Search

Αφιέρωμα SA: Οι κορυφαίες 23+1 στιγμές στον αθλητισμό της Ροδόπης για το 2023!

Το 2023 σε λίγες ώρες θα είναι παρελθόν.

Το 2024 είναι προ των πυλών και ευχή όλων ανθρώπων του αθλητισμού είναι η χρονιά αυτή να είναι ακόμα καλύτερη από την προηγούμενη.

Με το 2023 λοιπόν να μας αφήνει, το SportsAddict.gr, προσπάθησε να συγκεντρώσει και να σας παρουσιάσει, τις 23+1 σημαντικότερες στιγμές της χρονιάς αυτής από τον αθλητισμό της Ροδόπης, έτσι όπως τις κατέγραψε η συντακτική του ομάδα.

Ατομικές ή ομαδικές, στιγμές που ξεχώρισαν για διαφορετικούς λόγους.

Σας τις παρουσιάζουμε λοιπόν παρακάτω, με χρονολογική σειρά που συνέβησαν μέσα στην χρονιά που έφυγε και όχι με σειρά σημαντικότητας.

Ξεκινάμε!

1. Στις 26 Μαρτίου η γυναικεία ομάδα του ΓΑΣ Κομοτηνή παραλαμβάνει για δεύτερη σερί σεζόν την κούπα του Πρωταθλήματος της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Πρωταθλητής Γυναικών για 2η σερί χρονιά ο ΓΑΣ Κομοτηνή!

2. Πολλές επιτυχίες κατέγραψε ο TKD Κομοτηνής στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Παγκρατίου, Διελκυστίνδας και MMA.

Σημαντικές διακρίσεις και πρωτιές για TKD Κομοτηνής στα Πανελλήνια Παγκρατίου, διελκυστίνδας & MMA

3. Στις 23 Απριλίου, η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου επικρατεί με 0-3 των Αρχοντικών και στέφεται και μαθηματικά Πρωταθλήτρια της Α’ ΕΠΣ Θράκης.

Και μαθηματικά πρωταθλήτρια ΕΠΣ Θράκης η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου! Αποτελέσματα & βαθμολογία Α’ ΕΠΣ Θράκης

4. Την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πάλης Νεανίδων κατέκτησε το Δημοκρίτειο Κομοτηνής, με επιτυχίες και στο αντίστοιχο Πρωτάθλημα Παίδων-Κορασίδων που είχε διεξαχθεί λίγες ημέρες πριν.

Τρίτη θέση στην γενική κατάταξη στο Πανελλήνιο Νεανίδων το Δημοκρίτειο Κομοτηνής με 2 χρυσά και 1 χάλκινο!

5. Στις 30 Απριλίου ολοκληρώνεται το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Parabadminton στην Αλεξανδρούπολη, με τους αθλητές του Ηρόδικου να επιστρέφουν με πολλές διακρίσεις.

Ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Para Badminton στην Αλεξανδρούπολη

Έπεσε η αυλαία του Πανελληνίου πρωταθλήματος Para Badminton στην Αλεξανδρούπολη

6. Στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Πάλης U15-U17 που έλαβε χώρα στις Σέρρες από τις 4 ως τις 7 Μαΐου, Ιωαννίδης και Αμπελίδου του Δημοκρίτειο Κομοτηνής, κατέκτησαν αντίστοιχα την 3η και 2η θέση.

Με δύο Θρακιώτικα μετάλλια η αυλαία του Βαλκανικού πρωταθλήματος!

7. Στις 13 Μαΐου η Δύναμη Αμαράντων κερδίζει με 2-4 την Ένωση Ασωμάτων και κατακτά τον τίτλο της Πρωταθλήτριας της Β’ ΕΠΣ Θράκης.

Β’ ΕΠΣ Θράκης: Πρωταθλήτρια η Δύναμη Αμάραντων πανηγυρίζει την άνοδο στην Α’ και ο Αετός Μίσχου!

8. Στις 14 Μαΐου ο Πανθρακικός επικρατεί με 2-0 της Ελπίδας Σαπών και στέφεται για 3η συνεχόμενη σεζόν Κυπελλούχος ΕΠΣ Θράκης.

Κυπελλούχος ΕΠΣ Θράκης για την σεζόν 2022-23 ο Πανθρακικός!

9. Στις 15 Μαΐου ο Κομοτηναίος ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ Πέτρος Μάνταλος, με καταγωγή από τους Υφανταί, σηκώνει στον ουρανό της “Αγιάς Σοφιάς” τον τίτλο του Πρωταθλητή της Super League. Μάλιστα λίγες ημέρες αργότερα έμελλε να στεφθεί και νταμπλούχος, επικρατώντας στον Τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας του ΠΑΟΚ με 2-0.

Ο Αραούχο φώναξε τον Μάνταλο και σήκωσαν μαζί το κύπελλο του πρωταθλήματος της ΑΕΚ! (+video)

10. Την 3η θέση στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πάλης γυναικών κατέκτησε το Δημοκρίτειο Κομοτηνής, με τις Μπάρμπα και Γιαγτζόγλου πρωταγωνίστριες.

Εντυπωσιακή παρουσία και τρίτη θέση στην χώρα στις Γυναίκες για το τμήμα πάλης του Δημοκρίτειου!

11. Στις 27 Μαΐου ο ΓΑΣ Κομοτηνή επικρατεί του Λεύκιππου Ξάνθης με 57-49 και στέφεται Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ γαι τη σεζόν 2022-23.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή Κυπελλούχος ΕΚΑΣΑΜΑΘ 2022-2023 με ανατρεπτική νίκη επί του Λεύκιππου Ξάνθης!

12. Με χρυσά μετάλλια και αρκετές διακρίσεις επέστρεψαν στις 28 Μαΐου από το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα οι αθλητές του Ηρόδικου Κομοτηνής.

Διακρίσεις για τον Ηρόδικο στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα κολύμβησης!

13. Στις 26 Ιουνίου ο Κομοτηναίος αθλητής του Muaythai, Κυριάκος Μπακιρτζής, αγωνιζόμενος με το εθνόσημο, κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες της Κρακοβίας.

Χάλκινος ο Κυριάκος Μπακιρτζής στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες «Κρακοβία – Μαλοπόλσκα 2023»

14. Στις 29 Ιουνίου η Νικολέτα Μπάρμπα κατακτά το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης Κ20, που διεξάγεται στο Σαντιάγκο ντε Κομποστέλα της Ισπανίας.

«Χάλκινη» η Μπάρμπα στο Ευρωπαϊκό U20!

15. Στις 8 Ιουλίου η αθλήτρια του ΠΑΣ Πρωταθλητών Κομοτηνής, Δήμητρα Τσουκαλά, φέρνει μια ακόμα επιτυχία στον σύλλογο κατακτώντας το ασημένιο μετάλλιο στα 100 μέτρα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Στίβου. Την επόμενη μέρα ακολουθήσε το χάλκινο μετάλλιο στα 200 μέτρα, ενώ δεν πρέπει να λησμονεί κανείς πως κι άλλοι αθλητές του ΠΑΣ Πρωταθλητών, έφεραν ανάλογες επιτυχίες στις υπόλοιπες κατηγορίες.

Το ξανάκανε η Δήμητρα Τσουκαλά που κατέκτησε μετάλλιο στα 100μ. του Πανελλήνιου πρωταθλήματος!

16. Στις 14 Ιουλίου η ΕΟΚ ανακοινώνει πως ο ΓΑΣ Κομοτηνή θα λάβει μια εκ των wild card, με τους κυανέρυθρους να επιστρέφουν έτσι στην Β’ Εθνική, ή όπως ονομάζεται πλέον National League 1.

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή έλαβε wild card και θα αγωνιστεί στη National League 1

17. Στα μισά του Αυγούστου ο σφαιροβόλος Δημήτρης Αντωνάτος με καταγωγή από το Κόσμιο Ροδόπης, κατακτά με βολή στα 19,31 μ. το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κ20 της Ιερουσαλήμ.

Ευρωπαϊκό Κ20: Χάλκινο μετάλλιο για τον Αντωνάτο στην σφαιροβολία με νέο ατομικό ρεκόρ

18. Στις 26 Σεπτεμβρίου ο Γιάννης Τοροσιάν τερμάτισε πρώτος εκ των Ελλήνων μαραθονοδρόμων στον μεγάλο αγώνα του Βερολίνου, πραγματοποιώντας μάλιστα και νέο ατομικό ρεκόρ.

Πρώτος εκ των Ελλήνων μαραθωνοδρόμων στον μεγάλο αγώνα του Βερολίνου ο Κομοτηναίος Γιάννης Τοροσιάν!

19. Στις 27 Σεπτεμβρίου ο Πανθρακικός φτάνει στην κατάκτηση του 3ου συνεχόμενου Super Cup ΕΠΣ Θράκης “Νικόλαος Ντοσίδης” κερδίζοντας με το ευρύ 6-0 την Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου.

Κατέκτησε για τρίτη συνεχόμενη φορά το Super Cup “Νίκος Ντοσίδης” ο Πανθρακικός!(+pics)

20. Με χρυσά και όχι μόνο μετάλλια ολοκληρώνει στις 22 Οκτωβρίου την παρουσία του στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Βετεράνων Badminton o ΑΣ Δημοκρίτειο.

Με διακρίσεις επέστρεψε από το Βαλκανικό του Σβίλενγκραντ ο ΑΣ Δημοκρίτειο

21. Στις 26 Οκτωβρίου η Φωτεινή Αντωνιάδου ανεβαίνει στο τρίτο σκαλί του βάθρου στα world combat games που έλαβαν χώρα στο Ριάντ της Σαουδικής Αραβίας.

Σπουδαία επιτυχία για την Κομοτηναία Φωτεινή Αντωνιάδου στα World Combat Games!

22. Στις 26 Νοεμβρίου ολοκληρώνεται η τελική φάση της Α1 κατηγορίας στο ομαδικό του Badminton με τον ΑΣ Δημοκρίτειο να εξασφαλίζει την παραμονή του στη μεγάλη κατηγορία.

Παρέμεινε στην Α1 Μπάντμιντον ο ΑΣ Δημοκρίτειο

23. Στις 27 Νοεμβρίου ο Κομοτηναίος φορ του Παναθηναϊκού με καταγωγή από το Θρυλόριο, Φώτης Ιωαννίδης, αναδεικνύεται στην 42η γιορτή του ΠΣΑΠ καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής για τη σεζόν 2022-23, ενώ ήταν μέλος και της καλύτερης εντεκάδας του Πρωταθλήματος.

Καλύτερος Έλληνας ποδοσφαιριστής της σεζόν 2022-2023 ο Φώτης Ιωαννίδης! Εντός και στην κορυφαία ενδεκάδα

 

23+1. Το ασημένιο μετάλλιο κατέκτησε στη διεθνή διοργάνωση της Σόφιας η Δήμητρα Γιαννακίδου του ΑΣ Κομοτηνή, στις αρχές Δεκεμβρίου, που λίγες ημέρες νωρίτερα είχε κατακτήσει και την 1η θέση στο Πανελλήνιο Κύπελλο Ταε-Κβον-Ντο. Βεβαίως δεν έλειψαν οι διακρίσεις και για άλλους αθλητές του συλλόγου.

Με 2 ασημένια επέστρεψε από τη Βουλγαρία ο ΑΣ Κομοτηνής

Ευχή όλων στο SportsAddict.gr, το 2024 να επιφυλάσσει μόνο θετικές ειδήσεις για τον αθλητισμό της Ροδόπης!

Καλή χρονιά!

Share it