Search

Σαν Σήμερα: Έξι χρόνια απο τον πρώτο τελικό Κυπέλλου στην ιστορία της Ξάνθης(+video, pics)

Ιστορική είναι η σημερινή ημέρα για την ομάδα της Ξάνθης, καθώς σαν σήμερα στις 23 Μαΐου πριν απο έξι χρόνια(2015) αγωνίστηκε στον πρώτο και μοναδικό τελικό Κυπέλλου Ελλάδας της ιστορίας της.

Ολυμπιακός - Ξάνθη. Ο  οποίος μπορεί να μην ήταν ιδανικός, μια και η ομάδα της Θράκης έχασε απο τον Ολυμπιακό με 3-1, ωστόσο η εικόνα της στον αγωνιστικό χώρο αλλά και η συγκλονιστική παρουσία 3500 περίπου Ξανθιωτών φιλάθλων που βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ και έζησαν απο κοντά αυτό το ιστορικό παιχνίδι, με το οποίο η Ξάνθη κατέγραψε την πρώτη της συμμετοχή σε τελικό, αφήνοντας παράλληλα υποσχέσεις για ανάλογες επιτυχίες στο μέλλον.

Ολυμπιακός - Ξάνθη. Στο αγωνιστικό κομμάτι, με τις ξεχωριστές εμπειρίες της πρώτης συμμετοχής σε τελικό κυπέλλου έμεινε η Ξάνθη που γνώρισε την ήττα με 3-1 από τον Ολυμπιακό. Οι τυπικά γηπεδούχοι σκόραραν με τον Χάρα στο 45+1’, τον Ντομίνγκεζ στο 63’ και τον Φορτούνη στο 80’ – με τον Καπετάνο να μειώνει στο 87’ – φτάνοντας στην 27η κατάκτηση του κυπέλλου και στην 7η συνεχόμενη, στις τελευταίες επτά που βρέθηκαν σε τελικό.

Ολυμπιακός - Ξάνθη. Στο ξεκίνημα του ματς η Ξάνθη προσπάθησε να πιέσει ψηλά τον Ολυμπιακό και η λειτουργία της αυτή της απέφερε 4 κόρνερ μέχρι το 17ο λεπτό. Δεν εκμεταλλεύτηκε όμως κάποιο από αυτά αν και στο σουτ του Μπέρτου η μπάλα θα μπορούσε να καταλήξει στα δίχτυα από την προβολή του Μποτία στην πιο καλή στιγμή μέχρι αυτό το σημείο. Στη συνέχεια του αγώνα ο Ολυμπιακός πίεσε και είχε δύο καλές στιγμές με τον Χάρα και τον Φουστέρ με την πρώτη να την αποκρούει ο Κυριακίδης και την δεύτερη να καταλήγει κόρνερ.

Ολυμπιακός - Ξάνθη. Η ομάδα της Θράκης δεν επηρεάστηκε από το μικρής διάρκειας ανέβασμα της ομάδας του Περέιρα και αντέδρασε με το σουτ του Κλέιτον που μετέτρεψε σε κόρνερ ο Ρομπέρτο. Μέχρι την λήξη του α’ μέρους η ξανθιώτικη ομάδα απείλησε 4 φορές χωρίς όμως να σκοράρουν οι Κλέιτον, Βασιλακάκης και Σολτάνι (2), ενώ ο Ολυμπιακός στο διάστημα αυτό είχε ένα άστοχο φάουλ του Ντομίγκεζ.

Ολυμπιακός - Ξάνθη.  Στο έξτρα λεπτό του πρώτου ημιχρόνου όμως ο Χάρα εκμεταλλεύτηκε το λάθος γύρισμα του Μπέρτου(που μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν απο τους καλύτερους παίκτες της ομάδας) και με πλασέ νίκησε τον Κυριακίδη κάνοντας το 1-0.

Ολυμπιακός - Ξάνθη. Το 2-0.Η επανάληψη ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες με τον Ολυμπιακό να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα. Χωρίς κάποια μεγάλη στιγμή μέχρι το 63ο λεπτό η αναμέτρηση, με τον Ντομίνγκεζ να κάνει την ατομική ενέργεια και με πλασέ να «γράφει» το 2-0. Στο 80’ ο Φορτούνης με εκπληκτική εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από την περιοχή έκανε το 3-0 με τον Καπετάνο να μειώνει στο 87’ σε 3-1.

Διαιτητής: Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Βοηθοί: Ακρίβος (ΕΠΣ Άρτας) – Αλεξέας (ΕΠΣ Μεσσηνίας)

4ος διαιτητής: Δημητριάδης (ΕΠΣ Μακεδονίας)

Επιπρόσθετοι βοηθοί: Σπάθας (ΕΠΣ Πειραιά) – Παππάς (ΕΠΣ Αθηνών)

Κίτρινες: 32’ Κλέιτον, 69’ Καπετάνος, 90’ Μποτία, 91’ Σαλίνο.

Ολυμπιακός - Ξάνθη - Μαρινάκης.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ(Β. Περέιρα): Ρομπέρτο, Μποτία, Σιόβας (84’ Κασάμι), Σαλίνο, Μαζουακού, Εντιγκά, Μιλιβόγεβιτς, Ντοσεβί, Ντομίνγκεζ (79’ Μήτρογλου), Φουστέρ (65’ Φορτούνης), Χάρα.

Ολυμπιακός - Ξάνθη - Λουτσέσκου. ΞΑΝΘΗ(Ρ. Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπέρτος (78’ Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Καρυπίδης, Γούτας, Παπαστεριανός (66’ Καπετάνος), Ομπόντο (79’ Βάλτερ), Βασιλακάκης, Λουσέρο, Σολτάνι, Κλέιτον.

Ολυμπιακός - Ξάνθη.

Share it