Search

Με “χρυσό” σκόρερ τον Κουκουρίγκο κέρδισε τον Άρη Αβάτου και πέρασε στα ημιτελικά του Κυπέλλου ο Ορφέας Ξάνθης!

Με γκολ του Γιώργου Κουκουρίγκου στο 88′ ο Ορφέας Ξάνθης κατάφερε να κερδίσει σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι τον Άρη Αβάτου και να προκριθεί στα ημιτελικά του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης.

Ο Ορφέας ήταν ο μεγάλος νικητής στον “πρόωρο τελικό” του Κυπέλλου ΕΠΣ Ξάνθης κερδίζοντας στο ξανθιώτικο ντέρμπι των εκπροσώπων του Νομού στην Γ’ Εθνική με 2-1 τον Άρη Αβάτου σε ένα ματς συναρπαστικό μέχρι το τέλος, ενώ στο φινάλε δεν έλειψαν και μικρής έντασης αντεγκλήσεις μεταξύ παικτών με την παρέμβαση των ψυχραιμότερων να αποσοβεί άσχημες εικόνες.

Στα του αγώνα το πρώτο εικοσάλεπτο του αγώνα δεν προμήνυε με τίποτα το τι θα ακολουθήσει καθώς δεν υπήρχε η παραμικρή υποψία ευκαιρίας με τις δύο ομάδες να δείχνουν να ψάχνονται στο γήπεδο

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στον Άρη Αβάτου με το δυνατό σουτ του Γιώργου Ψεμματά από πλάγια θέση να σταματά στο αριστερό κάθετο δοκάρι του Γεωργιάδη, ενώ στο 22′ οι “κιτρινόμαυροι’ απείλησαν ξανά με σουτ του Κλέαρχου Κοντογιαννίδη που απέκρουσε δύσκολα ο Γιώργος Γεωργιάδης.

Χειροποίητα σουβλάκια, κεφτεδάκια όλα στα κάρβουνα.
Ο καλύτερος πατσάς στην πόλη κάθε μέρα από 08:00 έως 12:00.
Για τηλεφωνικές παραγγελίες: 6972602804, 2541078897

Ενώ ο Άρης έδειχνε να έχει το μομέντουμ στο 29′ μετά από υπέροχη συνεργασία Νίκου Μελισσόπουλου και Χρήστου Πασχαλάκη ο δεύτερος με ωραίο τσίμπημα πρόλαβε την έξοδο του Καρά Ισμαήλ και άνοιξε το σκορ.

Η ομάδα του Άρη προσπάθησε να απαντήσει άμεσα όμως η κεφαλιά του Μουξιού μετά από σέντρα του Ψεμματά στο 30′ δεν βρήκε στόχο, με την τελευταία φάση του πρώτου μέρους πάντως να ανήκει στον Ορφέα με τον Καρά Ισμαήλ στο 32′ να αποκρούει με δυσκολία το δυνατό χτύπημα φάουλ του Μελισσόπουλου.

Στην επανάληψη ο Ορφέας ήταν αυτός που απείλησε πρώτος με τον Καλαϊτζόπουλο να μην προλαβαίνει να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα στο 57′, με τον Άρη να απαντά στο 62′ με σουτ βολίδα του Τσάπαρη που βρήκε ελάχιστα σε αντίπαλο και τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι του Γεωργιάδη

Απο αυτή την φάση ήρθε το γκολ της ισοφάρισης στο 63′ οπού με τρομερή απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Θανάση Γκαρνέτα που καρφώθηκε στο γάμα της εστίας του Ορφέα για το 1-1.

Μετά το γκολ της ισοφάρισης ο ρυθμός έπεσε με την ένταση και να ανεβαίνει, είχαμε και δύο αποβολές από τον πάγκο του Ορφέα, τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, με ελάχιστα πράγματα να γίνονται στο αγωνιστικό κομμάτι.

Και ενώ όλα έδειχναν πως πάμε παράταση στο 88′ σε φάση διαρκείας ο Χακή Τζαμπάζ με γυριστό έδωσε ασίστ στον Γιώργου Κουκουρίγκο που απο κοντά με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Άρη για το 2-1 και την “λύτρωση” στους συμπαίκτες του που πανηγύρισαν με την ψυχή τους αυτό το γκολ.

Από εκεί και πέρα και με συνεχείς διακοπές είτε για αλλαγές είτε από τραυματισμούς δεν υπήρχε κάτι ουσιαστικό με το τελευταίο σφύριγμα της λήξης από τον Παναγιώτη Τσοπουλίδη να βρίσκει τους παίκτες του πολυνίκη του θεσμού Ορφέα να πανηγυρίζει την πρόκριση στα ημιτελικά εκεί οπού θα αντιμετωπίσει την Τετάρτη 10 Μαίου την Ελπίδα Γενισέας

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Παναγιώτης Τσοπουλίδης με βοηθούς τους Δημήτρη Δανδανόπουλο και Γιώργο Χρυσέλη.

ΟΡΦΕΑΣ ΞΑΝΘΗΣ: Γεωργιάδης, Τζαμπάζ Χακή, Κατρανίτσας, Παπαστεφάνου, Καλαϊτζόπουλος, Σωτηράκογλου, Ιωαννίδης(93′ Μπογιατζίδης), Κουκουρίγκος, Μελισσόπουλος(91′ Κόντο), Κουτσός, Πασχαλάκης(94′ Αμανατίδης)

ΑΡΗΣ ΑΒΑΤΟΥ: Καρά Ισμαήλ, Χασάνογλου(72′ Καραμανίδης), Λεωντσάκος, Τενεκές, Κουτσούμπας, Τσάπαρης, Αναγνωστόπουλος, Γκαρνέτας(86′ Αναστασιάδης), Μουξιός(72′ Παναγιωτίδης), Κοντογιαννίδης, Ψεμματάς(86′ Αλή Ερτουρούλ)

Σε επόμενη ανάρτηση θα υπάρχει πλούσιο φωτορεπορτάζ του αγώνα

Share it