Search

Μεγάλη μάχη και στους σκόρερ στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης! Οι 11 τοπ σκόρερ που μάχονται για την πρωτιά

Έπεσε η αυλαία της κανονικής διάρκειας στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης και πλέον άπαντες περιμένουν την έναρξη των πλέι όφ και πλέι άουτ που θα ξεκινήσουν μετά τα καρναβάλια

Εκεί πέρα απο την μεγάλη μάχη που αναμένεται να γίνει για την κατάκτηση του τίτλου που οδηγεί στην Γ’ Εθνική αλλά και την εξασφάλιση της παραμονής, θα έχουμε μεγάλη μάχη και για την κατάκτηση της πρώτης θέσης στον πίνακα των σκόρερ, με τους πέντε κορυφαίους να συναντιόνται στα πλέι οφ.

Στην κορυφή των σκόρερ διατηρείται ο Γιώργος Γεωργιάδης που άλλαξε ομάδα πηγαίνοντας στον Εχίνο Σπορ χωρίς όμως να χάσει την επαφή του με τα δίχτυα και με τα δύο τέρματα που σημείωσε ανέβηκε στα 18, τρία περισσότερα απο τον Πάρη Κοτόπουλο του Άρη Αβάτου που ακολουθεί με 15 τέρματα. Στην τρίτη θέση  έχουμε ισοβαθμία καθώς τον Τουγκάι Χότσκα του Εχίνου Σπόρ που έχει τέσσερις αγωνιστικές να σκοράρει και έχει μείνει στα 12 τον έχει πιάσει ο Στέλιος Τουργαίδης της Αναγέννησης Θαλασσιάς. Την πεντάδα τον τοπ σκόρερ συμπληρώνει ο φορτσάτος Αντώνης Χαριτίδης του Άρη Αβάτου με 10 γκολ, παρότι έχει τις λιγότερες συμμετοχές απο τους αντιπάλους του, καθώς μεταγράφηκε στο φινάλε της θερινής μεταγραφικής περιόδου αλλά και των παιχνιδιών που έχασε λόγω του στρατού.

Κορυφαία επίθεση της κανονικής περιόδου αναδείχτηκε του Άρη Αβάτου με 61 τέρματα, έχοντας μάλιστα 15 διαφορετικούς σκόρερ. Την δεύτερη καλύτερη επίθεση διαθέτει η Αναγέννηση Θαλασσιάς 43 τέρματα και 12 διαφορετικούς σκόρερ, Στην τρίτη θέση είναι ο Εχίνος Σπορ με 32 τέρματα και 10 διαφορετικούς σκόρερ, ενώ την πεντάδα κλείνουν οι Αστέρας Μαγικού με 27(10 διαφορετικοί σκόρερ) και Ηρακλής Ζυγού με 25 τέρματα(11 διαφορετικοί σκόρερ).

Αξίζει να τονίσουμε πως στους πρώτους 11 σκόρερ του πρωταθλήματος συναντάμε 9 παίκτες που θα αγωνιστούν στα πλέι οφ, έναν παίκτη που έχει αποχωρήσει απο το ξανθιώτικο πρωτάθλημα(θυμηθείτε ΕΔΩ) , με τον μοναδικό παίκτη που θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ να είναι ο Αϊγκιούν Σουκρήογλου της ΑΕ Ξάνθης.

Δείτε παρακάτω τους 11 πρώτους σκόρερ του πρωταθλήματος που έχουν σημειώσει τα  136 απο τα 231 τέρματα στην Α1 κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης:

18 γκολ: Γιώργος Γεωργιάδης(Αστέρας Μαγικού, Εχίνος Σπορ)

15 γκολ: Πάρης Κοτόπουλος(Άρης Αβάτου)

12 γκολ: Τουγκάι Χότσκα(Εχίνος Σπορ), Στέλιος Τουργαίδης(Αναγέννηση Θαλασσιάς)

10 γκολ: Αντώνης Χαριτίδης(Άρης Αβάτου)

7 γκολ: Γιάννης Τσάνη (ΑΟ Βιστωνίδα) Κυριάκος Κωφφίδης(Ηρακλής Ζυγού), Γιάννης Χριστοφορίδης(Αναγέννηση Θαλασσιάς)

6 γκολ: Ηλίας Μιχαηλίδης(Εχίνος Σπορ), Πέτρος Σαρηγιαννίδης(Αναγέννηση Θαλασσιάς), Αϊγκιούν Σουκρήογλου(ΑΕ Ξάνθης)

 

Share it