Search

Αφιέρωμα SA: Οι κορυφαίες 22+1 στιγμές στον αθλητισμό της Ροδόπης για το 2022!

Το 2022 σε λίγες ώρες θα είναι παρελθόν. Το 2023 είναι προ των πυλών και ευχή όλων ανθρώπων του αθλητισμού είναι η χρονιά αυτή να είναι ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη.

Με το 2022 λοιπόν να μας αφήνει, το SportsAddict.gr, προσπάθησε να συγκεντρώσει και να σας παρουσιάσει, τις 22+1 σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς αυτής από τον αθλητισμό της Ροδόπης, έτσι όπως τις κατέγραψε η συντακτική του ομάδα.

Ευχάριστες, πανηγυρικές, ατομικές ή ομαδικές, στιγμές που ξεχώρισαν για διαφορετικούς λόγους. Σας τις παρουσιάζουμε λοιπόν παρακάτω, με χρονολογική σειρά που συνέβησαν μέσα στην χρονιά που έφυγε και όχι με σειρά σημαντικότητας.

Ξεκινάμε!

1. Στις 19 Μαρτίου 2022, η γυναικεία ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή εξασφαλίζει τον τίτλο στο Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ και ταυτόχρονα μια θέση στα μπαράζ ανόδου για την Α2, που εν τέλει χάθηκε στο τελευταίο ματς.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πρωταθλητής Γυναικών ο ΓΑΣ Κομοτηνή!

2. Στις 2 Απριλίου 2022, ο Βαγγέλης Χριστόπουλος κατακτά το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ζιου Ζίτσου που διεξήχθη στο Ηράκλειο της Κρήτης, στην κατηγορία -66 κιλών κάτω των 18 ετών.

Πρωταθλητής Ευρώπης ο Κομοτηναίος Βαγγέλης Χριστόπουλος! (+video)

3. Στις 2 Απριλίου 2022, μετά από αναμονή αρκετών ετών, ο Πανθρακικός κατακτά και μαθηματικά το Πρωτάθλημα της Α’ ΕΠΣ Θράκης και οδεύει για τα μπαράζ ανόδου στη Γ’ Εθνική.

Πρωταθλητής ο Πανθρακικός, υποβιβάστηκαν οι Ασώματοι! Αποτελέσματα και βαθμολογία Α’ ΕΠΣ Θράκης

4. Στις 9 Απριλίου 2022, σε ένα συγκλονιστικό παιχνίδι κόντρα στις Αμαζόνες Μαΐστρου, στο ΔΑΚ Ξάνθης, η γυναικεία ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής, στέφεται Πρωταθλήτρια ΕΣΠΕΘΡ και ταυτόχρονα κερδίζει ένα εισιτήριο για τα μπαράζ ανόδου στην Α2, που εν τέλει δεν ήρθε.

ΕΣΠΕΘΡ: Πρωταθλήτρια γυναικών η ΑΕ Κομοτηνής!

5. Στις 22 Απριλίου 2022, η διεθνής διαιτητής Χρύσα Κουρομπύλια επιλέχθηκε από την UEFA, ώστε να βρίσκεται ανάμεσα στους διαιτητές που θα διευθύνουν το Women’s Euro 2022. Μπορεί η καταγωγή της να μην είναι από την Κομοτηνή, ωστόσο το γεγονός πως υπήρξε αθλήτρια της Ροδόπης 87 και του ΓΑΣ Κομοτηνή και βεβαίως μετέπειτα αναδείχθηκε από την ΕΠΣ Θράκης ως ανερχόμενη ρέφερι, μας κάνει να αισθανόμαστε την επιτυχία της και ως επιτυχία του τόπου μας.

Απο τα γήπεδα της Θράκης στην τελική φάση του Women’s EURO η Χρύσα Κουρομπύλια!

6. Στις 23 Απριλίου 2022, η αποστολή του Ηρόδικου Κομοτηνής επιστρέφει με 16 μετάλλια από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ, καταγράφοντας άλλη μια χρυσή σελίδα στην ιστορία του.

Με 16 μετάλλια στις αποσκευές του επέστρεψε ο Ηρόδικος από το Πανελλήνιο!

7. Στις 28 Απριλίου 2022, γίνεται γνωστό πως η Κομοτηνή θα φιλοξενήσει το Final 4 του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Βόλλευ Εφήβων, με την συμμετοχή βεβαίως της ΑΕ Κομοτηνής. Μπορεί οι κιτρινόμαυροι να έμειναν στην 4η θέση, ωστόσο οι παρουσία τους εκεί, όσο και η διοργάνωση του τουρνουά, αποτέλεσαν μεγάλη επιτυχία για την Κομοτηνή, που ακούστηκε ξανά στο Πανελλήνιο.

Στην Κομοτηνή το Final 4 Εφήβων με την συμμετοχή της τοπικής ομάδας!

8. Στις 30 Απριλίου 2022, ο Πανθρακικός κατακτά το νταμπλ στην ΕΠΣ Θράκης, μετά από ένα συναρπαστικό Τελικό Κυπέλλου κόντρα στη Δόξα Γρατινής, ίσως τον καλύτερο στον 21ο αιώνα.

Post Game: 11ο Κύπελλο και νταμπλ για τον Πανθρακικό! Η συγκλονιστική προσπάθεια της Δόξας δεν ήταν αρκετή! Όσα έγιναν στον Τελικό!

9. Στις 17 Μαΐου 2022, ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Parabadminton με τον Ηρόδικο να διαπρέπει σε ένα ακόμα άθλημα και να επιστρέφει με 5 χρυσά μετάλλια.

Επιτυχίες για Κότινο και Ηρόδικο στο Πανελλήνιο Parabadminton της Αλεξανδρούπολης (+photos)

10. Στις 21 Μαΐου 2022, ο Κομοτηναίος Φώτης Ιωαννίδης στέφεται Κυπελλούχος Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό.

Κυπελλούχος Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό ο Φώτης Ιωαννίδης!

11. Με την ολοκλήρωση των Πρωταθλημάτων για την σεζόν 2021-22 ο αθλητής του ΓΑΣ Κομοτηνή, Παύλος Πεταλωτής πετυχαίνει κάτι μοναδικό στο Πανελλήνιο, έχοντας σκοράρει μέσα σε μια σεζόν σε 4 διαφορετικές ηλικιακές κατηγορίες.

Το εντυπωσιακό επίτευγμα του Παύλου Πεταλωτή που έγραψε ιστορία!

12. Στις 5 Ιουνίου του 2022 η αναμονή τόσων χρόνων λαμβάνει τέλος. Ο Πανθρακικός θριαμβεύει με εξάρα κόντρα στην Προσοτσάνη και επιστρέφει στις Εθνικές κατηγορίες, με το όνομά του να γράφεται ξανά!

Είναι γεγονός! Ο Πανθρακικός με εξάσφαιρο επέστρεψε ξανά σε Εθνικές κατηγορίες μετά απο πέντε χρόνια!!!

13. Στις 12 Ιουνίου του 2022 η Εθνική μας ομάδα χάρις σε ένα γκολ και μια ασίστ ενός Κομοτηναίου, του Πέτρου Μάνταλου, κερδίζει με 2-0 το Κόσοβο και ταυτόχρονα τόσο την άνοδο στη League B του Nations League, όσο και μια..δεύτερη ευκαιρία για πρόκριση στο Euro 2024.

Με γκολ και ασίστ Μάνταλου «κλείδωσε» πρωτιά, άνοδο και δεύτερη ευκαιρία για Euro 2024 η Ελλάδα!

14. Στις 17 Ιουνίου του 2022 η Νικολέτα Μπάρμπα χρειάστηκε μόλις 44 δευτερόλεπτα για να ρίξει στο καναβάτσο την Έμα Κάρι από την Ιταλία και να κερδίσει το Χάλινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κορασίδων.

Τρίτη στην Ευρώπη η Νικολέτα Μπάρμπα!

15. Στις 26 Ιουνίου του 2022 η Δήμητρα Τσουκαλά του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, μετά το χάλκινο μετάλλιο στα 100 μέτρα, κερδίζει και το ασημένιο στα 200 μέτρα, στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Ως εκ τούτου κλήθηκε στη συνέχεια και στην αποστολή της Εθνικής, για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα, στα 4χ100.

Το ξανάκανε η Δήμητρα Τσουκαλά που κατέκτησε μετάλλιο και στα 200μ. του Πανελλήνιου πρωταθλήματος!

16. Στις 12 Ιουλίου του 2022 ο Ιμπίς Νιαζί κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο στην κατηγορία των +90 κιλών.

Χάλκινος στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα Πάλης στην Άμμο ο Κομοτηναίος Ιμπίς Νιάζι!

17. Στις 20 Ιουλίου του 2022 ο Δημήτρης Κουλκοβίνης της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης, φέρνει στην Κομοτηνή το χάλινο μετάλλιο από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης Παμπαίδων.

Τρίτος Πανελληνιονίκης ο Δημήτρης Κουλκοβίνης της Ναυταθλητικής Ένωσης Ροδόπης

18. Στις 29 Ιουλίου του 2022 η Νικολέτα Μπάρμπα ανεβαίνει στο τέταρτο σκαλί του κόσμου, χάνοντας στις λεπτομέρειες το χάλκινο μετάλλιο στο Παγκόσμιο U17 της Ρώμης στην κατηγορία των 69 κιλών.

Τέταρτη στον κόσμο η Νικολέττα Μπάρμπα που άγγιξε το μετάλλιο στο Παγκόσμιο U17 της Ρώμης!

19. Στις 18 Σεπτεμβρίου του 2022 ο Πανθρακικός κατακτά και το Super Cup ΕΠΣ Θράκης “Νικόλαος Ντοσίδης”, κερδίζοντας εκ νέου τη Δόξα Γρατινής.

ΕΠΣ Θράκης: Νικητής και του Super Cup ο Πανθρακικός!(+pics)

20. Στις 26 Σεπτεμβρίου του 2022 ο Φώτης Ιωαννίδης γίνεται ο 20ος Θρακιώτης που φορά το Εθνόσημο!

Ο 20ος Θρακιώτης που φορά το εθνόσημο έγινε ο Φώτης Ιωαννίδης – Η λίστα με τους 20+6 που φόρεσαν την γαλανόλευκη!

21. Στις 13 Νοεμβρίου του 2022 ο Γιάννης Τοροσιάν καταφέρνει να ξεπεράσει τον εαυτό του και να κάνει ατομικό ρεκόρ στο 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Είχε προηγηθεί νωρίτερα μέσα στη χρονιά και η ενέργεια του-αποθέωση του ευ αγωνίζεσθαι-να σταματήσει για 10 λεπτά τον αγώνα του, προκειμένου να μείνει δίπλα σε συναθλήτρια του που τραυματίστηκε, έως ότου της παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες!

Σπουδαία παρουσία και ατομικό ρεκόρ του Κομοτηναίου Γιάννη Τοροσιάν στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

22. Στις 14 Νοεμβρίου του 2022 η Κομοτηναία Αθανασία Μωραΐτου φορά το περιβραχιόνιο της Εθνικής γυναικών σε φιλική νίκη κόντρα στην Κύπρο.

Με την Κομοτηναία Αθανασία Μωραίτου αρχηγό η φιλική νίκη της Εθνικής Γυναικών με Κύπρο!

22+1. Στις 14 Νοεμβρίου του 2022 ο Βαγγέλης Δολιανίτης επιστρέφει με το ασημένιο μετάλλιο από τους διεθνείς Ιστιοπλοϊκούς αγώνες της 31ης Διεθνούς Ιστιοπλοϊκής Εβδομάδας, φέρνοντας μια ακόμα επιτυχία για την Ροδόπη, σε ένα ακόμα διαφορετικό άθλημα.

Το αργυρό μετάλλιο σε διεθνείς ιστιοπλοϊκούς αγώνες κατέκτησε ο Κομοτηναίος Βαγγέλης Δολιανίτης!

Share it