Search

Στον 2ο γύρο του Roland Garros ο Τσιτσιπάς που κέρδισε τον Σαρντύ στην πρεμιέρα του Grand Slam

Στον 2ο γύρο του Roland Garros προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς, που επικράτησε στην πρεμιέρα του τουρνουά του Γάλλου Zερεμί Σαρντύ με 3-0 σετ (7(8)-6, 6-3, 6-1)

Ο Έλληνας Πρωταθλητής ξεκίνησε αρκετά νευρικά και αγχωτικά στο ματς, αλλά από τα μισά του δευτέρου σετ πάτησε γκάζι και έκλεισε το παιχνίδι με σχετική άνεση, όντας ψύχραιμος στα κρίσιμα σημεία του αγώνα.

Στο 1ο σετ ο Έλληνας τενίστας μετά από break στο 3ο game, βρέθηκε μπροστά στο σκορ με 3-1, όμως ο Σαρντύ απάντησε και ανέκτησε το προβάδισμα με 3-4. Με το σκορ στο 4-5 και τον Τσιτσιπά στο σερβίς, ο Σαρντύ έχασε set point, με τους δύο τενίστες να οδηγούνται εν τέλει σε tie break, εκεί όπου ο “Στεφ” αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ με 1-4, επικράτησε με 8-6.

Στο δεύτερο σετ κράτησαν αμφότεροι το σερβίς τους μέχρι και το 4-3, όταν ο Τσιτσιπάς έκανε το break για το 5-3 και στη συνέχεια έκλεισε το σετ. Κι αν το tie break ήταν το κλειδί για τη νίκη και την ανάκτηση καθαρού μυαλού, μετά το 2-0 στα σετ, ο Γάλλος φάνηκε να μένει από δυνάμεις, ο Στέφανος απελευθερώθηκε και στο 3ο σετ με τρία breaks έκανε το 6-1, κερδίζοντας τη νίκη, έχοντας απολογισμό κερδισμένων πόντων μετά το 3-3 στο 2ο σετ, 40-18.

Πάντα οι πρεμιέρες στις μεγάλες διοργανώσεις κρύβουν εκπλήξεις και δυσκολίες, με τον Τσιτσιπά να έχει για αρκετή ώρα πρόβλημα στο πρώτο σερβίς και στο backhand, τομείς τους οποίους θα πρέπει να βελτιώσει για τη συνέχεια του τουρνουά, εκεί όπου βρίσκεται για 4η σερί χρονιά, πετυχαίνοντας φέτος την 17η νίκη του σε 20 ματς στη χωμάτινη επιφάνεια.

Στον επόμενο γύρο ο Έλληνας τενίστας θα τεθεί αντιμέτωπος με τον Ισπανό Πέδρο Μαρτίνεζ.

Από τα υπόλοιπα ματς του πρώτου γύρου του Γαλλικού Grand Slam, οι εκπλήξεις ήταν αρκετές με πιο ηχηρές αυτές του Νο 4 της Παγκόσμιας κατάταξης Τιμ, του Νο 7 Ρούμπλεφ και του Βούλγαρου Ντιμιτρόφ. Από την άλλη ιδανική ήτα η πρεμιέρα για τους 3 σπουδαίους, Ρότζερ Φέντερερ, Ράφα Ναδάλ και Νόβακ Τζόκοβιτς.

PHOTO CREDITS: 24MEDIA CREATIVE TEAM/ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΜΠΑΝΤΟΥΝΑΣ

Share it