Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Δωρεάν σίτιση χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις ζητούν φοιτητικοί σύλλογοι στη Θράκη

Η έναρξη της νέας ακαδημαϊκής χρονιάς, φέρνει αντιδράσεις στους φοιτητές του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, καθώς πρόσφατα ενημερώθηκαν πως δεν θα υπάρχει δωρεάν σίτιση για όλους αλλά θα υπάρχουν περιορισμοί.

Τα μέλη των φοιτητικών συλλόγων Κοινωνικής Εργασίας και Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ καταγγέλλουν μάλιστα την εμπορευματοποίηση των πανεπιστημιακών παροχών και απαιτούν άμεση αναβάθμιση της ποιότητας και της διαθεσιμότητας του φαγητού, χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις.

Αναλυτικά, η ανακοίνωση τους:

«Από την έναρξη της φετινής ακαδημαϊκής χρονιάς φαίνεται πως πρυτανικές αρχές και  κυβέρνηση συνεχίζουν την επίθεση όλων των προηγούμενων ετών στα δικαιώματα των φοιτητών! Δε πρόλαβε να τελειώσει η εξεταστική του Σεπτεμβρίου και ήδη φοιτητές ενημερώνονται από τους υπαλλήλους της λέσχης πως η σίτιση τους θα γίνεται με την επίδειξη  κάρτας σίτισης ή με την καταβολή αντιτίμου! Τους το έχουμε κάνει ξεκάθαρο τις δύο προηγούμενες χρονιές! Δε θα αφήσουμε κανένας φοιτητής να βάλει το χέρι στην τσέπη για την σίτιση του!

Μάλιστα με ευθύνη της κυβέρνησης και της διοίκησης του ΔΠΘδεν επιτρεπόταν στη λέσχη στα προκατ στους  πρωτοετείς φοιτητές που σήμερα ξεκίνησαν τα μαθήματα τουςνα φάνε ένα πιάτο φαΐ!

Για ακόμη μια φορά φαίνεται ξεκάθαρα ότι μας αντιμετωπίζουν ως πελάτες και τις ανάγκες μας ως κόστος!  Για ακόμη μια φορά τα τελευταία χρόνια βλέπουμε την προσπάθεια μείωσης των δικαιούχων ώστε να γίνουμε πελάτες του εργολάβου.

Για την τραγική αυτή κατάσταση που ζούμε κάθε χρόνο, ευθύνη έχουν όλες διαχρονικά οι κυβερνήσεις που έχουν προωθήσει την εμπορευματοποίηση των αναγκών μας, αλλά και το ίδιο το ΔΠΘ που έχει αναθέσει τις δύο λέσχες σε εργολάβους, οι οποίοι προσπαθούν να βγάλουν κέρδη πατώντας στις πλάτες των φοιτητών. Αυτό φυσικά αποτελεί συνέχεια της χρόνιας υποχρηματοδότησης των πανεπιστημίων σε όλη τη χώρα, αφού τα τελευταία 10 χρόνια έχει κοπεί το 80% της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων.  Χαρακτηριστικές εικόνες αντικρίζουμε καθημερινά με ροζ κοτόπουλα, σούπες με νερό και ένα καρότο και άλλα τέτοια πολλά, τα οποία δείχνουν και την υποβάθμιση που δέχεται το δικαίωμα αλλά και η ανάγκη των φοιτητών στην δωρεάν ποιοτική σίτιση.

Δεν θα τους περάσει!

Οι φοιτητικοί σύλλογοι της πόλης έχουμε πείρα και γνωρίζουμε πολύ καλά πως μόνο από τον  συλλογικό αγώνα μπορούμε να επιβάλουμε τα αιτήματά μας.

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε, με την ακρίβεια να έχει πιάσει ταβάνι, με το καλάθι στο σούπερ μάρκετ όλο και να λιγοστεύει, η δύναμη μας βρίσκεται στην αλληλεγγύη και τον συλλογικό αγώνα μέσα από τους φοιτητικούς μας συλλόγους.

Δεν θα πάρουνε φράγκο από τους φοιτητές, θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε αυτά που μας ανήκουν!

Απαιτούμε:

  • Ούτε σκέψη για κάρτες σίτισης
  • Να μπορούν όλοι οι φοιτητές να σιτιστούν δωρεάν
  • Όλοι οι φοιτητές να είναι δικαιούχοι της δωρεάν σίτισης, χωρίς κριτήρια και προϋποθέσεις.
  • Ουσιαστική αναβάθμιση της ποιότητας του φαγητού».

Share it