Search

Α’ ΕΠΣ Ξάνθης: Το πανόραμα των αγώνων που έγιναν σε Κουτσό, Εκτενεπόλ, Πηγάδια και Θαλασσιά!

Τρομερή αγωνιστική στην Α’ κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης με 22 τέρματα να σημειώνονται σε αγωνιστική 5 νίκες γηπεδούχων και 1 ισοπαλία.

Πάμε να δούμε το τρίτο ημίχρονο από 4 παιχνίδια της Α’ κατηγορίας:

Είχε ουσία κόντρα στα Πηγάδια και έφτασε στο 3/3 ο Άρης Πετεινού

Ξεκινάμε την περιήγηση μας από το παιχνίδι που έγινε στα Πηγάδια, λόγω των εργασιών στο γήπεδο του Πετεινού, με τον νταμπλούχο Ξάνθης Άρη Πετεινού που θέλει να υπερασπιστεί τον τίτλο του να αντιμετωπίζει την Ασπίδα Πηγαδίων.

Οι τυπικά γηπεδούχοι μπήκαν από τα πρώτα κιόλας λεπτά πολύ δυνατά πιέζοντας τον αντίπαλο τους που ήταν εξαιρετικά καλοστημένος στο γήπεδο και είχε απάντηση σε όλες τις προσπάθειες των “κιτρινόμαυρων”. Όλα αυτά μέχρι το 44′ όταν ο Κώστας Κουτσομιχάλης έγινε αποδέκτης εξαιρετικής μπαλιάς και με ωραία πάσα βρήκε σε θέση βολής τον Άγγελο Τουρατζίδη που πλάσαρε εύστοχα για το 1-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου.

Όπως τελείωσε το πρώτο ξεκίνησε και το δεύτερο για την ομάδα του Άρη με τον Στέργιο Παυλίδη στο 50′ να διπλασιάζει τα τέρματα της ομάδας του και να θέτει στέρεες βάσεις για την επίτευξη του 3/3, μια και το σκορ παρά τις προσπάθειες και των δύο ομάδων δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε.

http://

Έτσι η ομάδα του Πετεινού έφτασε στο 3/3 και συνεχίζει πλέον στρέφοντας την προσοχή της στο εκτός έδρας ματς με τον ΑΠΟΞ στο Αμοιρίδειο(παλιά σφαγεία). Μπορεί επιθετικά να μην κατάφερε να δημιουργήσει ιδιαίτερους μπελάδες στον δυνατό της αντίπαλο όμως για ακόμα ένα ματς η Ασπίδα είχε εξαιρετικά ανταγωνιστική εμφάνιση, με άπαντες στον σύλλογο στο εντός έδρας ματς με τον Απόλλωνα Ξάνθης.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Παναγιώτης Κτίστης με βοηθούς τους Δημήτρη Μαστρογιαννάκο και Γιώργο Πασχαλίδη

ΑΡΗΣ ΠΕΤΕΙΝΟΥ(Αν. Νεοφυτίδης): Αθανασίου, Σιδηράς, Σαμαράς(55′ Τυριάκης), Ρέβης, Σαρηγιαννίδης, Πουτακίδης, Κουτσομιχάλης(66′ Παπαϊωάννου), Μετεντζίδης Αν., Τουρατζίδης(66′ Φλώρος), Χριστοφορίδης(28′ Παυλίδης), Δασκαλάκης(66′ Αβερόπουλος)

ΑΣΠΙΔΑ ΠΗΓΑΔΙΩΝ(Φ. Καλτσίδης): Μακρίδης, Καρακατσάνης, Γεωργιάδης, Τζιρίδης, Πουρναράκης(68′ Κελγιώργης), Κυράπογλου(83′ Αρβανιτίδης), Θαμνίδης(79′ Ελευθεράκης), Αλβανίδης, Καμπουρίδης, Αραμπατζής Δ.(68′ Παγωνάκης), Σεβδίλης Ν.

Μοιράστηκαν από ένα ημίχρονο και από έναν βαθμό Κουτσό και Ασπίδα

Ισόπαλο με 1-1 έληξε το παιχνίδι του Παύλου Μελά Κουτσού με την Ασπίδα Ξάνθης, σε ένα ματς που είχαμε πολλύ καλές στιγμές και για τις δύο ομάδες και ανοιχτό ελεύθερο ποδόσφαιρο.

Η ομάδα του Νίκου Χατζηπαρασκευά κατάφερε να προηγηθεί στο καλό της κομμάτι με τον Μιχάλη Μαλαδένη στο 26′ να βάζει μπροστά την ομάδα του, όμως η ομάδα του Ρωμανού Κοντογιαννίδη που έκλεισε το πρώτο μέρος πολύ πιεστικά μπήκε ακόμα πιο δυνατά στην επανάληψη και στο 47′ ο Γιάννης Θώμογλου έφερε το ματς στα ίσια. Το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε αν και η Ασπίδα έπαιζε με παίκτη λιγότερο από το 68′ όταν και αποβλήθηκε ο Γεωργόπουλος με δεύτερη κίτρινη για θέατρο.

Σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από το ενός λεπτού σιγή στην μνήμη του πατέρα του παίκτη της Ασπίδας, Αποστόλη Φώτη, και την πολύ όμορφη κίνηση των παικτών του Παύλου Μελά(θυμηθείτε ΕΔΩ).

Την επόμενη αγωνιστική ο Παύλος Μελάς θα παίξει στον Ζυγό με τον Ηρακλή, ενώ η Ασπίδα θα υποδεχτεί στο γήπεδο ΑΟΞ τον Απόλλωνα Διομήδειας.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Βασίλης Ουζουνίδης με βοηθούς τους Παναγιώτη Βαμβακίδη και Στέλιο Ζαφειρίου

Π. ΜΕΛΑΣ ΚΟΥΤΣΟΥ(Ρ. Κοντογιαννίδης): Πανδράκης, Λαμπρινάκης, Τηλαβερίδης, Μελισσόπουλος(66′ Γούλας Ε.), Γούλας Χρ., Κοψαλίδης, Αλεξούδης(46′ Λέκα), Εφεντόπουλος(81′ Μπεκδές), Χίντ Ιμέρ, Θώμογλου(66′ Σεβαστάκης), Καράνταης Μ.

ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ(Ν. Χατζηπαρασκευάς): Τριαντάφυλλος(49′ Μοσχίδης), Σνιμσίκοβ, Βαρσάμης(61′ Ζαρογιάννης), Νταμπανλής, Δεμένικος, Παπακυριάκου, Γεωργόπουλος, Κιαχίδης, Γιαρμαντζίδης(77′ Γιανόπουλος), Μαλαδένης(77′ Ματζαρίδης), Τσολακίδης(77′ Μακρίδης)

Αναγεννήθηκε με νίκη “9 αστέρων” η Θαλασσιά!

Γιατρικό στα αρνητικά αποτελέσματα των δύο πρώτων αγώνων έψαχνε η Αναγέννηση που “ξέσπασε” κόντρα στον Απόλλωνα Διομήδειας στο ματς που έγινε στην Θαλασσιά και βρήκε νικητές τους γηπεδούχους με 9-0.

Η ομάδα του Απόστολου Κουτρουλού μπήκε πολύ δυνατά στο ματς και πριν καν την συμπλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου ήταν μπροστά στο σκορ με 2-0 χάρις σε τέρματα των Λάζαρου Ορφανίδη και Γιάννη Καζάκη, με τον Καζάκη να σημειώνει μάλιστα χατ τρικ μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους σκοράροντας στο 35′ και το 40′ ενώ ενδιάμεσα(37′) σκόραρε και ο νεαρός Ορέστης Μπουτζικούδης με τον Αλέξανδρο Κούπα να κλείνει το εκρηκτικό δεκάλεπτο της Αναγέννησης που πέτυχε από το 35′ έως το 45′ τέσσερα τέρματα διαμορφώνοντας το 6-0 που ήταν και το σκορ ημιχρόνου. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι κατάφεραν με δύο γρήγορα γκολ των Μπουτζικούδη στο 49′ και του Δημήτρη Λιαπάκη να ανεβάσουν τον δείκτη του σκορ στο 8-0, με το τελικό σκορ να διαμορφώνει στο 75′ ο Αλέξανδρος Κοτζακελίνης

Την επόμενη αγωνιστική η Αναγέννηση θα παίξει στην Μάνδρα με τον Ερμή, ενώ ο Απόλλωνας Διομήδειας έχει ακόμα μια δύσκολη έξοδο παίζοντας στο ΑΟΞ με την Ασπίδα Ξάνθης

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Σεζέρ Φεράτογλου με βοηθούς τους Γιώργο Χρυσέλη και Αχιλλέα Τόσκα

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΘΑΛΑΣΣΙΑΣ(Απ. Κουτρουλός): Σαϊλάκης, Λαρίσης, Κοτζάκελης(46′ Κοτζακελίνης Α.), Κουτίνης(60′ Κοτζακελίνης Δ.), Μουζαφέρογλου(46′ Τουγαίδης Ε.), Ορφανίδης, Λιαπάκης(46′ Σαββίδης), Μπουτζικούδης(46′ Μπουρλόγλου), Μιχαηλίδης, Καζάκης, Κούπας

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ(Στ. Κωνσταντινίδης): Συράγγος(46′ Σουπιάδης), Τοπουζίδης, Εμίν Χασάν(46′ Πατυνιώτης), Νικολαίδης Α., Τεμίρογλου, Νικολαίδης Ν., Αλή Οσμάν(46′ Γαλαζούλας), Καζαζιάδης, Αναστασιάδης(46′ Τσιρλής), Κωνσταντινίδης Κ., Δεμήρ(70′ Αθανασόγλου)

Αγχώθηκε αλλά βρήκε τον τρόπο να φτάσει στο 3/3 ο Απόλλωνας Ξάνθης!

Συνέχεια στο εξαιρετικό του ξεκίνημα έδωσε ο Απόλλωνας Ξάνθης που αν και δυσκολεύτηκε πολύ κόντρα στην βελτιωμένη ομάδα του Ερμή Μάνδρας, που από παιχνίδι σε παιχνίδι γίνεται καλύτερη, τελικά κατάφερε να “λύσει τον γόρδιο δεσμό” και να φτάσει στο 3/3 που τον διατηρεί στην κορυφή μαζί με τον Πετεινό.

Η φάση που έκρινε το ματς σημειώθηκε στο 55′ όταν μετά από σέντρα η μπάλα βρήκε στο χέρι του Κουμουλίδη με τον Γκαϊτατζή που ήταν κοντά να υποδεικνύει την παράβαση, και τον Χρήστο Μαρκοσιάν να σκοράρει για το 1-0. Το παιχνίδι πάντως ήταν αρκετά ανταγωνιστικό και δυνατό με καλές στιγμές εκατέρωθεν, με τον Απόλλωνα που δεν είχε στον πάγκο τον Θανάση Πέτσιο λόγω ασθενείας να δείχνει καλό πρόσωπο σε άλλο ένα ματς ενώ για την ομάδα της Μάνδρας δεδομένα ο Γιάννης Χούπτερης αρχίζει να βλέπει στο γήπεδο πράγματα που θέλει από την ομάδα του που στάθηκε εξαιρετικά και είναι δεδομένο πως έχει ακόμα αρκετά περιθώρια βελτίωσης.

Την επόμενη αγωνιστική ο Απόλλωνας δοκιμάζεται στα Πηγάδια κόντρα στην τοπική Ασπίδα ενώ ο Ερμής θα φιλοξενήσει στην Μάνδρα την Αναγέννηση Θαλασσιάς.

Την αναμέτρηση διεύθυνε ο Μόσχος Γκαϊτατζής με βοηθούς τους Δημήτρη Παπαδόπουλο και Ιρφάν Οτουζμπίρ

ΑΠΟΛΛΩΝ ΞΑΝΘΗΣ(Θ. Πέτσιος): Φιλτανίδης, Καφφετζής, Κυριαζίδης Δ., Ιωαννίδης(70′ Αραβίδης), Σελβίδης Ι., Αβραμίδης, Ντζομιάδης(80′ Καλλίδης Ν.), Μαροσιάν Χρ., Μαρκοσιάν Β.(83′ Μπουνταγκίδης Χ.), Κατσιλίδης, Περτσανίδης

ΕΡΜΗΣ ΜΑΝΔΡΑΣ(Γ. Χούπτερης): Καρακάσης Α., Σαχολλάρι, Πουτακίδης, Καλλίδης Α., Καρακάσης Ε., Βουλγαρίδης(83′ Τσιλιγγαρίδης), Κουμουλίδης, Θεολογίτης, Σαντιλιάνο, Αναστασιάδης(65′ Μακρίδης), Εμίνογλου(65′ Ροσσολάτος)

Νίκη άνευ αγώνα πήρε ο ΑΠΟΞ που το Σάββατο(12/11) θα φιλοξενήσει τον Άρη Πετεινού.  Όσον αφορά τα έτερα δύο ματς της αγωνιστικής θυμηθείτε τι έγινε στο ματς της Βιστωνιδας με την Γενισεά ΕΔΩ και όσα έγιναν στο ματς του Φίλιππου Δροσερού με τον Ηρακλή Ζυγού ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΣΤΙΓΜΕΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΕΔΩ

http://

Share it