Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Με προϋπηρεσία στον ΑΟΞ ο νέος προπονητής της Εθνικής Γυναικών Κύπρου!

Έδωσε τα χέρια με την Κυπριακή Ομοσπονδία Ποδοσφαίρου ο Ρένος Δημητριάδης και υπέγραψε συμβόλαιο διάρκειας δύο ετών και θα είναι ο νέος προπονητής της Εθνικής Γυναικών. Ο πολύπειρος τεχνικός συνεργάστηκε και στο παρελθόν με την ΚΟΠ, καθώς ήταν προπονητής των αναπτυξιακών Εθνικών ομάδων της Κύπρου (Κ19, Κ17, Κ15).

Μία πρόκληση και για τον ίδιον τον Ρένο Δημητριάδη η ανάληψη της σκυτάλης της Εθνικής Γυναικών Κύπρου. Άλλωστε είναι… πρωτάρης στον χώρο του γυναικείου ποδοσφαίρου, ωστόσο με τις γνώσεις και εμπειρίες που κουβαλά μέσα από τη πορεία του ως προπονητής σε ομάδες (καθώς και εθνικές), όπως δε και ως τεχνικός διευθυντής ακαδημιών, μπορεί μέσα από σκληρή δουλειά, με σοβαρότητα και πειθαρχία να βοηθήσει στην βελτίωση του γυναικείου ποδοσφαίρου στη Μεγαλόνησο

Ο Ρένος Δημητριάδης είναι γεννημένος 20 Ιανουαρίου 1973 και όταν ήταν 32 ετών κρέμασε τα ποδοσφαιρικά παπούτσια και ξεκίνησε την προπονητική του καριέρα. Βοηθός προπονητής στον Εθνικό Άσσιας και μετά από μερικούς μήνες στον ίδιο ρόλο στη Νέα Σαλαμίνα (δεξί χέρι Νίκου Ανδρονίκου), όπου μαζί πήγαν και στην ΕΝΠαραλιμνίου.

Μετά ως συνεργάτης του Σάββα Κωνσταντίνου δούλεψε στην ομάδα της Πάφου και της ΑΕΚ, ενώ ήταν βοηθός προπονητής της Ομόνοιας επί εποχής Τάκη Λεμονή. Έπειτα, ανέλαβε τη σκυτάλη της τεχνικής ηγεσίας του Ολυμπιακού Λευκωσίας, όπου το έργο που επιτέλεσε εκεί τον… έστειλε στις Εθνικές ομάδες Κ17, Κ16 και μετά Κ19.

Ακολούθως, βρέθηκε εκ νέου στους πάγκους Εθνικού Άσσιας και Ολυμπιακού Λευκωσίας, πριν το 2020 βρεθεί στην Ελλάδα και αναλάβει  τεχνικός διευθυντής των Ακαδημιών της Ξάνθης, έχοντας κάτσει και ως υπηρεσιακός προπονητής στην Ανδρική ομάδα σε αγώνα της SL2 με την Παναχαϊκή. Ενώ πέρσι επέστρεψε στην Κύπρο και τώρα επιστρέφει στους πάγκους και στην Εθνική ομάδα Γυναικών της χώρας του.

Share it