Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Στην Ιταλία με την σπουδαία Lube προπονήθηκε ο Σταύρος Μούχλιας!

Μία σπουδαία εμπειρία βίωσε ο Σταύρος Μούχλιας στην Ιταλία. 

Ο 15χρονος Εβρίτης αθλητής, παίκτης του Έβρου Σουφλίου και διεθνής με την Εθνική Παμπαίδων, ταξίδεψε με τον πατέρα και προπονητή του στο Σουφλί Νίκο Μούχλια τον Μάιο στην Ιταλία.

Εκεί προπονήθηκε με τον δεύτερο προπονητή της ανδρικής ομάδας της Lube η οποία από το 1995 που παίζει στην Serie A, έχει κατακτήσει 7 πρωταθλήματα, 5 κύπελλα, 3 σούπερ καπ, ενώ μετράει 2 κατακτήσεις Champions League και 4 Challenge Cup.

Από πλευράς της ιταλικής ομάδας υπάρχει πρόθεση να ξανά βρεθεί ο Σταύρος Μούχλιας στην Ιταλία και μάλιστα έχουν σκοπό να συνεχίσουν να τον παρακολουθούν προπονητικά και να βρίσκεται στην γειτονική χώρα όποτε είναι δυνατό, π.χ. καλοκαίρι, Χριστούγεννα, Πάσχα.

«Αρχές Μαΐου περίπου έλαβα μια ειδοποίηση ότι η Lube Civitanova παρακολουθεί τον Σταύρο και θέλουν να κάνουμε μια πρώτη επαφή», λέει ο Νίκος Μούχλιας στο SportsAddict και συνεχίζει:

«Φυσικά εγώ στην αρχή νόμιζα ότι είναι κάποιο αστείο. Έπειτα όμως από συνομιλίες κατάλαβα ότι όντως έτσι είχαν τα πράγματα.  Στην πορεία μας προσκάλεσαν, όλα τα έξοδα πληρωμένα, για 5 ημέρες στην έδρα της ομάδας. Πάλι είχα από μέσα μου μια επιφύλαξη γιατί ήταν τόσο φοβερό αυτό ώστε να είναι αληθινό.  Τελικά όντως μας έστειλαν τα εισιτήρια για Ρώμη και έστειλαν αυτοκίνητο της ομάδας, με δικό τους οδηγό, και μας πήγε στην πόλη.

Η διαμονή και όλα τα υπόλοιπα περιττό να σου πω ότι ήταν σε άριστο επίπεδο. Ότι χρειαζόμασταν σε πέντε λεπτά γινόταν πραγματικότητα. Προπονήσεις έκανε με τον δεύτερο προπονητή από την ανδρική ομάδα τον Romano Giannini.  Υπήρχαν και μερικοί επιλεγμένοι αθλητές λίγο μεγαλύτεροι (16-18 ετών) που στελεχώνουν τις αναπτυξιακές ομάδες της Ιταλίας

Μιλήσαμε αρκετά με τον γενικό διευθυντή της ομάδας τον Giuseppe Cormio. Του έκανε φοβερή εντύπωση πως από τόσο μικρό μέρος όπως το Σουφλί, εμφανίζονται τόσο καλοί αθλητές. Παρεπιπτόντως γνώριζε καλά τόσο τον Δημήτρη όσο και τον Βασίλη. 

Όταν λοιπόν του είπα τον τρόπο και την τεχνική που δουλεύει ο σύλλογος σηκώθηκε όρθιος, μου έτεινε το χέρι και μου έδωσε συγχαρητήρια λέγοντας bravissimo!

Οφείλουμε να είμαστε λίγο συγκρατημένοι γιατί οι νέοι αθλητές πάντα κρύβουν ένα «μυστήριο» και πρέπει να τους προφυλάξουμε. Σίγουρα όμως ήταν κάτι μοναδικό αυτό που ζήσαμε. Οι άνθρωποι λειτουργούν σε άλλο επίπεδο. Όχι μόνο οικονομικά αλλά και γιατί σε σέβονται και σου δίνουν την αξία που σου ταιριάζει».

Υπενθυμίζεται ότι οι άλλοι δύο (μεγαλύτεροι) γιοι του Νίκου Μούχλια αγωνίζονται σε κορυφαίο επίπεδο, με τον Δημήτρη να έχει πάρει μεταγραφή φέτος στην Γερμανία και τον Βασίλη να συνεχίζει για 2η χρονιά στον ΠΑΟΚ.

 

Share it