Search

Εντυπωσιακό φινάλε και τρίτη θέση στο Παγκόσμιο για το Βέλγιο! Τέταρτη θέση με πολλά κέρδη για τη νεανική Αγγλία

Το Βέλγιο ήταν η μεγάλη νικήτρια στον “τελικό της παρηγοριάς” κόντρα στους Άγγλους, με την ομάδα του Ρομπέρτο Μαρτίνεζ να αποδίδει εξαιρετικά κατά διαστήματα να καταφέρνει με τέρματα των Μενιέ και Αζάρ να φτάσει σε μια μεγάλη νίκη και να ολοκληρώσει την παρουσία της στο Μουντάιλ καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση, με τη νεανική και πολλά υποσχόμενη Αγγλία να μένει στην τέταρτη θέση.

Το σκορ άνοιξε ο Μενιέ στο 4’ με προβολή ύστερα από γύρισμα του Τσαντλί και ο Αζάρ διπλασίασε τα τέρματα των τυπικά γηπεδούχων στο 82’, ύστερα από ωραία αντεπίθεση της ομάδας του Μαρτίνεθ, που ήταν αρκετά ανώτερη συνολικά και θα μπορούσε να «κλειδώσει» νωρίτερα τη νίκη.  Σχεδόν άφαντοι στο πρώτο μέρος οι Βρετανοί, που πίεσαν αρκετά μετά τα μέσα του δεύτερου ημιχρόνου (δεχόμενοι παράλληλα και αρκετές φάσεις), αλλά στο φινάλε, πήραν αυτό που άξιζαν.

Βέλγιο (Ρομπέρτο Μαρτίνεθ): Κουρτουά, Αλντεβάιρελντ, Κομπανί, Βερτόνχεν, Μενιέ, Τίλεμανς (78′ Ντεμπελέ), Βίτσελ, Τσαντλί (39′ Βερμάλεν), Ντε Μπράινε, Λουκακού (60′ Μέρτενς), Ε. Αζάρ.

Αγγλία (Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ): Πίκφορντ, Τζόουνς, Στόουνς, Μαγκουάιρ, Ντάιερ, Τρίπιερ, Λόφτους Τσικ (84′ Άλι), Ντελφ, Ρόουζ (46′ Λίνγκαρντ), Κέιν, Στέρλινγκ (46′ Ράσφορντ).

Share it