Search

Ολοκληρώθηκε η 1η ημέρα του Πανελληνίου πρωταθλήματος Para Badminton στην Αλεξανδρούπολη

Το «γεμάτο» αθλητικά «ραντεβού» Σαββατοκύριακο για την ΕΑΟΜ-ΑμεΑ περιλαμβάνει και το Πανελλήνιο πρωτάθλημα Παρά-Μπάντμιντον, στην Αλεξανδρούπολη, στο Κλειστό Γυμναστήριο «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», με τη διοργάνωση να ρίχνει αυλαία αύριο (Κυριακή 30 Απριλίου). Το Πρωτάθλημα πραγματοποιείται με την πολύτιμη υποστήριξη του Δήμου Αλεξανδρούπολης και με τη σημαντική συμβολή του ΑΣ ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ και ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης

Παρούσα στους αγώνες και η πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ Ιωάννα Καρυοφύλλη, που μετά την ολοκλήρωση της 1ης ημέρας δήλωσε: «Για ακόμη μια φορά το πανελλήνιο πρωτάθλημα του Παρά-Μπάντμιντον διεξάγεται στη φιλόξενη πόλη της Αλεξανδρούπολης. Θα ήθελα να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμαρχο της Πόλης Ιωάννη Ζαμπούκη, τον Αντιδήμαρχο Αθλητισμού Θεόδωρο Βουρδόλη, τον πρόεδρο του ΑΣ ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ Γιάννη Τοπτσή, καθώς και το σωματείο ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης, για την πολύτιμη τεχνική υποστήριξή του. Τον πρόεδρό του Αυγερινό Μεσινέζη και τη γενική γραμματέα Βίκυ Κοϊνάκη, η οποία είναι και γενική γραμματέα της ΕΟΦΣΑ. Πραγματικά το πρωτάθλημα μας διεξήχθη σ’ ένα φιλόξενο σπίτι με εξαιρετικούς οικοδεσπότες. Δώσαμε υπόσχεση και ανανεώσαμε το ραντεβού μας, για του χρόνου».

Τα αποτελέσματα της 1ης ημέρας:

Αγωνιστικά, το νέο «αίμα» των αθλητών «έκλεψε» την παράσταση και έδειξε πως υπάρχει πολύ μέλλον στο άθλημα. Μια νέα αθλήτρια η Άννα Μουρατίδου στην κατηγορία SU5, αλλά και στην κατηγορία SL3 ΑΑ ο Οδυσσέας Μουλας, κατάφεραν και πήραν την 1η θέση. Αλλά και στην κατηγορία SL4-SU5 ΑΑ ένας νέος αθλητής, του Ιωνά ο Δημήτρης Λίτσιος κατετάγη 2ος.

Στην κατηγορία WH2 ο Επαμεινώνδας Σταμάτης (ΑΣ Ήφαιστος Πάτρας) επικράτησε με 2-0 (21-8, 21-7) του Νίκου Γαστεράτου (Παναθηναϊκός) και πήρε την πρωτιά.

Στην κατηγορία MAX3 ΑΑ του διπλού ανδρών, η σύμπραξη Ήφαιστου Πάτρας και Παναθηναϊκού πήρε την 1η θέση νικώντας σ’ ένα συναρπαστικό τελικό το δίδυμο των Φωκιανού-Γαστεράτου με 2-1 (19-21, 22-20, 21-14)

Τα πρώτοι ανά κατηγορία:

SU5 Γ: 1) Άννα Μουρατίδου (Κότινος) νέα, 2) Σωτηρία Χαριτίδου (Ηρόδικος), 3) Ελένη Καμπούρη (Ιωνάς).

SL3 ΑΑ: 1) Οδυσσέας Μουλας (Αετοί Αθήνας-Νέος), 2) Θεόδωρος Ματουσίδης (Ηρόδικος), Φώτης Ντεφίδης (Κότινος).

WH2: 1) Επαμεινώνδας Σταμάτης (ΑΣ Ήφαιστος Πάτρας) 2) Νίκος Γαστεράτος (Παναθηναϊκός).

WH1: 1) Γιώργος Παπαδόπουλος (Ηρόδικος), 2) Λευτέρης Φωκιανός (Παναθηναϊκός), Ιωάννης Παπαϊωάννου (Παναθηναϊκός).

SL4-SU5 ΑΑ: 1)Παναγιώτης Καραμανλίδης (Κότινος), 2) Δημήτρης Λίτσιος (Ιωνάς-Νέος), 3) Γιώργος Λουκάς (Εν Σώματι Υγιεί).

MAX3 ΑΑ: 1) Επαμεινώνδας Σταμάτης (ΑΣ Ήφαιστος Πάτρας)- Ιωάννης Παπαϊωάννου (Παναθηναϊκός) 2) Λευτέρης Φωκιανός-Νίκος Γαστεράτος (Παναθηναϊκός).

Το «παρών» στους αγώνες του Πανελληνίου πρωταθλήματος έδωσαν ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Ιωάννης Ζαμπούκης, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Αθλητισμού, Εθελοντισμού, Παιδείας και Νεολαίας του Δήμου Θεόδωρος Βουρδόλης, ο πρόεδρος και ο γενικός γραμματέας του ΑΣ ΑμεΑ ΚΟΤΙΝΟΣ Γιάννης Τοπτσής και Ειρήναρχος Κεμανετζής, αντίστοιχα. Επίσης, ο πρόεδρος ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης Αυγερινός Μεσινέζης και η γενική γραμματέας της ΕΟΦΣΑ και του ΜΓΣ ΕΘΝΙΚΟΣ Αλεξανδρούπολης Βίκυ Κοϊνάκη, που έκαναν και τις απονομές, μαζί με την πρόεδρο της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ.

Share it