Search

Ο ΓΑΣ Κομοτηνή έλαβε wild card και θα αγωνιστεί στη National League 1

Πολύ θετικά ήταν τα νέα που προέκυψαν για το Θρακιώτικο και δη το Ροδοπίτικο μπάσκετ, από τα αποτελέσματα της διαδικασίας χορήγης wild card για τη σεζόν 2023-24 από την ΕΟΚ.

Όπως ανακοινώθηκε και επίσημα, ο ΓΑΣ Κομοτηνή εξασφάλισε τη μία από τις τρεις “χρυσές κάρτες” και έτσι επιστρέφει στη Β’ Εθνική, ή αν προτιμάτε στη National League 1, όπως θα ονομάζεται στο εξής η κατηγορία.

Την περσινή σεζόν οι Κομοτηναίοι έφτασαν μια ανάσα από την άνοδο, χάνοντας την στον..Τελικό των Τελικών, εκτός έδρας, από τον ΚΑΟ Δράμας.

Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό με την πολύ καλή οργάνωση που υπάρχει στον σύλλογο, τα τμήματα υποδομών που διαθέτει, αλλά και το αρκετά μεγάλο κοινό, οδήγησαν την ομοσπονδία στο να αποφασίσει να χορήγησει της μια από τις τρεις wild card που δόθηκαν για τη National League 1 στον ΓΑΣ.

Έτσι από τη νέα σεζόν η ομάδα της Κομοτηνής θα αγωνίζεται στην ίδια κατηγορία με τον Λεύκιππο Ξάνθης, με τις ομάδες της Θράκης να γίνονται και πάλι δύο.

Για την ιστορία, οι άλλες δύο wild card δόθηκαν σε Κένταυρο Λιβαδειάς και τον ιστορικό Πανελλήνιο.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ομοσπονδίας:

“Ανακοινώνεται ότι κατά την σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΚ, έγινε αποδεκτή η εισήγηση του Κεντρικού Συμβουλίου και της Επιτροπής διοργανώσεων της ΕΟΚ αναφορικά με την χορήγηση wild card συμμετοχής στα πρωταθλήματα της Elite League, National League 1, National League2 αγωνιστικής περιόδου 2023-2024.

Τα σωματεία που έλαβαν τις wild card ειναι τα ακόλουθα :

ELITE LEAGUE

ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΜΥΚΟΝΟΥ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΑΣ ΕΥΟΣΜΟΥ

NATIONAL LEAGUE 1

Α.Σ. ΚΕΝΤΑΥΡΟΣ ΛΙΒΑΔΕΙΑΣ
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΟΤΗΝΗ

NATIONAL LEAGUE 2

ΕΘΝΙΚΟΣ ΛΑΓΥΝΩΝ
ΙΟΝΙΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΕΡΜΗΣ ΑΟ ΑΡΓYΡΟΥΠΟΛΗΣ
ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΕΝΩΣΙΣ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΚΑΛΑΘΟΣΦΑΙΡΙΣΗΣ ‘ΠΙΕΡΙΚΟΣ -ΑΡΧΕΛΑΟΣ’
ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΗΡΙΑ ΦΡΥΓΑΝΙΩΤΗ”

Share it