Search

Σπουδαία παρουσία και ατομικό ρεκόρ του Κομοτηναίου Γιάννη Τοροσιάν στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο

Πλημμύρισε μικρούς και μεγάλους το κέντρο της Αθήνας στον 39ο Αυθεντικό Μαραθώνιο. Πάνω από 12.000 δρομείς πήραν θέση εκκίνησης στα 10χλμ και στον αγώνα 10χλμ. Universities Night Run OPAP, που ένωσε φοιτητές από διάφορα μέρη του πλανήτη.

Με τον Κομοτηναίο, Γιάννη Τοροσιάν να πραγματοποιεί εξαιρετικό αγώνα τερματίζοντας 23ος στη γενική κατάταξη ανδρών και 21ος στο πανελλήνιο με 02:36:03, βελτιώνοντας κατά πολύ την παλιότερη επίδοσή του στον ίδιο αγώνα(2:43:55) αλλά και στον μαραθώνιο της Θεσσαλονίκης (2:38:47).

Τη μεγάλη αυτή εμφάνιση πανηγύρισε μαζί με τον αδελφό του Άρμαν, που ταξίδεψε στην Αθήνα για να εμψυχώσει τον αδερφό του αλλά να έχει και την σημαντική εμπειρία να τρέξει και ο ίδιος στο 5αρι.

Ο Μαραθώνιος αποτελεί ίσως τη μεγαλύτερη πρόκληση για κάθε δρομέα. Η επιτυχής διέλευση αυτής της ιστορικής απόστασης των 42.195 μέτρων, προσελκύει το ενδιαφέρον όλων των αθλητών του κόσμου, ανεξάρτητα από την ταχύτητα και τον χρόνο που θα το καταφέρουν, αφού στην σημαντική πλειονότητα των δρομέων προέχει ο τερματισμός. Ιδιαίτερα μάλιστα όταν το τρέξιμο αφορά στην κοπιαστική απόσταση από τον Μαραθώνα στο Καλλιμάρμαρο, αφού για πολλούς δρομεις από ολόκληρο τον κόσμο η συμμετοχή αποτελεί όνειρο ζωής.

Share it