Search

Παρέμεινε στην Α1 Μπάντμιντον ο ΑΣ Δημοκρίτειο

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η τελική φάση της Α1 Εθνικής κατηγορίας στο ομαδικό πρωτάθλημα μπάντμιντον στο Σιδηρόκαστρο Σερρών το Σαββατοκύριακο 25 με 26 Νοεμβρίου. Ο Α.Σ. Δημοκρίτειο αγωνίστηκε απέναντι στις καλύτερες ομάδες της χώρας με αξιώσεις για την είσοδο στην εξάδα στην Α’ φάση των ομίλων αλλά δεν τα κατάφερε και τερμάτισε 3η  θέση του ομίλου της.

Στη Β’ φάση των αγώνων, όπως αναφέρει και ο Χρόνος, όπου ο Α.Σ. Δημοκρίτειο συμμετείχε για την κατάταξη στις θέσεις 7 έως 12, με τις 2 τελευταίες ομάδες να πέφτουν κατηγορία, η ομάδα της Κομοτηνής τελικά κατάφερε να κερδίσει την παραμονή της στην κατηγορία, αφού κέρδισε την ομάδα του ΘΕΡΜΕΟΥ Θεσσαλονίκης με 3-2, ενώ έχασε 3-2 από το ΚΑΣΤΡΟ Σιδηροκάστρου, 4-1 από τον ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟ Πύργου και 3-2 από τον ΠΛΑΤΩΝΑ Σερρών.

 

Μεγάλη η σημασία της παραμονής
«Η σημασία της επιτυχίας μας να παραμείνουμε στην κατηγορία όντες νεοεισερχόμενοι (η άνοδος από την Α2 έγινε πέρσι), είναι πολλαπλή γιατί πέρα από το κύρος που δίνει στην ομάδα μας, ανοίγει τον δρόμο στους αθλητές μας, ειδικά τους νέους στο να αγωνίζονται σε ψηλό επίπεδο το οποίο θα συνεισφέρει τα μέγιστα στις συμμετοχές τους στα ατομικά πρωταθλήματα, περιφερειακά και πανελλήνια» ανέφερε στον απόηχο των αγώνων ο προπονητής Μπάμπης Ιορδάνου.

«Σημαντικό είναι το γεγονός ότι η ομάδα μας αποτελείτο από συνδυασμό πολύπειρων αθλητών και εφήβων οι οποίοι έδειξαν ότι μπορούν να σταθούν άνετα σε ψηλό επίπεδο. Επίσης αυξάνετε η ευθύνη όλων των παραγόντων της ομάδας μας και ιδιαίτερα του προπονητή για την εδραίωση  στην Α1 Εθνική κατηγορία και η όσο το δυνατόν υψηλότερη κατάταξη τα επόμενα χρόνια» συμπλήρωσε.

Οι αθλητές που συμμετείχαν
Οι εξής αθλητές και αθλήτριες συμμετείχαν στην αποστολή: Χριστίνα Μαυροματίδου, Μαρία Κασάπη, Αναστασία Μπαχαρίδη, Χρίστος Καλλιγάς, Πολυχρόνης Δαλακούρας, Δαμήτρης Πεχλιβανίδης, Ανδρέας Ιορδάνου.

Η χρονιά θα κλείσει με τη συμμετοχή 3 αθλητών του Α.Σ. Δημοκρίτειο στην ελληνική αποστολή για το Cyprus International κάτω των 17 ετών, το τριήμερο 15 με 17 Δεκεμβρίου.

Share it