Search

Photos: Στα πέναλτι κρίθηκε ο πρώτος τίτλος της χρονιάς, ο Ορφέας νικητής του Super Cup Ξάνθης!

Μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης ο Ορφέας Ξάνθης κατέκτησε και το Super Cup επικρατώντας με 3-1 στην διαδικασία των πέναλτι του Άρη Πετεινού σε έναν αγώνα που έγινε παρουσία αρκετού κόσμου για φιλανθρωπικό σκοπό.

Στο πρώτο μέρος οι δύο ομάδες εμφανώς επηρεασμένες από την ζέστη παρουσιάστηκαν αρκετά προσεκτικές σε ένα 45λεπτο με ελάχιστες αξιόλογες στιγμές με τον Άρη να απειλεί με προσπάθειες των Χριστοφορίδη και Νίκου Μελισσόπουλου που δεν βρήκαν στόχο ενώ ο Ορφέας είχε καλή στιγμή με τον Ξαντινίδη

Στην επανάληψη ο Ορφέας απείλησε πρώτος με τον Μπουρδούνη όμως ο Πετεινός αντέδρασε προσπαθώντας να πάρει την κατοχή της μπάλας απειλώντας με σουτ των Ραφαήλ Μελισσόπουλου και Χριστοφορίδη και κεφαλιά του Νίκου Μελισσόπουλου, με τον Ορφέα παρά την πίεση των αντιπάλων του να ανταποκρίνεται και στο 65′ να έχει μεγάλη στιγμή όμως η διπλή προσπάθεια του Κώστα Ξαντινίδη δεν βρήκε στόχο καθώς αμφότερες σταμάτησαν σε αμυνόμενο.

Στο 76′ στην πιο σημαντική στιγμή του αγώνα για τον Άρη Πετεινού ο Γιουργούσης σταμάτησε το σουτ του Αλαγκιοζίδη μετά από ταχύτατη αντεπίθεση του Άρη και ασίστ του Ραφαήλ Μελισσόπουλου, κρατώντας το μηδέν. Αυτός όμως που είχε την φάση του αγώνα ήταν ο Ορφέας Ξάνθης με τον Αθανασίου να σταματά στο 90′ τον Μαυρόπουλο που βρέθηκε μόνος απέναντι του και στην συνέχεια της φάσης το σουτ του Ξαντινίδη πέρασε δίπλα από το αριστερό δοκάρι της ομάδας του Πετεινού.

Με το 0-0 να μένει μέχρι τέλους το ματς οδηγήθηκε στην διαδικασία των πέναλτι ο Ορφέας είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον Δημήτρη Γιοργούση που απέκρουσε δύο πέναλτι με την ομάδα του Άρη να έχει και ένα δοκάρι, με το “χρυσό” τέρμα για τον Ορφέα να σημειώνει ο Θάνος Μπογιατζίδης. Η σειρά των πέναλτι είχε ως εξής: Ραφαήλ Μελισσόπουλος δοκάρι, Κώστας Ξαντινίδης 1-0, Άγγελος Τουρατζίδης απέκρουσε Γιοργούσης, Βασίλης Καραγκιόζης απέκρουσε Αθανασίου, Γιάννης Χριστοφορίδης απέκρουσε Γιοργούσης, Γιώργος Κατρανίτσας 2-0, Ιάσων Εφέντη 2-1, Θάνος Μπογιατζίδης 3-1

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Σεζέρ Φεράτογλου με βοηθούς τους Γιώργο Χρυσέλη και Παναγιώτη Βαμβακίδη, 4ος ήταν ο Γιώργος Δρακίδης.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γιουργούσης, Κασάπης(69′ Καραγκιόζης Β.), Χακή Τζαμπάζ, Μακράκης, Κατρανίτσας, Γκιούρτζης(89′ Μαυρόπουλος), Μπουρλόγλου, Μπουρμπούν Ε.(84′ Κωνσταντινίδης), Μπουρδούνης, Ξαντινίδης, Μπογιατζίδης, Ισά Ογλού(69′ Καρύδης)

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Αν. Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Ασλανίδης(82′ Μετεντζίδης), Παπαδόπουλος Λ., Παυλίδης, Σαρηγιαννίδης(58′ Αλαγκιοζίδης), Τυριάκης, Χριστοφορίδης, Τσάκαλος(46′ Τουρατζίδης), Πουτακίδης(46′ Μελισσόπουλος Ρ.), Μελισσόπουλος Ν.(69′ Κουτσομιχάλης)

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΦΑΚΟ ΤΟΥ SA ΕΔΩ

Share it