Search

Κυπελλούχος Ελλάδας με τον Παναθηναϊκό ο Φώτης Ιωαννίδης!

Το Κύπελλο Ελλάδας κατέκτησε με τον Παναθηναϊκό ο Φώτης Ιωαννίδης. 

Ο Κομοτηναίος στην καταγωγή επιθετικός ξεκίνησε βασικός στον τελικό του ΟΑΚΑ με τον ΠΑΟΚ, στον οποίο οι «πράσινοι» επικράτησαν 1-0 με γκολ του Αϊτόρ με πέναλτι στο 34′.

Ο Παναθηναϊκός κατέκτησε το πρώτο του Κύπελλο και ταυτόχρονα τον πρώτο του τίτλο μετά το 2014, όταν και πάλι κόντρα στον ΠΑΟΚ είχε πανηγυρίσει την κατάκτηση του Κυπέλλου.

Μεγάλη εμφάνιση από Βέλεθ, Κώτσιρα, με τον «δικέφαλο του βορρά» να παίρνει πολλά μέτρα στο τελευταίο 20λεπτο, να πιέζει και να έχει φάσεις για την ισοφάριση αλλά να μην τις εκμεταλλεύτεται. Παρόλα αυτά, οι παίκτες του Λουτσέσκου πήραν το χειροκρότημα από τους οπαδούς τους στο φινάλε για την προσπάθεια.

Πάνω από τρεις ώρες διήρκησε ο τελικός, που ξεκίνησε περίπου 40 λεπτά μετά την προκαθορισμένη έναρξη λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας που είχε δημιουργηθεί στο ΟΑΚΑ, ενώ ο Αϊτόρ δέχτηκε πέτρα κατά τη διάρκεια του πανηγυρισμού του για το γκολ και είχαμε άλλη μία μισάωρη (και πλέον) διακοπή (στο 35’) από τον Λαόθ, ο οποίος άφησε το ματς να παιχτεί αλλά του καταλογίζεται πως δεν απέβαλε με δεύτερη κίτρινη τον Αουγκούστο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Βέλεθ, Σένκεφελντ, Χουάνκαρ, Βιγιαφάνιες (68’ Κουρμπέλης), Πέρεθ, Παλάσιος (93’ Σάρλια), Γκατσίνοβιτς (76’ Αλεξανδρόπουλος), Αϊτόρ, Ιωαννίδης (75’ Καρλίτος).

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Λύρατζης, Ίνγκασον, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (46’ Σίντλεϊ), Αουγκούστο (52’ Σβαμπ), Κούρτιτς, Ζίβκοβιτς, Σοάρες (46’ Καντουρί), Μπίσεσβαρ (62’ Μίτριτσα), Άκπομ (67’ Τσόλακ).

Share it