Search

Ράγισαν καρδιές στην κηδεία του 14χρονου Θάνου Κοτσίδη

Ράγισαν καρδιές το μεσημέρι της Δευτέρας 5 Φεβρουαρίου στην Κομοτηνή στο τελευταίο αντίο του Θάνου Κοτσίδη, του νεαρού μαθητή και ποδοσφαιριστή που έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή σε ηλικία μόλις 14ων ετών, μετά από μάχη με σπάνια μορφή καρκίνου.

Ο ιερός Καθεδρικός Ναός Ευαγγελισμού της Θεοτόκου γέμισε ασφυκτικά με συμμαθητές, φίλους του παιδιού και της οικογένειας, συναθλητές, καθηγητές, ανθρώπους κάθε ηλικίας, χριστιανούς αλλά και μουσουλμάνους, που έσπευσαν να αποχαιρετίσουν ένα παιδί ηθικό, μαχητικό και γενναίο, όπως περιέγραψαν όλοι τον μικρό Θάνο, να αφήσουν ένα λουλούδι και να συμπαρασταθούν στον θρήνο της οικογένειας.

Με ήθος η οικογένεια, εξέφρασε την επιθυμία της αντί στεφάνων να ενισχυθεί ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με νεοπλασματικές ασθένειες «Λάμψη» IBAN Εθνικής Τράπεζας: GR1401102110000021148008937.

Δεν υπάρχουν λόγια…

Την κηδεία τέλεσε ο Μητροπολίτης Μαρωνείας & Κομοτηνής κκ Παντελεήμων, ο οποίος παραδέχτηκε ότι «υπάρχουν φορές που το μυαλό σταματάει, το στόμα σφραγίζεται και δημιουργούνται πολλά ερωτηματικά στο νου» και χαρακτήρισε «τραγικό» γεγονός τον θάνατο ενός νεαρού παιδιού από μία τόσο σπάνια μορφή καρκίνου. Η μοναδική παρηγοριά στον οικογενειακό θρήνο, όπως είπε, είναι ο λόγος του Ευαγγελίου, λέγοντας χαρακτηριστικά «ο Ουρανός άνοιξε τις πύλες του για να υποδεχθεί τον Θανάση».

Ο Μητροπολίτης περιέγραψε ένα παιδί, που όταν αγωνιζόταν ήταν ο πρώτος που στο τέλος έδινε το χέρι του στην αντίπαλη ομάδα, σε νίκες και ήττες, αποδεικνύοντας την ηθική και το μεγαλείο ψυχής. «Όλη η πόλη μας πονά» αναγνώρισε κλείνοντας το λόγο του.

Συγκίνησαν συμμαθήτριες και αδελφή

«Ήσουν γενναίος και δυνατός. Δεν το έβαλες κάτω ούτε μια στιγμή» είπε νεαρή συμμαθήτρια και φίλη του θανόντος, πλέκοντας το εγκώμιο του μικρού Θάνου για το ήθος και την καλή του καρδιά. Για «μαρτύριο» έκανε λόγο δεύτερη συμμαθήτρια και φίλη του νεαρού που πήρε το λόγο, αλλά δήλωσε σίγουρη ότι «οι καλύτεροι άνθρωποι γίνονται άγγελοι».

Παγωμένη η αδελφή του αδικοχαμένου, αρκέστηκε να πει «οι φίλοι του Θάνου θα είναι και δικοί μου φίλοι». «Παιδιά μας διδάξατε» αποκρίθηκε ο Μητροπολίτης.

Άριστος μαθητής, ταλαντούχος ποδοσφαιριστής, ηθικός νέος

Σύσσωμο το διοικητικό συμβούλιο του ΠΑΟΚ Κομοτηνής και πάρα πολλοί συμπαίκτες του Θάνου βρέθηκαν από την πρώτη στιγμή στην εκκλησία.

Όπως περιέγραψε στον επικήδειο ο Δημήτρης Παγωνίδης, υπεύθυνος της Ακαδημίας, ο Θάνος έπαιζε από 5 χρονών ποδόσφαιρο, ήταν ταλαντούχος μέσα στο γήπεδο, αλλά συγχρόνως άριστος μαθητής και ηθικός χαρακτήρας, ενώ διαπνεόταν από τις αξίες της αθλητικής παιδείας, της ταπεινότητας, του ήθους, του σεβασμού αλλά και της μαχητικότητας. Παράλληλα, μίλησε για τα καλύτερα λόγια για την οικογένειά του και τον τρόπο με τον οποίο τον ανέθρεψε.

«Κλήθηκες να δώσεις τον μεγαλύτερο αγώνα» είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Παγωνίδης, αναφερόμενος στη μάχη με τη σπάνια μορφή καρκίνου, «παρόλα αυτά δεν λύγισες ούτε στιγμή» συνέχισε. Μάλιστα, εξιστόρησε ένα συμβάν, όπου έσπευσε να παρακολουθήσει τους συμπαίκτες τους σε αγώνα, για να τους δώσει δύναμη, λίγα λεπτά προτού αναχωρήσει για επώδυνες θεραπείες στη Θεσσαλονίκη.

Θλίψη στον ποδοσφαιρικό χώρο

Στον Θάνο, καθώς επίσης στον 24χρονο οπαδό Νάσο που έχασε τη ζωή του μετά από ατύχημα, αφιέρωσε τη νίκη του έναντι στον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα ανδρών ο ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης, ο οποίος είχε κι εκπρόσωπο στην κηδεία. Η ομάδα, ακόμη, εξέδωσε συλλυπητήρια ανακοίνωση, μεταφέροντας τον θρήνο της. Την είδηση της μεγάλης απώλειας είχε κάνει γνωστή λίγο νωρίτερα η ακαδημία του ΠΑΟΚ Κομοτηνής, σκορπίζοντας σε θλίψη όχι μόνο τη μικρή μας τοπική κοινωνία, αλλά και το πανελλήνιο. «Θα θέλαμε να εκφράσουμε τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια στην οικογένειά του. Το τελευταίο διάστημα, ο Θάνος έδινε με γενναιότητα και σθένος μια άνιση μάχη με τον πιο σκληρό αντίπαλο» ανέφερε μεταξύ πολλών το συλλυπητήριο μήνυμα.

Στις ποδοσφαιρικές αναμετρήσεις της Κυριακής στο Νομό Ροδόπης, αλλά όχι μόνο, τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή πριν την έναρξη, στη μνήμη του Θάνου, ενώ με πανό και συλλυπητήρια ανακοίνωση αποχαιρέτισε τον θανόντα ο Πανθρακικός, λέγοντας «σε τέτοιες περιπτώσεις το ποδόσφαιρο έρχεται σε δεύτερη μοίρα».

ΕΛΜΕ Ροδόπης: «Η εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού μας θρηνεί»

Συλλυπητήριο μήνυμα εξέδωσε και η Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΕΛΜΕ) Ροδόπης, η οποία ήταν παρούσα με πολλούς εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας στην κηδεία. Το κείμενο: «Με θλίψη πληροφορηθήκαμε τον αδόκητο χαμό μαθητή του 5ου Πειραματικού Γυμνασίου Κομοτηνής και συνάμα γιο συναδέλφισσας μας εκπαιδευτικού, ο οποίος τους τελευταίους μήνες έδωσε με γενναιότητα την μεγαλύτερη και άνιση μάχη για την ζωή του. Η εκπαιδευτική κοινότητα του Νομού μας θρηνεί. Τα θερμά μας συλλυπητήρια στους γονείς, συγγενείς και τους φίλους του. Καλό ταξίδι Θάνο».

Πηγή: Διονύσης Βοργιάς, Xronos.gr

Share it