Search

Επιστρέφει μετά από 14 χρόνια στην Ξάνθη για χάρη του Λεύκιππου ο Γιώργος Ζαφειρούδης!

Σε μια πολύ σημαντική κίνηση προχώρησε ο Λεύκιππος Ξάνθης που ήρθε σε συμφωνία με τον πολύπειρο προπονητή, Γιώργο Ζαφειρούδη.

Ο coach Ζαφειρούδης μετά από 14 χρόνια επιστρέφει στην Ξάνθη όχι για τον ΑΣ(η πιο ευρέως γνωστό τότε BF) στον οποίο εργάστηκε για 3 χρόνια στην Α2 αλλά για χάρη του Λεύκιππου που και τη νέα χρονιά θα αγωνίζεται στην Β’ Εθνική θέλοντας να βάλει και αυτός σημαντικό λιθαράκι στην ανοδική πορεία του Λεύκιππου

Ο έμπειρος τεχνικός ξεκίνησε την ενασχόληση του με την προπονητική το 1993. Ανέλαβε την ομάδα του Ανατόλια και παρέμεινε μέχρι το 2000. Στην συνέχεια, 2000-2004, βρέθηκε στην ΜΕΝΤ, ανεβαίνοντας απ’ την Α2 στην Α1. Τη σεζόν 2004-2005 βρέθηκε στο ICBS με άνοδο της ομάδας από την Β’ Εθνική στην Α2. Το 2005-2006 αναλαμβάνει την Ξάνθη που εκείνη την σεζόν αγωνιζόταν στην Α2, μετακομίζει στην Νίκη Βόλου (2006-2007) και επανέρχεται στην Ξάνθη και στην Α2 την διετία 2007-2009. Το 2010-2013, ήταν στον πάγκο της Νίκης Βόλου, που την οδήγησε από την Γ’ Εθνική στην Α2.

 

Τον επόμενο χρόνο βρέθηκε στην Δόξα Λευκάδας και κέρδισε την άνοδο στην Α2, όπως και το 2014 με την Λάρισα. Εν συνεχεία ανέλαβε τα τμήματα υποδομής του ΠΑΟΚ, κατακτώντας το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων του 2016-17. Την διετία 2017-2019, εργάστηκε στην ΧΑΝΘ, ακολούθησε η εκ νέου επιστροφή του στην Λευκάδα για την Δόξα 2019-2020, τον Ιούνιο του 2020 ανέλαβε τα ηνία του Αίαντα Ευόσμου. Από το καλοκαίρι του 2021 και μέχρι τον Δεκέμβρη του 2022 ήταν στον πάγκο της Δόξας Λευκάδας ενώ μέχρι πρότινος είχε επιστρέψει στην ομάδα του Ευόσμου.

Η ανακοίνωση του Λεύκιππου Ξάνθης αναφέρει:

Εντυπωσιακή Κίνηση με την Πρόσληψη Γιώργου Ζαφειρούδη !

Ο ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΣ είναι υπερήφανος να ανακοινώσει μια εκπληκτική προσθήκη στο δυναμικό του. Το Διοικητικό Συμβούλιο προχώρησε στην υπογραφή συμβολαίου συνεργασίας με έναν από τους πιο έμπειρους, επιτυχημένους και αναγνωρισμένους προπονητές μπάσκετ, ανοίγοντας έτσι ένα νέο κεφάλαιο στην ιστορία της ομάδας μας.

Ο νέος μας προπονητής, Γιώργος Ζαφειρούδης, φέρει μαζί του μια εντυπωσιακή πορεία επιτυχιών και αναγνωρίσεων. Έχοντας προπονήσει με επιτυχία σε Εθνικές κατηγορίες και σε κορυφαίες ομάδες, αναγνωρίζεται ως μια από τις πιο επιδραστικές προσωπικότητες στον κόσμο του μπάσκετ.

Με την άφιξη του Γιώργου Ζαφειρούδη, η ομάδα μας αναμένεται να αναπτύξει νέες δυνατότητες και ταλέντα, προωθώντας την ανταγωνιστικότητα και το επίπεδο του αθλήματος στην περιοχή μας. Ο Γιώργος Ζαφειρούδης θα είναι υπεύθυνος για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της προπονητικής φιλοσοφίας της ομάδας μας, ενθαρρύνοντας την ανάπτυξη των παικτών μας τόσο σε ατομικό όσο και σε ομαδικό επίπεδο.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑΟ ΛΕΥΚΙΠΠΟΥ πιστεύει ότι με τη προσθήκη του Γιώργου Ζαφειρούδη θα ανοίξει μια νέα εποχή για την ομάδα μας και είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον.

Η αγωνιστική περίοδος 2023-2024 αναμένεται άκρως ενδιαφέρουσα με την καθοδήγηση του νέου προπονητή μας !

Share it