Search

Κώστας Δεληκώστας: «Η διαφωνία μου με τον Δρίκο για τον Τζούριτς ήταν ο λόγος που έφυγα από την Εθνική»

Την αιτία για την οποία αποφάσισε να αποχωρήσει από την Εθνική Ελλάδας του βόλεϊ αποκάλυψε στην εκπομπή «ΣΤΟ ΦΙΛΕ» της Nova, ο Εβρίτης προπονητής Κώστας Δεληκώστας. 

Ο 44χρονος Σουφλιώτης τεχνικός του Παμβοχαϊκού τόνισε ότι η διαφωνία του με τον πρώτο προπονητή της Εθνικής Σωτήρη Δρίκο για τον Δημήτρη Τζούριτς ήταν ο λόγος φυγής του από την «γαλανόλευκη». Συγκεκριμένα ο κ. Δεληκώστας ήταν κατά της χρησιμοποίησης του Τζούριτς στην Εθνική καθώς όπως δήλωσε, ο Τζούριτς του Τρέντο είναι διαφορετικός από τον Τζούριτς της εθνικής ομάδας.

«Αποφάσισα να αποσυρθώ για να μην δημιουργήσω πρόβλημα. Ο Τζούριτς είναι μέσα στους 10 καλύτερους διαγώνιους στον κόσμο, αλλά ο Τζούριτς του Τρέντο είναι διαφορετικός απ’ αυτόν που βλέπουμε στην Εθνική. Αν ήμουνα πρώτος προπονητής θα συμφωνούσα με τον Δρίκο γιατί πάντα ένας προπονητής θέλει όλα τα όπλα στην διάθεση του», είπε ο Θρακιώτης προπονητής και συνέχισε:

«Ο Τζούριτς όπου και αν παίζει έχει ένα υψηλό επίπεδο οργάνωσης. Στην Εθνική όμως αυτό ήταν ένα θέμα γνωστό από πριν, μπορεί όμως σε αυτό το σημείο επειδή έτσι έχει συνηθίσει να μην μπορεί να το χωνέψει αυτό. Θεωρώ ότι δημιουργούνταν αρκετά θέματα. Γενικά οι παίκτες θα έπρεπε να είναι πιο επαγγελματίες γιατί εκμεταλλεύτηκαν την χαλαρότητα που τους έδωσε ο Δρίκος εκτός αγωνιστικού χώρου. Ο Σωτήρης (Δρίκος) τον διαχειριζόταν πάρα πολύ σωστά τον Τζούριτς και αυτός μπήκε και έπαιξε σε αρκετά παιχνίδια πάρα πολύ καλά. Εγώ είδα ότι η δουλειά της τεχνικής πάει πίσω και γι’ αυτό αποσύρθηκα».

 

 

 

Share it