μητρώα της ΕΠΟ(δείτε ΕΔΩ) ήρθε η επισημοποίηση της ηχηρής επιστροφής με την αναγνώριση από το Αθλητικό Μητρώο

Μεγάλη μέρα για τον ΑΟΞ που έλαβε Αθλητική Αναγνώριση από Γ.Γ.Α. και τώρα φορτσάρει σε όλα τα μέτωπα!

Και με την…βούλα της Γ.Γ.Α. η επίσημη επιστροφή του ΑΟΞ που ολοκλήρωσε την διαδικασία εγγραφής στο Αθλητικό Μητρώο!

15. Ένα από τα πρόσωπα της χρονιάς και αναμφίβολα του καλοκαιριού για τον αθλητισμό της Ξάνθης ήταν η Στυλιανή Ορφανίδη, η ταλαντούχα 15χρονη σπρίντερ του ΑΠΟΦΚΑ Ξάνθης είχε μια φοβερή χρονιά γεμάτη ρεκόρ και μετάλλια

Εντυπωσιακή παρουσία στα 80μ. και 9η καλύτερη επίδοση στα Κ16 για την Στέλλα Ορφανίδη!

Νέα εξαιρετική εμφάνιση και σπουδαία επίδοση για την Χάλκινη Πανελληνιονίκη στα Κ18 Στυλιανή Ορφανίδη!

Εντυπωσιακή παρουσία και δύο μετάλλια για την Στέλλα Ορφανίδη στην συνάντηση Ελλάδας – Κύπρου!

16. Το 2023 πέρα από τον ΑΟΞ ήταν και η χρονιά του Άρη Πετεινού με τον ξανθιώτικο σύλλογο να πανηγυρίζει την άνοδο στην Γ’ Εθνική για πρώτη φορά στην ιστορία του. Με τους “κιτρινόμαυρους” να πανηγυρίζουν με την ψυχή τους την ιστορική πρώτη νίκη μέσα στην Βέροια αλλά και το πρώτο εντός έδρας τρίποντο κόντρα στην Αγία Μαρίνα στο γήπεδο του Πετεινού

Το photostory από το παιχνίδι με την Δόξα Βώλακα που έφερε την ιστορική άνοδο του Άρη Πετεινού!

Έγραψε ιστορία ο Άρης Πετεινού που πέτυχε μεγάλη νίκη με ανατροπή στην Βέροια!

To photostory από την ιστορική νίκη του Άρη Πετεινού επί της Αγίας Μαρίνας!

17. Στις 8 Ιουνίου ο Λεύκιππος Ξάνθης “τάραξε τα νερά” ανακοινώνοντας πως την τεχνική ηγεσία της ομάδας αναλαμβάνει ο Γιώργος Ζαφειρούδης που μετά απο 14 χρόνια επιστρέφει στην Ξάνθη!

Επιστρέφει μετά από 14 χρόνια στην Ξάνθη για χάρη του Λεύκιππου ο Γιώργος Ζαφειρούδης!

18. Η αγωνιστική επιστροφή του ΑΟΞ ξεκίνησε τον Ιούλιο με την ολοκλήρωση της πρώτης μεταγραφής της επανεκκίνησης(θυμηθείτε ΕΔΩ ποιος είναι) και πήρε σάρκα και οστά με τα πρώτα επίσημα ματς της ομάδας και την μεγάλη πρόκριση στο Κύπελλο μέσα στο Δροσερό επί του Φίλιππου αλλά και το πρώτο επίσημο ματς της ομάδας στα πρωταθλήματα της ΕΠΣ Ξάνθης. Αμφότερα νικηφόρα άλλωστε ο ΑΟΞ αποχαιρετά το 2023 με μόνο νίκες σε πρωτάθλημα και Κύπελλο όντας πρωτοπόρος και αήττητη στην Β1 και στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης

Το photostory της νίκης του ΑΟΞ επί του Φίλιππου Δροσερού για το Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης!

Το photostory από την εντυπωσιακή πρεμιέρα του ΑΟΞ στο πρωτάθλημα με Εθνικό Κιμμερίων στην επιστροφή στο “σπίτι” του!

19. Ένα μοναδικό  event πραγματοποιήθηκε στο κλειστό γυμναστήριο “Χριστίνα Χριστοδούλου” του Ευμοίρου Ξάνθης, μια και η Ασπίδα Ξάνθης φιλοξένησε τον NBAer, Omer Faruk Yurtseven.

Ένας NBAer στην Ξάνθη καλεσμένος της Ασπίδας Ξάνθης! Το κάλεσμα σε αθλητές αλλά και όλους τους φίλους του μπάσκετ.

20. Στις 19 Αυγούστου διεξήχθη για πρώτη φορά αγώνας Super Cup στην ΕΠΣ Ξάνθης με τον κάτοχο του Κυπέλλου Ορφέα να κερδίζει στα πέναλτι τον πρωταθλητή Άρη Πετεινού κατακτώντας την πρώτη κούπα της σεζόν

Photos: Στα πέναλτι κρίθηκε ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, ο Ορφέας νικητής του Super Cup Ξάνθης!

21. Στις 27 Αυγούστου η ομάδα της Βιστωνίδας έζησε ιστορικές στιγμές καθώς εκμεταλλευόμενη την μη συμμετοχή του Ορφέα στο Κύπελλο Ελλάδας πήρε την θέση του, και έδωσε μια φοβερή μάχη με τον Απόλλωνα Παραλιμνίου με τον ξανθιώτικο σύλλογο να αποκλείεται με ψηλά το κεφάλι

Photos: Αποκλεισμός απο τον δυνατό Απόλλωνα με ψηλά το κεφάλι για την ψυχωμένη Βιστωνίδα!

22. Τον Σεπτέμβρη είχαμε την τρομερή επιτυχία από τον ξανθιώτη πρωταθλητή, Νίκο Ιωσηφίδη που κατέκτησε το Χάλκινο μετάλλιο στο 7ο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Ελληνορωμαϊκής και Ελευθέρας Πάλης Κωφών, που έγινε στην Μπισκέκ του Κιργιστάν.

Τρομερός Ιωσηφίδης! Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Κωφών ο Θρακιώτης παλαιστής!!!

23. Το δίμηνο Οκτώβρη και Νοέμβρη αν μη τι άλλο ανήκει στον 12χρονο Γιώργο Μαυρίδη που σε ένα δίμηνο μέσα αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας, κατέκτησε Ευρωπαϊκό μετάλλιο και πρώτευσε και σε διεθνές τουρνουά!

Πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία Παίδων ο 12χρονος Γιώργος Μαυρίδης που ετοιμάζεται για το Ευρωπαϊκό!

Συγκλονιστική παρουσία και ασημένιο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Παίδων για τον Γιώργο Μαυρίδη!

Νέα διεθνής πρωτιά για τον 12χρονο Θρακιώτη Γιώργο Μαυρίδη που κατέκτησε το χρυσό στο 7th Tirana Trophy!

23+1 Μια πολύ μεγάλη επιτυχία πανηγύρισε ο 17χρονος ξανθιώτης, Γιώργος Μπρατίδης που αναδείχτηκε πρωταθλητής Ελλάδας στην κατηγορία των 85 κιλών στους Πανελλήνιους αγώνες Sanda 2023 που διοργάνωσε η ‘Ελληνική Ομοσπονδία Γου Σου Κούνγκ Φου

Ο ποδοσφαιριστής του Απόλλωνα Πολυσίτου που πρώτευσε στο Πανελλήνιο Γου Σου Κούνγκ Φου!

Ευχή όλων στο SportsAddict.gr, το 2024 να επιφυλάσσει μόνο θετικές ειδήσεις για τον αθλητισμό της Ξάνθης!

Καλή χρονιά!

Share it