Search

Με πρωταγωνιστή τον Μπίσεσβαρ ο ΠΑΟΚ “καθάρισε” την Μποέμιανας και πέρασε στα play off του Conference League

Ο ΠΑΟΚ έκανε το χρέος του, νίκησε τη Μποέμιανς με 2-0, με τον Μπίσεσβαρ με γκολ και ασίστ να οδηγεί την ομάδα της Θεσσαλονίκης στα playoffs του Europa Conference League όπου θα αντιμετωπίσει τη Ριέκα που επικράτησε 4-1 της Χιμπέρνιαν με την αναμέτρηση να διεξάγεται την Πέμπτη (19/8).

Στο ματς της Τούμπας τώρα πρωταγωνιστής για την ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν ο Ντιέγκο Μπίσεσβαρ ο οποίος επέστρεψε στην ενδεκάδα και ήταν αυτός από τον οποίο άρχιζε κάθε καλό για την ομάδα του ΠΑΟΚ.  Οι γηπεδούχοι ήταν εμφανώς ανώτεροι από τους αντιπάλους τους. Πέτυχαν δύο γκολ, είχαν δοκάρι, ζήτησαν ένα γκολ που δεν έδειξε ο διαιτητής και είχαν σωρεία χαμένων ευκαιριών για να φτάσουν σε ευρύτερο σκορ και σε νίκη με μεγαλύτερη άνεση. Από την άλλη η Μποέμιανς δεν κλείστηκε ούτε στην Τούμπα, έπαιξε ποδόσφαιρο και είχε αυτή τις ευκαιρίες της για να πετύχει ένα γκολ και να αλλάξει τη ροή της αναμέτρησης.

O «Δικέφαλος» μπήκε με το πόδι στο γκάζι, πέτυχε μόλις στο 4ο λεπτό το 1-0 με τον Σβαμπ από ασίστ του Μπίσεσβαρ, ενώ μετά το… τάιμ άουτ για νερό στο 28′, ο άσσος του ΠΑΟΚ βγήκε στο ξέφωτο από συνεργασία βγαλμένη από… μπασκετικό σύστημα με τον Ελ Καντουρί και έδωσε σκορ πρόκρισης. Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πιο εύκολα αν μετρούσε και το γκολ του Ελ Καντουρί (από πάσα του Μπίσεσβαρ), αλλά ο βοηθός δεν είδε ότι η μπάλα πιθανότατα είχε περάσει ολόκληρη την μπάλα. Με αποτέλεσμα στο τέλος να τα… χρειαστούν όσοι ήταν στην Τούμπα, ωστόσο η πρόκριση ήρθε και πλέον ο ΠΑΟΚ θα αντιμετωπίσει τη Ριέκα ή τη Χιμπέρνιαν στα play offs.

ΠΑΟΚ: Πασχαλάκης, Ροντρίγκο Σοάρες (85′ Τέιλορ), Βαρέλα, Μιχαηλίδης, Βιεϊρίνια, Σβαμπ, Κούρτιτς (73′ Εσίτι), Α. Ζίβκοβιτς, Μπίσεσβαρ (85′ Μουργκ), Ελ Καντουρί, Ολιβέιρα (73′ Σβιντέρσκι).

ΜΠΟΕΜΙΑΝΣ: Τάλμποτ, Λαιόνς (86′ Φίλι), Κόρνβαλ, Φίνερτι, Μπρεσλίν, Ντενόι, Μπάκλεϊ, Κόουτ, Τίρνεϊ (78′ Λέβινγκστον), Μπαρτ, Κέλι.

Share it