Search

LIVE: Λεπτό προς λεπτό το Ξάνθη-Παναιτωλικός!

Καλησπέρα σας κυρίες και κύριοι!

Ώρα για τον πρώτο αγώνα μπαράζ για την άνοδο/παραμονή στη Super League σήμερα Τετάρτη 26 Μαΐου, με την Ξάνθη να υποδέχεται τον Παναιτωλικό. Το SportsAddict.gr βρίσκεται στα Πηγάδια και θα σας μεταφέρει λεπτό προς λεπτό όσα συμβούν στη σημερινή αναμέτρηση. Το LIVE συντονίζει ο Κώστας Νασούδης, ρεπορτάζ από τον Νεκτάριο Αμποβιανίδη.

Θυμηθείτε το Pre Game του αγώνα, με τα τελευταία νέα, την προϊστορία και τις αποστολές των δύο ομάδων, με ένα κλικ ΕΔΩ.

Την περασμένη Κυριακή για την 5η αγωνιστική των Play-Off, η Ξάνθη επικράτησε με 1-0 του Λεβαδειακού (θυμηθείτε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του αγώνα, ΕΔΩ τα highlights του ματς και ΕΔΩ το photostory της αναμέτρησης), ενώ ο Παναιτωλικός στο φινάλε της Super League είχε αναδειχθεί ισόπαλος 2-2 με τον ΟΦΗ.

Θυμηθείτε τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής των Play-Off και την τελική βαθμολογία της Super League 2 EΔΩ.

14:58 Ώρα για τις συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟ Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές): Ίζο, Θυμιάνης, Δημούτσος, Σιατραβάνης, Πέτροβιτς, Θανάσης Παπάζογλου, Βέρκερ, Τζούρμαν, Έμπερτ, Παντελιάδης, Ντίνας.
Αναπληρωματικοί: Μπέντο, Μικελτάτζε, Στάθης, Καπνίδης, Σχρόιγεν, Έλιοτ, Βόλτερς, Τεσίγια, Τσαμούρης.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα, Μανθάτης, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Εντιγκά, Μπαρμπόσα, Ντίας, Μεντόζα, Ντουάρτε, Βέργος.
Αναπληρωματικοί: Μελίσσας, Ταχάρ, Μαλής, Αριγίμπι, Ματσόλα, Αρσούρα, Βάντερσον, Μάζουρεκ, Καρέλης.

15:00 Στο ματς της περασμένης εβδομάδας την τελευταία αγωνιστική της Super League 2, η Ξάνθη τίμησε την γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

15:02 Την πεποίθησή του πως η Ξάνθη θα ήταν 1η αν υπήρχε κόσμος στα γήπεδα, εξέφρασε ο Μπάμπης Τεννές. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

15:05 Την Κυριακή, παράλληλα, συμπληρώθηκαν έξι χρόνια από την πρώτη παρουσία της Ξάνθης σε Τελικό Κυπέλλου Ελλάδας. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

15:08 Τις ευχές τους για άνοδο ενόψει των αγώνων μπαράζ έστειλαν οι ομάδες της Αλεξανδρούπολης (Θυμηθείτε ΕΔΩ) και του Νέστου Χρυσούπολης (Θυμηθείτε ΕΔΩ) όπως και η ΕΠΣ Ξάνθης (Θυμηθείτε ΕΔΩ).

15:10 Την Κυριακή επικυρώθηκε η βαθμολογία της Super League 2 με τον Ιωνικό να επιστρέφει στη Super League και την Ξάνθη να ευελπιστεί να κάνει το ίδιο μέσω των αγώνων μπαράζ (Θυμηθείτε ΕΔΩ). Η βαθμολογία είχε επικυρωθεί μέχρι και την 9η θέση, ενώ χθες απορρίφθηκε και η προσφυγή του Καραϊσκάκη Άρτας για τη Δόξα Δράμας, με τους Δραμινούς έτσι να παραμένουν στη κατηγορία και τη βαθμολογία να επικυρώνεται ολόκληρη.

15:12 Στο Xanthi Arena το παρόν δίνουν ο πρόεδρος της Super League 2/Football League, Λεωνίδας Λεουτσάκος, ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου, Παντελής Χατζημαρινάκης, καθώς και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Θράκης, Μάνος Γαβριηλίδης.

15:15 Θυμίζουμε πως η ρεβάνς θα διεξαχθεί την Κυριακή 30 Μαΐου στις 19:30 με μετάδοση από τα κανάλια Novasports. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

15:18 Στην Ξάνθη αναμένεται σε μερικές ώρες ο ιδιοκτήτης της ομάδας Μπιλ Πάπας, ο οποίος θα ακολουθήσει την ομάδα την Κυριακή στο Αγρίνιο για τον αγώνα ρεβάνς. (Θυμηθείτε ΕΔΩ)

15:20 Με σημαντικές απουσίες στο σημερινό ματς η Ξάνθη που δεν υπολογίζει στους Τάτο, Τάσο Παπάζογλου, Κέβιν, Μυστακίδη, Μπριλάντε, Στάθη, Αλή και Βασίλεφ.

15:22 Για τον Παναιτωλικό εκτός 20αδας από όσους ταξίδεψαν στη Ξάνθη έμειναν οι Μεντίνα και Κωνσταντόπουλος, ενώ σημαντική είναι και η απουσία του Ντάλσιο.

15:25 Διαιτητής του αγώνα είναι ο διεθνής Τάσος Σιδηρόπουλος της ΕΠΣ Δωδεκανήσου με βοηθούς τους Μπούξμπαουμ της ΕΠΣΑΝΑ και Μεϊντάνα της ΕΠΣ Αχαΐας. Τέταρτος είναι ο Γκορτσίλας της ΕΠΣ Μακεδονίας, VAR ο Παπαδόπουλος της ΕΠΣ Μακεδονίας και AVAR o Χριστακόγλου της ΕΠΣ Χαλκιδικής.

15:28 Θυμηθείτε τις συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΑΟ Ξάνθη (Μπάμπης Τεννές): Ίζο, Θυμιάνης, Δημούτσος, Σιατραβάνης, Πέτροβιτς, Θανάσης Παπάζογλου, Βέρκερ, Τζούρμαν, Έμπερτ, Παντελιάδης, Ντίνας.
Αναπληρωματικοί: Μπέντο, Μικελτάτζε, Στάθης, Καπνίδης, Σχρόιγεν, Έλιοτ, Βόλτερς, Τεσίγια, Τσαμούρης.

Παναιτωλικός (Τραϊανός Δέλλας): Κνετ, Περέιρα, Μανθάτης, Τσότσαλιτς, Καρασαλίδης, Εντιγκά, Μπαρμπόσα, Ντίας, Μεντόζα, Ντουάρτε, Βέργος.
Αναπληρωματικοί: Μελίσσας, Ταχάρ, Μαλής, Αριγίμπι, Ματσόλα, Αρσούρα, Βάντερσον, Μάζουρεκ, Καρέλης.

15:30 Οι δύο ομάδες πραγματοποιούν την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο.

15:33 Σέντρα στο ματς!

4′ H Ξάνθη έχει ξεκινήσει καλύτερα και πιο επιθετικά στο ματς.

6′ ΓΚΟΛ για τον Παναιτωλικό!
Ο Μπαρμπόσα έκανε μια μεγάλη μπαλιά στη πλάτη της άμυνας της Ξάνθης, ο Πέτροβιτς έχασε την επαφή του με τη μπάλα, ο Ντουάρτε το εκμεταλλεύτηκε, γύρισε, με τον Τζούρμαν να αδρανεί και τον Βέργο που καιροφυλακτούσε να κάνει με πλασέ το 0-1, νικώντας τον Ίζο.

10′ Πρώτο δεκάλεπτο στα Πηγάδια, με την Ξάνθη να δέχεται ένα γρήγορο εκτός έδρας γκολ από το πουθενά, στη μοναδική φάση στο ματς ως τώρα και να βάζει ακόμα δυσκολότερα στον εαυτό της.

13′ Σέντρα του Παντελιάδη, ο Θανάσης Παπάζογλου ήρθε σε επαφή με την μπάλα, αλλά δεν έκανε ιδανική κεφαλιά, με τον Κνετ να μπλοκάρει εύκολα. Πρώτη τελική για την Ξάνθη στο ματς.

16′ Επικίνδυνη στιγμή για την άμυνα της Ξάνθης με τον Ντουάρτε να ψάχνει τον Βέργο ανάμεσα στα δύο στόπερ, τον Βέρκερ να κόβει προσωρινά και τον Ντουάρτε να κάνει νέα κεφαλιά για να μπλοκάρει στη συνέχεια ο Ίζο.

18′ Πρώτη κίτρινη στο ματς για ένα μαρκάρισμα του Δημούτσου στον Μεντόζα.

20′ Φτάσαμε τα 20 λεπτά στα Πηγάδια, με την Ξάνθη να προσπαθεί να συνέλθει από το γκολ που δέχθηκε και τον Παναιτωλικό να εξακολουθεί να γίνεται απειλητικός, ψάχνοντας τον Βέργο ανάμεσα στα δύο στόπερ του ΑΟΞ, που πρέπει άμεσα να βρουν τα πατήματά τους και να συνεργαστούν καλύτερα.

25′ Διακοπή στο ματς για να δροσιστούν οι ποδοσφαιριστές, καθώς η θερμοκρασία στα Πηγάδια αγγίζει τους 30 βαθμούς. Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι έχουν χάσει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο, με την Ξάνθη να ανεβαίνει σιγά σιγά και να προσπαθεί να φανεί απειλητική κυρίως από αριστερά.

29′ Φάση διαρκείας μετά από εκτέλεση κόρνερ, με τον Θυμιάνη τελικά να κάνει ένα γυριστό πλασέ, με την μπάλα να περνά πάνω από τα δοκάρια.

30′ Απειλεί και πάλι ο Παναιτωλικός. Ο Βέργος έκανε μια καταπληκτική τρίπλα, περνώντας τη μπάλα κάτω από τα πόδια του Τζούρμαν, στα δεξιά, γύρισε στην περιοχή στον Ντίας, όμως το πλασέ του τελευταίου δεν ήταν καλό και η μπάλα κατέληξε άουτ.

34′ Σουτ του Ντουάρτε μέσα από την περιοχή μπλοκάρει σχετικά εύκολα ο Ίζο, σε άλλη μια στιγμή αδράνειας της άμυνας της Ξάνθης, που θεώρησε πως πριν η μπάλα φτάσει στον Ντουάρτε είχε περάσει άουτ.

35′ Πρώτη αλλαγή για τον ΑΟΞ, με τον Μπάμπη Τεννέ να κάνει για άλλο ένα ματς την πρώτη του κίνηση πριν το ημίχρονο. Στη θέση του Πέτροβιτς πέρασε ο Μικελτάτζε.

38′ Παρά την αλλαγή του Μικελτάτζε το 4-2-3-1 παραμένει με τον Σιατραβάνη να πηγαίνει πλέον δεξί μπακ. Ωστόσο δεν αποκλείεται στο δεύτερο μέρος να έχουμε και διαφοροποίηση στο σύστημα της ομάδας.

39′ Καλή στιγμή για τον ΑΟΞ πυο έμεινε για αρκετή ώρα έξω από τα καρέ του Παναιτωλικού, όμως το σουτ του Έμπερτ κατέληξε άουτ.

43′ Νέα τελική για την Ξάνθη, με τον Ντίνα να κάνει τη τρίπλα και να σουτάρει όμως πάνω στον Κνετ.

45′ Πρώτη κίτρινη και σε παίκτη του Παναιτωλικού και συγκεκριμένα στον Τσότσαλιτς που ανέκοψε επικίνδυνη επίθεση της Ξάνθης.

45′ Δύο λεπτά οι καθυστερήσεις.

45+1′ Ο Έμπερτ εκτέλεσε το φάουλ στο δεύτερο δοκάρι, όμως ο Τζούρμαν αντί να δώσει κατεύθυνση στη μπάλα προς την εστία, ουσιαστικά την απομάκρυνε και έτσι η ευκαιρία χάθηκε.

16:20 Ημίχρονο στα Πηγάδια! Ξάνθη-Παναιτωλικός 0-1!

16:25 Τα στατιστικά του πρώτου ημιχρόνου:

16:30 Η Ξάνθη ξεκίνησε ιδανικά το ματς στο πρώτο πεντάλεπτο, το γκολ του Βέργου στο 6′ την αποδιοργάνωσε όμως και οι φιλοξενούμενοι είχαν το διάστημά τους. Η Ξάνθη επανήλθε μετά το πρώτο μισό του ημιχρόνου και απείλησε αρκετές φορές, ωστόσο παραμένει ασταθής στα αμυντικά της καθήκοντα και ο Παναιτωλικός επικίνδυνος στη κόντρα και με τη μπάλα κάτω.

16:36 Σέντρα στο δεύτερο μέρος!

46′ Απίστευτη χαμένη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους στα 15 δευτερόλεπτα. Από νέο λάθος των γηπεδούχων, ο Μεντόζα γύρισε στον Βέργο, ο οποίος από το ύψος του πέναλτι έστειλε τη μπάλα με το αριστερό έξω από το δεξί δοκάρι του Ίζο. Διάλεξε τη λάθος πλευρά για το συγκεκριμένο πόδι ο επιθετικός της ομάδας του Αγρινίου και σκόρερ της αναμέτρησης ως τώρα.

50′ Κίτρινη κάρτα στον Μεντόζα για ένα σκληρό μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου.

52′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ για την Ξάνθη!
Ο Σιατραβάνης με μια κάθετη άνοιξε στα δύο την άμυνα του Παναιτωλικού, που επίσης αντέδρασε τραγικά και ο Έμπερτ με πλασέ στην αριστερή γωνία ισοφάρισε σε 1-1 για τον ΑΟΞ.

55′ Προσπάθησε να απαντήσει ο Παναιτωλικός, όμως το σουτ του Βέργου που είχε καλές προϋποθέσεις, κόντραρε σε συμπαίκτη του και κατέληξε άουτ.

60′ Συμπληρώσαμε μια ώρα αγώνα, με το ματς να τείνει να αποκτήσει τρελό ρυθμό με αρκετές φάσεις εκατέρωθεν.

62′ Σέντρα του Έμπερτ κεφαλιά του Παπάζογλου η μπάλα άουτ.

63′ Πρώτη αλλαγή για τους φιλοξενούμενους με τον Ταχάρ να παίρνει τη θέση του Μεντόσα.

67′ Μεγάλη ευκαιρία για τον Παναιτωλικό. Μετά από κόρνερ του Μπαρμπόσα και μια πρώτη κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στο δεύτερο δοκάρι, με τον Ντουάρτε να σημαδεύει την εξωτερική πλευρά των διχτύων.

70′ Διπλή αλλαγή για την Ξάνθη με τους Σχρόιγεν και Τεσίγια να περνούν στο ματς αντί των Θυμιάνη και Ντίνα.

71′ ΓΚΟΟΟΟΟΛ για την Ξάνθη!
Ο ΑΟΞ ανατρέπει το ματς και παίρνει το προβάδισμα με τον Μικελτάτζε. Ο Σχρόιγεν ααπό τα αριστερά έκανε το γύρισμα, ο Θανάσης Παπάζογλου δεν κατάφερε να βρει την μπάλα, εκείνη όμως πέρασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου περίμενε ο Γεωργιανός φορ που έκανε το 2-1!

74′ Διπλή αλλαγή για τον Παναιτωλικό. Ο Ματσόλα στη θέση του σκόρερ Βέργου και ο Αριγίμπι αντί του Ντουάρτε.

76′ Κίτρινη κάρτα στον Έμπερτ για μαρκάρισμα στον Αριγίμπι.

77′ Ωραία προσπάθεια του Αριγίμπι που προσπέρασε τον προσωπικό του αντίπαλο, όμως σούταρε αδύναμα πάνω στον Ίζο.

78′ Φάουλ του Έμπερτ, κεφαλιά του Βέρκερ, έπεσε και μπλόκαρε ο Κνετ.

80′ Τελευταίο δεκάλεπτο στο ματς, με την Ξάνθη να έχει ρίξει το ρυθμό της και τους Αγρινιώτες να ψάχνουν την ισοφάριση.

83′ Κίτρινη κάρτα στον Περέιρα.

85′ Κλείνει τις αλλαγές του ο Δέλλας με τους Βάντερσον και Καρέλη να περνούν στο ματς αντί των Περέιρα και Εντινγκά.

87′ Κλείνει τις αλλαγές της και η Ξάνθη με τον Καπνίδη να περνά στη θέση του Θανάση Παπάζογλου και τον Στάθη να επιστρέφει στον αγωνιστικό χώρο, παίρνοντας τη θέση του Σιατραβάνη.

88′ Σουτ του Μπαρμπόζα η μπάλα ψηλά άουτ.

89′ Σουτ του Σχρόιγεν φεύγει άουτ.

90′ Συμπληρώσαμε τα 90′. Έξι θα είναι τα λεπτά των καθυστερήσεων.

90+2′ Κίτρινη στον Αριγίμπι.

90+3′ Ευκαιρία για τον ΑΟΞ,  με τον Στάθη να κάνει τη σέντρα, τον Μικελτάτζε την πρώτη κεφαλιά και τον Καπνίδη τη δεύτερη, με τη μπάλα να περνά λίγο άουτ.

17:27 Tέλος στο ματς! Μεγάλη νίκη για την Ξάνθη με 2-1 επί του Παναιτωλικού!
Η Ξάνθη αιφνιδιάστηκε από το γρήγορο γκολ του Παναιτωλικού και δεν κατάφερε να ισοφαρίσει πριν το ημίχρονο, όντας μέτρια. Αφού όμως δεν βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-2 στα πρώτα δευτερόλεπτα του δευτέρου μέρους, ανέβασε την απόδοσή της και έφτασε τελικά στην ανατροπή, που της δίνει το προβάδισμα ενόψει της ρεβάνς του Αγρινίου.

Διαβάστε ΕΔΩ το ρεπορτάζ του αγώνα

Σας ευχαριστούμε που μείνατε μαζί μας! Καλό απόγευμα!

Share it