Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Αντιπεριφέρεια Ροδόπης: Παρεμβάσεις για την ενίσχυση του υδροφόρου ορίζοντα σε ποτάμια και φράγματα

Σε ενέργειες και παρεμβάσεις για την ενίσχυση του υπόγειου υδροφόρου ορίζοντα προσανατολίζεται η Αντιπεριφέρεια Ροδόπης, σε ποτάμια και φράγματα της Ροδόπης.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο Αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, Μανώλης Ταμπατζάς, τόνισε πως σε προτεραιότητα  μπαίνει η κατασκευή γέφυρας στον Ίμερο, για τη διασύνδεση του παραλιακού μετώπου με τη Γλυφάδα.

Για το φράγμα Ιασίου τόνισε πως ήδη έγιναν για πρώτη φορά φέτος αποδεσμεύσεις νερού και ποτίστηκε ο κάμπος του Δήμου Αρριανών και της περιοχής των Σαππών. Υπάρχει σχεδιασμός για τη δρομολόγηση των δικτύων διανομής, αλλά προϋπόθεση για αυτό είναι να γίνει αναδασμός όπου δεν υπάρχει.

Για το Φράγμα Ασκητών το οποίο σχεδόν στέγνωσε, υπογράμμισε πως δεν θα ανεχθεί να επαναληφθεί το καθεστώς της άναρχης άρδευσης από τους κατοίκους και πως θα μπει μια τάξη, ενώ θα γίνουν και έργα καθαρισμού του φράγματος.

Για τον Ταμιευτήρα του Νέου Σιδηροχωρίου, όπου κι εκεί συμβαίνει μια παρόμοια κατάσταση άναρχης και ανεξέλεγκτης άρδευσης από τους κατοίκους, θα γίνουν οι ανάλογες ενέργειες ενώ θα επιχειρηθεί και  εκβάθυνση, μέσω του κονδυλίου που έχει εξασφαλισθεί, ύψους 200.000 ευρώ.

Στον ποταμό Λίσσο θα γίνουν παρεμβάσεις προκειμένου να μην φτάνει το 75% των υδάτων στη θάλασσα και μόλις το 25% στον υπόγειο υδροφόρο ορίζοντα.

Τέλος στον ποταμό Κομψάτο σχεδόν ολοκληρώθηκε η κατασκευή του αναβαθμού, ενώ σχεδιάζονται και δύο μικρά φράγματα.

Στο Φράγμα Κομψάτου θα επικεντρωθούν οι προσπάθειες για την κατασκευή του, ένα έργο που επιβάλλεται προκειμένου να ποτισθούν 200.000 στρέμματα στη δυτική Ροδόπη.

Σύνταξη: Βασιλική Μαχαίρα, ertnews.gr

Share it