Search

Στην Κομοτηνή στις 22 Απριλίου η Ολυμπιακή Φλόγα – Παρουσιάστηκαν οι 5 Λαμπαδηδρόμοι!

Μία από τις πόλεις- σταθμούς που θα υποδεχτούν την Ολυμπιακή Φλόγα από την τελετή αφής στην Ιερή Γη της Αρχαίας Ολυμπίας μέχρι το Παρίσι που θα φιλοξενήσει τη σπουδαία διοργάνωση είναι η Κομοτηνή, την Δευτέρα 22 Απριλίου. Σε εφαρμογή του πρωτοκόλλου και των κριτηρίων επιλογής της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής ο Δήμος Κομοτηνής επέλεξε πέντε Λαμπαδηδρόμους και την Τετάρτη ο δήμαρχος Γιάννης Γκαράνης απέδωσε τις στολές στους πέντε επιλαχόντες.

Όπως δήλωσε, «Είναι ιδιαίτερη η χαρά για την πόλη μας μια και η ολυμπιακή επιτροπή συμπεριέλαβε την πόλη μας σε αυτή τη διαδρομή, τη διαδρομή ειρήνης η οποία γίνεται φορά που έχουμε τους ολυμπιακούς αγώνες». Συμπλήρωσε πως είναι τιμή και για τους αθλητές το να συμπεριλαμβάνονται σε αυτή τη προσπάθεια που γίνεται μέχρι τους Ολυμπιακούς, «ώστε και η πόλη μας να αναδειχθεί μέσα από αυτό».

Στην παράδοση παρών ήταν κι ο αντιδήμαρχος Παιδείας, Αθλητισμού & Δια Βίου Μάθησης Πέτρος Ζωγράφου.

Πρόγραμμα τελετής Αφής της Ολυμπιακής Φλόγας στην Κομοτηνή, τη Δευτέρα 22 Απριλίου 2024:

Αφετηρία από την οδό Υψηλάντου 21 στις 14:22.

Οι Λαμπαδηδρόμοι με τη σειρά που θα παραλάβουν την Ολυμπιακή Φλόγα, είναι οι εξής:

Από την οδό Υψηλάντου 1 μέχρι την Τσανάκλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής (Δημοκρίτου & Στουκόπουλου), 14:25: 1ος Λαμπαδηδρόμος Κυριάκος Μπακιρτζής

Από τη Δημοτική Βιβλιοθήκη Κομοτηνής μέχρι την οδό Δημοκρίτου 1, 14:28: 2η Λαμπαδηδρόμος, Νικολέτα Μπάρμπα

Από την οδό Δημοκρίτου μέχρι την οδό Ορφέως 21, 14:31: 3ος Λαμπαδηδρόμος, Αθανάσιος Μιμίκος

Από την οδό Ορφέως 21 μέχρι και το Ηρώο της Κομοτηνής, 14:34: 4ος Λαμπαδηδρόμος, Κωνσταντίνος Μπανιώτης, όπου και θα ανάψει το βωμό

14:37: Ηρώο Κομοτηνής: Τελετή διάρκειας 30΄.

Από τον βωμό μέχρι τη συμβολή των οδών Σισμάνογλου με Ζυμβρακάκη, 15:07: 5ος Λαμπαδηδρόμος, Χαρούν Μολλά

Οι δύο αθλητές που επέλεξε η Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας είναι οι: Κυριάκος Αμούτζας και Δημήτρης Μπαξεβανίδης.

Οι δηλώσεις των 5 Λαμπαδηδρόμων

1ος Λαμπαδηδρόμος ο Κυριάκος Μπακιρτζής, πανελλήνιος πρωταθλητής Μουάι Τάι στην κατηγορία των 91 κιλών. Όπως δήλωσε: «Μεγάλη τιμή για μένα να είμαι στη Λαμπαδηδρομία για τους Ολυμπιακούς 2024 … Είμαι ο πρώτος αθλητής στην ιστορία της Ελλάδας στο Μουάι Τάι που συμμετέχει σε Λαμπαδηδοδρομία». Όπως ενημέρωσε, το Μουάι Τάι πήρε την Ολυμπιακή αναγνώριση και αναμένεται να μπουν στο Ολυμπιακό πρόγραμμα. Υπάρχει περίπτωση να γίνει και ομάδα επίδειξης για τους αγώνες.

2η Λαμπαδηδρόμος η Νικολέτα Μπάρμπα, 3η στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στην Γυναικεία Πάλη το 2022 2023. «Είναι μεγάλη μου τιμή που βρίσκομαι ανάμεσα στα 5 άτομα που θα τρέξουνε με την φλόγα και είναι ένα όνειρο, πιστεύω, κάθε αθλητή».

O 4ος Λαμπαδηδρόμος ο Κωνσταντίνος Μπανιώτης, αθλητής στο άλμα εις ύψος και πρωταθλητής στους Μεσογειακούς αγώνες. Τόνισε ότι είναι πολύ σημαντική χρονιά για τους αθλητές, ειδικότερα από τη στιγμή που ο κόσμος δεν μπόρεσε να νιώσει το μεγαλείο της διοργάνωσης της προηγούμενης ολυμπιάδας λόγω του ότι έλαβε χώρα μέσα σε μια πανδημία.

5ος Λαμπαδηδρόμος ο Χαρούν Μολλά, Πρωταθλητής Ελλάδος και Βαλκανιονίκης Ορεινής Ποδηλασίας. «Δυστυχώς σαν εθνική ομάδα δεν μπορέσαμε να πετύχουμε τη συμμετοχή μας για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Προσπαθεί η εθνική μας ομάδα για την ομάδα των γυναικών», τόνισε, και συμπλήρωσε ότι για φέτος η ομάδα των αντρών προσπαθεί να επιτύχει τα καλύτερα αποτελέσματα σε εθνικούς και διεθνείς αγώνες.

Απών από τη διαδικασία ήταν ο 3ος Λαμπαδηδρόμος Αθανάσιος Μιμίκος, παίκτης και αρχηγός της ομάδας Mπάσκετ με Aμαξίδιο του ΗΡΟΔΙΚΟΥ και μέλος της Εθνικής Ομάδας Μπάσκετ με Αμαξίδιο.

Πηγή: Xronos.gr

Share it