Search

ΕΠΣ Θράκης: Ο χάρτης της σεζόν 2023-24 και τα μέχρι στιγμής δεδομένα

Διαμορφώθηκε, εκτός συγκλονισιτκού απροόπτου, ο χάρτης της ΕΠΣ Θράκης για την σεζόν 2023-24. Συνολικά 25 ομάδες, όπως όλα δείχνουν, θα αγωνιστούν στα γήπεδα της Ροδόπης από τον Οκτώβριο, εκ των οποίων οι 13 στην Α’ και οι 12 στην Β’ κατηγορία.

Στην Α’ ΕΠΣ Θράκης θα λάβουν μέρος όλες οι ομάδες που είχαν το δικαίωμα να το πράξουν. Μοναδικό ερωτηματικό παραμένει η περίπτωση των Ελπίδων Κομοτηνής, αφού σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία που είχε ανακοινωθεί με τον Πανθρακικό, δεν θα προχωρήσει, αφού οι πράσινοι θα αγωνιστούν με την δεύτερη ομάδα τους στην Β’ κατηγορία όπως και πέρυσι. Οι άνθρωποι των Ελπίδων, έχουν μεν ήδη καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά για την συμμετοχή της ομάδας στο Πρωτάθλημα της νέας σεζόν, όμως σύμφωνα με πληροφορίες του SA, μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ούτε προπονητής, αλλά ούτε και πλήρες ρόστερ και η υπόθεσή συμμετοχής τους στο νέο Πρωτάθλημα θα είναι αμφίβολη μέχρι και την τελευταία στιγμή.

Όσο για την Β’ ΕΠΣ Θράκης, εκεί το Πρωτάθλημα αναμένεται να είναι σαφώς πιο ανταγωνιστικό συγκριτικά με πέρυσι, μιας που 12 ομάδες θα λάβουν μέρος. Μεταξύ αυτών και αρκετές ομάδες που επιστρέφουν στα γήπεδα όπως οι Μύστακας, Νέα Δόξα Υφαντών, Φιλία Κομοτηνής, ΠΑΟΚ Κομοτηνής, Νέα Καλλίστη και Φιλαθλητικός.

Την ίδια ώρα, πάντα σύφωνα με πληροφορίες του SA, οι δηλώσεις συμμετοχές στις διοργανώσεις της νέας σεζόν θα συνεχιστούν μέχρι και την κλήρωση, η οποία θα διεξαχθεί όπως όλα δείχνουν στις 25 Σεπτεμβρίου. Δεν λείπουν και κάποια γραφειοκρατικά ζητήματα σε ομάδες που επανέρχονται στα γήπεδα, ωστόσο υπάρχει συγκρατημένη αισιοδοξία, πως όλα θα κυλήσουν ομαλά και δεν θα υπάρξει κάποια αποχώρηση της τελευταίας στιγμής.

Όσο για την προκήρυξη των νέων Πρωταθλημάτων, δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη ούτε το ακριβές format των διοργανώσεων, ούτε και ο αριθμός των ομάδων που θα προβιβαστούν/υποβιβαστούν. Ωστόσο αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι πως το Πρωτάθλημα της Α’ κατηγορίας για τη σεζόν 2024-25 θα διεξαχθεί με 12 ομάδες!

Τέλος, θα υπάρξουν και ηχήρες απουσίες μιας που η Δόξα Προσκυνητών μετά την περσινή της αποχώρηση, δεν θα κατέβει φέτος στους αγωνιστικούς χώρους, ενώ θα συνεχίσουν να είναι αδρανοποιημένοι ιστορικοί σύλλογοι, όπως ο Ορφέας Ξυλαγανής, η Δόξα Σώστη, η ΑΕ Κομοτηνής και η Βιστωνίδα Κοπτερού, μεταξύ αρκετών άλλων.

Ο χάρτης των δύο κατηγοριών διαμορφώνεται ως εξής:

Α’ ΕΠΣ Θράκης (13 ομάδες): Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου, Ελπίδα Σαπών, Δόξα Γρατινής, Κομψάτος Πολυάνθου, Αναγέννηση Παγουρίων, ΠΑΟ Κοσμίου, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων, Πόντος Θρυλορίου, Ορφέας Στρύμης, Ελπίδες Κομοτηνής, Πόντος Κομοτηνής, Δύναμη Αμαράντων, Αετός Μίσχου

Β’ ΕΠΣ Θράκης (12 ομάδες): Ατσάλι Αρχοντικών, Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου, Αλανότοπος, Ένωση Ασωμάτων, Πανθρακικός Β’, Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων Β’, Μύστακας, Νέα Δόξα Υφαντών, Νέα Καλλίστη, Φιλία Κομοτηνής, Φιλαθλητικός, ΠΑΟΚ Κομοτηνής

Share it