Search

Τρεις ομάδες ετοιμάζονται για την επιστροφή τους στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης

Οι προετοιμασίες για τη σεζόν 2023-24 τρέχουν ήδη και η ΕΠΣ Θράκης έχει έναν σοβαρό λόγο να χαμογελά.

Εδώ και αρκετά χρόνια η Ένωση με έδρα την Κομοτηνή έβλεπε τις ομάδες που αγωνιζόταν στις διοργανώσεις της να μειώνονται συνεχώς, με αποτέλεσμα τον έντονο προβληματισμό τον ιθυνόντων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως πριν από μια δεκαετία η ΕΠΣ Θράκης είχε 4 πρωταθλήματα και περίπου 45 ομάδες, ενώ την περσινή χρονιά μέτρησε μόλις 22 ομάδες που δήλωσαν συμμετοχή, εκ των οποίων εν τέλει οι 20 αγωνίστηκαν σε Α’ και Β’ κατηγορία.

Η αλήθεια είναι πως δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις ανθρώπων που θεώρησαν πως με αυτόν τον ρυθμό, δεν αποκλείεται στο πολύ άμεσο μέλλον να διεξάγεται πλέον μόνο ένα Πρωτάθλημα. Ωστόσο όπως ευτυχώς διαφαίνεται, αυτές οι φωνές θα διαψευστούν!

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Περισκόπιο, τρεις ομάδες ετοιμάζονται για την επανεμφάνισή τους στα γήπεδα και συγκεκριμένα η Νέα Δόξα Υφαντών, ο Μύστακας και η Φιλία Κομοτηνής.

Η Δόξα, που θεωρείται σχεδόν σίγουρο πως θα βρίσκεται και πάλι στους αγωνιστικούς χώρους, αγωνίστηκε για τελευταία φορά τη σεζόν 2017-18, όταν και στην 21η αγωνιστική αποβλήθηκε από το Πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Θράκης.

Ο Μύστακας αν και αρχικά δήλωσε συμμετοχή στο περσινό Πρωτάθλημα της Β’ ΕΠΣ Θράκης και συμπεριλήφθηκε στην κλήρωση, εν τέλει δεν αγωνίστηκε, με αποτέλεσμα να απομείνουν επτά ομάδες στη δεύτερη κατηγορία. Ωστόσο φαίνεται πως μετά από απουσία ενός χρόνου η ομάδα του Μύστακα θα αγωνιστεί και πάλι κανονικά.

Από την πλευρά της η Φιλία που πριν από δέκα περίπου χρόνια είχε πραγματοποιήσει μια εξαιρετική πορεία κατακτώντας τη 2η θέση της κορυφαίας κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης, εμφανίστηκε για τελευταία φορά επίσης τη σεζόν 2017-18, τερματίζοντας στην 8η θέση της βαθμολογίας της δεύτερης κατηγορίας. Πληροφορίες την ήθελαν να επιστρέφει από τη σεζόν 2019-20, ωστόσο μέσα σε όλα τα προβλήματα, υπήρχε και ο…κορονοϊός τότε, με αποτέλεσμα οι διοργανώσεις να διακοπούν.

Οι παραπάνω είναι 3 ομάδες που όπως όλα δείχνουν επιστρέφουν στην ενεργό δράση. Τα ερωτηματικά που υπάρχουν όμως ακόμα για άλλους συλλόγους, είναι πολλά.

Δόξα Σώστη, Δόξα Προσκυνητών, Αναγέννηση Ποντίων Θρυλορίου, Βιστωνίδα Κοπτερού, ΑΟ Φαναρίου και Νέα Καλλίστη είναι μόλις μερικά παραδείγματα περισσότερο ή λιγότερο ιστορικών ομάδων που μπορεί στο άμεσο ή λίγο πιο μακρινό μέλλον, να αγωνιστούν και πάλι στα γήπεδα της ΕΠΣ Θράκης, με τις όποιες εξελίξεις να αναμένονται με ενδιαφέρον.

Share it