Search

Μετά από 11 χρόνια ο Χαριτίδης φορά ξανά την φανέλα του ΑΟΞ και γίνεται η πρώτη μεταγραφή της επανεκκίνησης!

Γεγονός είναι η πρώτη μεταγραφική κίνηση της επανεκκίνησης του ΑΟΞ μετά και την εξασφάλιση της Αθλητικής Αναγνώρισης από την Γ.Γ.Α.(δείτε ΕΔΩ), με τον Αντώνη Χαριτίδη να αποφασίζει μετά από 11 χρόνια να φορέσει την φανέλα της ομάδας από την οποία ανδρώθηκε και να την στηρίξει στη μεγάλη προσπάθεια που γίνεται για να επιστρέψει ο ΑΟΞ εκεί που ανήκει μέσα από την επανεκκίνηση του συλλόγου απο την Β’ ΕΠΣ Ξάνθης

Αξίζει να τονιστεί πως ο Αντώνης Χαριτίδης είναι ο πρώτος παίκτης που σύμφωνα με πληροφορίες του SA παρέδωσε στους ιθύνοντες του ΑΟΞ την αίτηση μεταβολών για να φορέσει ξανά την φανέλα της μεγάλης ομάδας του Νομού δείχνοντας έμπρακτα την στήριξη του στην επανεκκίνηση που κάνει ο σύλλογος από τα τοπικά.

Ο 30χρονος(22/8/1992) Ξανθιώτης μεσοεπιθετικός που ξεκίνησε και ανδρώθηκε από τα τμήματα Υποδομής της Ξάνθης από την οποία αποχώρησε το 2012 και φόρεσε κατά σειρά την φανέλα των Εθνικό Γαζώρου, Νέστου Χρυσούπολης, Φωκικού, Δόξα Δράμας, ΑΕ Καραϊσκάκη και από το 2016 επέστρεψε στην Ξάνθη φορώντας την φανέλα των Ορφέα Ξάνθης και Άρη Αβάτου για να συνεχίσει στην Γ’ Εθνική φορώντας την φανέλα των Κεραυνού Πέρνης και Νέστου Χρυσούπολης. Το 2021 επέστρεψε στην Ξάνθη για λογαριασμό της Ελπίς Γενισέας ενώ  πέρσι αν και είχε συμφωνήσει αρχικά να αγωνιστεί στον Άρη Πηγών στην γειτονική Καβάλα επαγγελματικές υποχρεώσεις τον έφεραν πίσω στην Ξάνθη για χάρη του ΑΠΟΞ από τον οποίο και πήρε μεταγραφή στον ΑΟΞ την φανέλα του οποίου θα φορέσει ξανά μετά απο 11 χρόνια

Η αρχή γίνεται λοιπόν με μια πολύ σημαντική κίνηση για τον σύλλογο που έχει και σημειολογικό ενδιαφέρον, μια και ένα από τα παιδιά που δεν πήραν την ευκαιρία να γίνουν επαγγελματίες αν και ξεχώριζαν με την εικόνα τους στα τμήματα υποδομής να στέκεται στο πλευρό του ΑΟΞ σε μια δύσκολη στιγμή για τον σύλλογο. Το επόμενο διάστημα και όσο θα πλησιάζουμε στην επίσημη έναρξη των μεταγραφών(1/8) αναμένονται αρκετοί ακόμα ποδοσφαιριστές να ολοκληρώσουν την μεταγραφή τους στον ΑΟΞ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΟΞ αναφέρει:

Ο Αθλητικός Όμιλος Ξάνθης ανακοινώνει την πρώτη του επίσημη μεταγραφή. Ο Αντώνης Χαριτίδης που παίζει στην θέση του μεσοεπιθετικού επιστρέφει στο “σπίτι” που τον ανέδειξε.

Γεννημένος το 1992, αγωνίστηκε στα τμήματα υποδομών του ΑΟΞ φορώντας το περιβραχιόνιο της δεύτερης ομάδας μας και ακολούθως φόρεσε κατά σειρά την φανέλα των Εθνικού Γαζώρου, Νέστου Χρυσούπολης ,Φωκικού , Δόξα Δράμας , ΑΕ Καραϊσκάκη Άρτας. Από το 2016 επέστρεψε στην Ξάνθη φορώντας την φανέλα των Ορφέα Ξάνθης και Άρη Αβάτου για να συνεχίσει στην Γ’ Εθνική με τις ομάδες του Κεραυνού Πέρνης και Νέστου Χρυσούπολης. Την περσινή σεζόν αγωνίστηκε στην ομάδα του ΑΠΟ Ξάνθης.

Ο Χαριτίδης με την πολυετή παρουσία του στις εθνικές κατηγορίες είμαστε σίγουροι πώς θα προσφέρει με την εμπειρία του τα μέγιστα ως προς την επίτευξη των στόχων του Α.Ο.Ξ. Του ευχόμαστε καλή επιτυχία και δύναμη στην προσπάθεια αυτή !

Share it