Search

Video: Όσα ειπώθηκαν στην εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη για την επανεκκίνηση του ΑΟΞ από Κ. Ψωμά και Αλ. Γιαλάογλου!

Μια άκρως ενδιαφέρουσα κουβέντα με καλεσμένους το νέο Πρόεδρο του Ερασιτέχνη ΑΟΞ, Κωνσταντίνο Ψωμά και τον Αντιπρόεδρο, Αλέξανδρο Γιαλάογλου είχαν την ευκαιρία να ακούσουν αλλά και να δουν οι φίλοι της Ξάνθης και όχι μόνο μέσα από την ραδιοφωνική συνέντευξη στο Nova Radio 93.1 και την εκπομπή “Αθλητικός Παλμός” powered by Sportsaddict.gr

Σε μια απόλυτα ανοιχτή προς τον κόσμο της Ξάνθης και όχι μόνο τόσο ραδιοφωνικά αλλά και με livestream στην σελίδα Facebook του Sportsaddict, οι φίλαθλοι είχαν την ευκαιρία να ρωτήσουν ότι επιθυμούν για την επανεκκίνηση του ΑΟΞ με τους Κωνσταντίνο Ψωμά και Αλέξανδρο Γιαλάογλου να δίνουν σημαντικές ειδήσεις με το πιο σημαντικό είναι οι σαφείς θέσεις που εξέφρασαν σε όλα τα ζητήματα που τέθηκαν χωρίς δεύτερες σκέψεις αλλά δίνοντας στον κόσμο το όραμα τους για το νέο ξεκίνημα του συλλόγου με δράσεις όχι μόνο για το ποδοσφαιρικό τμήμα και τις Ακαδημίες αλλά και στα υπόλοιπα σπορ με μότο: “Σκοπός του νέου ΑΟΞ είναι να γεμίσει με κόκκινες φανέλες την πόλη μας, να μπει η ομάδα ξανά στην καθημερινότητα του τόπου”. Ξεκαθαρίζοντας παράλληλα την κατηγορία που θα ξεκινήσει ο ΑΟΞ και γιατί επιλέχτηκε αυτή. Παράλληλα γνωστοποιήθηκε η έναρξη της εγγραφής νέων μελών στον Ερασιτέχνη ΑΟΞ με όλα τα στοιχεία που πρέπει να ξέρουν οι φίλαθλοι για την εγγραφή τους

Δείτε ολόκληρη την κουβέντα και τις απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που τέθηκαν τόσο για την έναρξη των εγγραφών όσο και για το πλάνο της ομάδας, τα χρέη της ΠΑΕ , το γήπεδο, τις σχέσεις με τους Παλαιμάχους του συλλόγου αλλά και τα νέα πρόσωπα που αναλαμβάνουν το τμήμα επικοινωνίας-marketing του συλλόγου αλλά και το γραφείο τύπου:

Σημαντικά στοιχεία της συνέντευξης όπως καταγράφηκαν από την επίσημη σελίδα της ομάδας:

👉Δεν υπήρχε ο Ερασιτέχνης που θα έβαζε “πλάτη” στο πρόβλημα που υπήρξε με την ΠΑΕ και την αδυναμία της το καλοκαίρι, με συνέπεια η ομάδα φέτος να μην κατέβει στο πρωτάθλημα. Ενεργοποιηθήκαμε και δουλέψαμε όλο αυτό το διάστημα ώστε σήμερα να συζητάμε με αισιοδοξία. Συγκλονιστήκαμε με την επιστολή παραίτησης του συλλόγου ως μέλη αυτού του συλλόγου από τα χρόνια των ακαδημιών.
👉Ο σκοπός του ΑΟΞ δεν είναι να έρθει ο κόσμος σε αυτόν. Αλλά να πάει ο ΑΟΞ στον κόσμο. Η ομάδα τα τελευταία χρόνια απομακρύνθηκε από την πόλη μας, ο κόσμος απομακρύνθηκε από τον σύλλογο , ο καθένας για τις αιτίες του. Σκοπός του νέου ΑΟΞ είναι να γεμίσει με κόκκινες φανέλες την πόλη μας, να μπει η ομάδα ξανά στην καθημερινότητα του τόπου.
👉Μας δίνεται η δυνατότητα μέσω του ερασιτέχνη, όχι τόσο αγωνιστικά αλλά περισσότερο οργανωτικά, να βγάλουμε την ομάδα από την ομηρία που βρέθηκε και να περάσουμε στην επόμενη ημέρα. Ο Ερασιτέχνης ήταν κλειστός στον κόσμο, τον ανοίξαμε και μειώσαμε το χρονικό διάστημα που μπορεί να ψηφίζει.
👉Νέος σε ηλικία και συμμετοχή στα κοινά : Ένας νέος θέλει να συμμετέχει στα κοινά της πόλης του, της ομάδας του , γιατί πολύ απλά επιθυμεί την προσφορά. Πρέπει να πάψουμε να ψάχνουμε ιδιοτελή συμφέροντα στον οποιονδήποτε θέλει να ασχοληθεί με μια κοινωνική δραστηριότητα. Είναι μεγάλη η ευθύνη μας απέναντι στον ΑΟΞ για να αποσκοπούμε σε προσωπικά οφέλη.
👉Η οποιαδήποτε μορφή συγχώνευσης του ΑΟΞ, σημαίνει διαγραφή στην ΓΓΑ. Χάνεις αριθμούς μητρώου, περιουσιακά στοιχεία, τα πάντα. Ταχθήκαμε εξαρχής απέναντι σε κάθε επιθυμία περί συγχώνευσης. Το ιδρυτικό σωματείο που υπήρχε ως μητρική ιδέα της ΠΑΕ, θα έπαυε να υπάρχει μετά τον υποβιβασμό της με κάθε συγχώνευση. Αυτό μας έφερε απέναντι και μας έδωσε την πάσα να ασχοληθούμε ενεργά. Συστρατευτήκαμε με τον κόσμο, σεβόμενοι την ιστορία μας.
👉 Επικοινωνιακά και ιστορικά, διατηρούμε με αυτήν την απόφαση ενεργοποίησης του Ερασιτέχνη, την ιστορία του συλλόγου μας αλλά και των παρουσιών μας στο γήπεδο. Χρειάζεται υπομονή , αλλά είναι επιλογή σεβασμού στον σύλλογο μας, χωρίς επιλογές βιαστικές, αλλά ωφέλιμες για το μέλλον του.
👉 Υπεύθυνος Επικοινωνίας και marketing του συλλόγου αναλαμβάνει η Ζωή Κωνσταντινίδου και Υπεύθυνος τύπου ο Χάρης Ευφραιμίδης
👉Ας πούμε ότι κατεβαίναμε Γ! Εθνική. Τι θα συνέβαινε με τον ΑΟΞ ; Με τα χρέη ; Που θα πήγαιναν αυτά ; Θα αγωνιζόταν απλά επί της ουσίας για 2-3 χρόνια στην τρίτη κατηγορία με όποια μορφή συγχώνευσης. Επί της ουσίας όμως τα χρέη δεν θα είχαν διαγραφεί.
👉Η ομάδα μας με βάση τον ΚΑΠ κατεβαίνει στην Β! ΕΠΣ Ξάνθης. Εκεί θα αγωνίζεται την περίοδο 2023-2024. Θα μπορούσε να τεθεί το ζήτημα σε μια συνέλευση στην ΕΠΣ. Θα είχε πολλές όψεις όμως αυτή η επιλογή και κυρίως μελλοντικά μπορεί να το βρίσκαμε μπροστά μας . Προτιμούμε να πάρουμε τον χρόνο μας με υπομονή.
👉Ο Ερασιτέχνης ΑΟΞ λειτουργεί παράλληλα με το θέμα της ΠΑΕ . Δεν είναι χαμένος ο χρόνος μας αν θέλουμε να γίνουμε ξανά επαγγελματική ομάδα, η απόφαση για την Β! ΕΠΣ είναι ξεκάθαρη, δεν υπήρχε αγωνιστική και διοικητική συγκρότηση. Είναι tabula rasa το θέμα, ευκαιρία να οργανωθούμε, να την κάνουμε ελκυστική για έναν επιχειρηματία και να επανέλθει στην Α! Εθνική.
👉Γίνονται επαφές για την αγωνιστική δομή του συλλόγου, υπάρχει παράλληλα μια συνεννόηση με τους παλαίμαχους που θα διαδραματίσουν σημαντικό ρόλο και θα υπάρχει αξιοποίηση τους . Θα χτίσουμε τον σύλλογο σε Ευρωπαϊκά πρότυπα, θέλουμε χρόνο, αλλά ήδη γίνονται κινήσεις. Ο στόχος δεν είναι άλλος από την Σούπερ Λίγκα 1.
👉Το πλάνο περιλαμβάνει αξιοποίηση πολλών ατόμων, από το γραφείο επικοινωνίας έως και τους φροντιστές. Το τμήμα Marketing είναι πολύ σημαντικό, θέλουμε τους ικανούς της πόλης μας να βοηθήσουν ώστε να παρουσιάσουμε κάτι ελκυστικό σε έναν επιχειρηματία αλλά και στον κόσμο ώστε να έρθει γήπεδο.
👉Υπάρχει πλάνο ενεργοποίησης των ακαδημιών, θα είναι ανακοινώσιμο στην συνέντευξη τύπου. Στα πρότυπα που λειτουργούσε παλαιότερα, με πολλά τμήματα, σε σύγχρονο περιβάλλον.
👉Συνδρομές και μέλη : Η συνδρομή θα είναι 50 Ευρώ για τα μέλη , 20 Ευρώ η εγγραφή. Εξετάζεται η δυνατότητα να γίνεται μέλος όποιος γονέας φέρνει το παιδί του στην ακαδημία όπως γίνεται σε όλους τους συλλόγους. Παράλληλα στις σκέψεις μας είναι παιδιά μέχρι 16 ετών να εισέρχονται δωρεάν στο γήπεδο στα πλαίσια του “όλη η πόλη κόκκινη” .
👉Ευνοείται η καλή συνεργασία με τον Ορφέα Ξάνθης στο γήπεδο μας, δεν θέλουμε διχασμούς, είμαστε σε επαφές και συζητήσεις , ανεδαφικά όσα ακούγονται περί ρήξης.
👉Υπάρχει συζήτηση για δημιουργία άλλων τμημάτων, χρειάζονται επίτροποι , θα πραγματοποιηθούν ζυμώσεις. Μας ενδιαφέρουν όλα τα αθλήματα.
👉Τα χρέη της ΠΑΕ είναι πολλά, έχουμε μια καλή ενημέρωση για ένα ποσό κοντά στα 3,000,000 Ευρώ . Ένα σημαντικό ζήτημα είναι η εκκαθάριση της ΠΑΕ, όλα αυτά θα δούμε με τι διαδικασίες θα γίνουν. Επανέρχεται στην Β! Εθνική το 50% των χρεών.
👉Υπάρχει διοικητικό , αθλητικό και οικονομικό πλάνο ώστε να λειτουργήσει ομαλά ο σύλλογος και στα Ευρωπαϊκά πρότυπα.
👉Υπάρχει ενδιαφέρον από τον Δήμο και την Περιφέρεια να στηριχτεί η ομάδα. Όπλο μας όμως θα είναι παράλληλα οι συνδρομές και οι χορηγοί. Όλοι αντιλαμβάνονται το μέγεθος της ομάδας μας ειδικά τώρα που δεν την είχαμε κοντά μας. Να μην ξεχνάμε όμως το MARKETING , την μπουτίκ, το διαδίκτυο, την διαφήμιση, η ομάδα μας πρέπει να ακουστεί ξανά στην πόλη αλλά και τον υπόλοιπο κόσμο.

Share it