Οι εξαιρετικές εμφανίσεις του Παύλου Σμάλη με τη φανέλα της Μαρκό στο πρωτάθλημα της Super League 2, έχουν προσελκύσει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού.
Ο νεαρός Κομοτηναίος, κεντρικός αμυντικός έχει πάρει… σπίτι του τη φανέλα του βασικού και πρωταγωνιστεί στην παρθενική παρουσία της Μαρκό στο πρωτάθλημα της Super League 2. Σε εννέα συμμετοχές φέτος και με την εμπειρίες που αποκόμισε πέρυσι ως παίκτης της Παναχαϊκής, ηγείται της τρίτης καλύτερης άμυνας του νοτίου ομίλου με 11 γκολ παθητικό.
Η ομάδα της ανατολικής Αττικής είναι στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και ο Παύλος Σμάλης έχει σημαίνοντα ρόλο με το δυναμικό παιχνίδι του στην άμυνα. Ως στόπερ διακρίνεται για το υψηλό ποσοστό σε κερδισμένες μονομαχίες εδάφους και αέρος, την ταχύτητά του και την ικανότητα να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο με την μπάλα στα πόδια.

Στοιχεία που όπως σημειώνει ο sport-fm τράβηξαν το ενδιαφέρον συλλόγων του εξωτερικού. Τεχνικοί διευθυντές ομάδων κυρίως των Κάτω Χωρών έχουν τον 21χρονο αμυντικό στο μπλοκάκι τους και ήδη έχουν κάνει διερευνητικές επαφές για το status του παίκτη. Όσο ο ίδιος βέβαια παρουσιάζει το ίδιο εξαιρετικό αγωνιστικό πρόσωπο, όπως στον αγώνα με αντίπαλο τον Πανιώνιο, τόσο θα δικαιολογεί την παρουσία scouters στα επερχόμενα παιχνίδια της Μαρκό. Σαφώς την περίπτωση του έχουν τσεκάρει ομάδες της Super League 1.
