Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

“Χρυσό” βήμα της διαβασμένης Α.Ε.Κ. του Ουζουνίδη για του ομίλους του Champions League!

Κάτι παραπάνω από “μισή πρόκριση” εξασφάλισε στη Βουδαπέστη και στη “Groupama Arena”  η ΑΕΚ του Μαρίνου Ουζουνίδη και του Πέτρου Μάνταλου, επικρατώντας στη Βουδαπέστη της Βίντι με 1-2!

Το εξαιρετικό στήσιμο του Ου<ουνίδη σε συνδυασμό με την γρήγορη αποβολή του μεσοεπιθετικού Χούστι, έγειραν την πλάστιγγα υπέρ της “Ένωσης”. Οι κιτρινόμαυροι “άνοιξαν” το σκορ στο 34′ με τον Βίκτωρα Κλωναρίδη να ξαναβρίσκει δίχτυα για δεύτερο συνεχόμενο εκτός έδρας ματς, μετά το τέρμα που σημείωσε στη Γλασκώβη. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπακασέτας με το “κακό” του πόδι έδωσε “αέρα” δύο τεράτων στην Α.Ε.Κ. που έμοιαζε  να ελέγχει απόλυτα τον ρυθμό της αναμέτρησης και απόλυτα ικανή να οδηγήσει ακόμα και σε διασυρμό τους πρωταθλητές Ουγγαρίας στην έδρα τους.

Η αποβολή του Μπᾶκασέτα άλλαξε την αριθμιτική ισορροπία, χωρίς όμως να αλλάξει την μορφή της αναμέτρησης. Αυτό συνέβη μετά το γκολ του πολύπειρου Ντάνκο Λάζοβιτς (67′), το οποίο “έδωσε φτερά” στους γηπεδούχους και προκάλεσε τη καθίζηση των πρωταθλητών.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης προσπάθησε να αφυπνίσει με κινήσεις απ’ τοπν πάγκο τους παίκτες του, αλλά δεν τα κατάφερε ποτέ ουσιαστικά, με τη Βίντι να είναι απόλυτη κυρίαρχος στα τελευταία είκοσι λεπτά και να μοιάζει ικανή για το “θαύμα”.

Παρά την πίεση η Α.Ε.Κ. άντεξε και πήρε ένα “χρυσό” διπλό στην πρωτεύουσα της Ουγγαρίας,  διπλό που της δίνει όχι απλά το πάνω χέρι, αλλά το κλειδί για τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ, ενώ παράλληλα δημιούργησε και ένα ρεκόρ. Αυτό ήταν το 13ο σερί παιχνίδι του “δικεφάλου”χωρίς ήττα στην Ευρώπη, μία επίδοση που αποτελεί ρεκόρ ελληνικής ομάδας στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Για να τελειώσει τη δουλειά, η Α.Ε.Κ. θα πρέπει στον επαναληπτικό της Αθήνας, απλά να μην “αυτοκτονήσει”…

Share it