Search

Μάνος Γαβριηλίδης στο SA Live Show: “Ο Ζαγοράκης είναι ο πιο κατάλληλος αυτή τη στιγμή! Πάντα ήμουν αισιόδοξος για την Εθνική!”

Μια συζήτηση εφ’όλης της ύλης παρακολούθησαν οι φίλοι του SportsAddict Live Show, στην εκπομπή της Τρίτης 23 Μαρτίου, με τον πρόεδρο της Επιτροπής Κυπέλλου Ελλάδας και πρόεδρο της ΕΠΣ Θράκης, Μάνο Γαβριηλίδη.

Κύριο και πρωτεύον θέμα της κουβέντας ήταν οι εκλογές της ΕΠΟ που θα διεξαχθούν με ηλεκτρονική ψηφοφορία το ερχόμενο Σάββατο, στις οποίες μάλιστα ο Μάνος Γαβριηλίδης είναι υποψήφιος, ενώ ο πρόεδρος της Επιτροπής Κυπέλλου, ανέλυσε και την άποψή του γύρω από το νέο ξεκίνημα της Εθνικής μας ομάδας. Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Για τις εκλογές του Σαββάτου στην ΕΠΟ:

Ήταν ό,τι χειρότερο αυτό που συνέβη για το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα, να έχουμε εκλογές κανονικά τον Ιούνιο-Ιούλιο και να έχουμε φτάσει στα τέλη Μαρτίου και ακόμα εκλογές να μην έχουν γίνει. Καταλαβαίνουμε πως αυτή η κατάσταση που βιώνουμε είναι πολύ δύσκολη για οποιαδήποτε πλευρά του Αθλητισμού, είτε επαγγαλμτική είτε ερασιτεχνική. Όταν έχεις εκλογές είναι μια εποχή δύσκολη και δεν μπορείς να πάρεις κάποιες σημαντικές αποφάσεις. Όλο αυτό έτυχε μαζί με τον κορονοϊό, στην πιο δύσκολη στιγμή που θα μπορούσε να υπάρχει. Όλα αυτά “χτυπήσαν” πίσω το ποδόσφαιρο και δεν ξέρω πώς θα τα επανορθώσουμε. Για αυτό και σε συζητήσεις μου με άλλους συναδέλφους, ανέφερα πως αν δεν ξεκινήσουν όλες οι διοργανώσεις, πρέπει να ανασυνταχθούμε και να κάνουμε πολλή δουλειά για να επανέλθουμε εκεί που ήμασταν. Mε την κατάσταση που επικρατεί με την πανδημία όμως δεν μπορούμε να πάρουμε πολλές αποφάσεις. Εύχομαι να πάνε όλα καλά. Να εκλεγούν αυτοί που πρέπει και θέλουν να βοηθήσουν και αγαπούν το ποδόσφαιρο. Αν εκλεγούμε, είμαστε εδώ, όπως προσφέραμε τόσα χρόνια, αυτό θα πράξουμε και τώρα γιατί πραγματικά χρειάζεται.

Για το πώς πήρε την απόφαση να συμμετέχει εκ νέου στις εκλογές:

Η ιστορία μου με το ποδόσφαιρο εδώ και 40 χρόνια, έχει δείξει ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα κομμάτι συνυφασμένο με τη ζωή μου. Δηλαδή νομίζω ότι ζω για το ποδόσφαιρο, έτσι το αισθάνομαι. Ξεκίνησα πριν πολλά χρόνια και από τότε που είμαι στην Ομοσπονδία, ποτέ δεν ζήτησα από κάποιους ή δεν επέμενα για να είμαι στην Εκτελεστική και ακόμα και όταν στην συνέχεια έγινα τακτικό μέλος και βρέθηκα στην θέση του Αντιπροέδρου, δεν το το επεδίωξα. Έτσι και τώρα κάποιοι άνθρωποι, είτε παράγοντες είτε από Ενώσεις, αφού ούτως ή άλλως ήμουν ενεργό μέλος και σε αυτή τη διοίκηση, μου ζήτησαν να συμμετέχω εκ νέου. Πραγματικά χρειάζεται πολλή δουλειά. Μετά από επικοινωνία που είχα με τον τωρινό υποψήφιο πρόεδρο, του είπα πως, αν τελικά εκλεγούμε όλοι, χρειάζεται πολλή δουλειά. Φαίνεται ξεκάθαρα. Ειδικά με την πανδημία και όλα αυτά που συνέβησαν τα τελευταία χρόνια, ακόμα και πριν τη διοίκηση Γραμμένου. Και από την στιγμή που έχω και την ευχαίρια, μιας που είμαι και συνταξιούχος τα τελευταία χρόνια, είπα γιατί όχι; Έστω με την εμπειρία μου να βοηθήσω και εγώ όσο μπορώ. Οπότε δεν υπήρχαν δεύτερες σκέψεις σε αυτό.

Για το αν η υποψηφιότητα Ζαγοράκη, είναι αυτό που χρειάζεται αυτή τη στιγμή το Ελληνικό ποδόσφαιρο:

Το κομμάτι ΕΠΟ είναι πάρα πολύ δύσκολο, σαν μια μικρή Βουλή, οπότε χρειάζεται πολλά. Κανείς δεν γεννήθηκε γνωρίζοντάς τα όλα και έτσι και ο Θοδωρής θα χρειαστεί μια περίοδο για να μάθει πώς λειτουργούν τα πράγματα. Αν κρίνουμε από το παρελθόν του, όταν όλοι γνωρίζαμε τι θα πει Θοδωρής Ζαγοράκης για την Εθνική Ελλάδος, γνωρίζαμε ότι είναι ένας πραγματικός ηγέτης. Για αυτό και όλοι λέγαμε ότι στην Εθνική μας λείπει ένας άνθρωπος σαν κι αυτόν. Οπότε αυτό το κομμάτι το έχει. Αν προσθέσουμε επίσης το γεγονός ότι έχει ασχοληθεί με την πολιτική, έχει γνώσεις, τα κατάφερε καλά στον αγωνιστικό χώρο και έχει καθολική αναγνώριση, πιστεύω ότι θα πετύχει και ότι είναι ο πιο κατάλληλος άνθρωπος αυτή τη στιγμή.

Σχετικά με το ποιό θα είναι το πρώτο πράγμα που πρέπει να αλλάξει η νέα διοίκηση της ΕΠΟ: 

Αυτή τη στιγμή δεν ξέρουμε καν τι θα συναντήσουμε. Εδώ και έξι μήνες η Ομοσπονδία υπολειτουργεί, δεν ξέρεις τι πραγματικά γίνεται. Λόγω της κατάστασης δεν υπάρχει κόσμος στα γραφεία, μιας που οι περισσότεροι υπάλληλοι εργάζονται από τις οικείες τους. Δεν υπάρχουν τμήματα να λειτουγρούν. Στο αγωνιστικό μόνο το Κύπελλο λειτουργεί. Όλα θέλουν από την αρχή. Δεν υπάρχει κάτι που ξεχωρίζει.

Για το πως μπορεί να συμβάλει η ΕΠΟ στο ανέβει βαθμολογικά και πάλι το Ελληνικό ποδόσφαιρο στις βαθμολογίες της UEFA:

Θέλουμε δουλειά. Όχι μόνο η ΕΠΟ, αλλά και οι ομάδες. Κάτι παρόμοιο συμβαίνει και με την Εθνική. Και απ’όσο γνωρίζω και ο Ζαγόρακης έχει αναφέρει πως το κομμάτι που τον ενδιαφέρει αρκετά είναι αυτό της Εθνικής. Και σε αυτό το κομμάτι επιβάλλεται να πετύχει, γιατί το κατέχει καλύτερα από όλους μας. Όλα αυτά, συν τους συναδέλφους που πιστεύω ότι θα εκλεγούμε, αν πάρουμε απόφαση, ότι πρέπει να δουλέψουμε, νομίζω ότι αποτελούν εγγύηση, πως κάτι καλό θα προκύψει.

Σχετικά με τους όποιους χαρακτηρισμούς έχουν ακουστεί στις προεκλογικές περιόδους:

Αυτός ο χαρακτηρισμός (βλαχοπρόεδροι) είναι τελείως γελοίος. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να είμαστε “χοντρόπετσοι” και ευτυχώς εγώ είμαι. Αρκεί η συνείδησή σου να είναι καθαρή. Δεν με ενδιαφέρει τι λέει ο κόσμος.

Για το ποιά διοίκηση, από αυτές που συμμετείχε, θεωρεί ως την πιο επιτυχημένη:

Δεν μπορείς να απαντήσεις κατάλληλα, είναι μια δύσκολη ερώτηση αυτή. Η κάθε διοίκηση είχε και διαφορετικά προβλήματα να αντιμετωπίσει. Οι παλαιότερες, ας μην κρυβόμαστε, είχαν έναν Ολυμπιακό που ήταν η κορυφαία ομάδα, ήταν η ΑΕΚ που βρισκόταν κάπου στη Γ’ Εθνική, ο ΠΑΟΚ μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας και ο Παναθηναϊκός μια από τα ίδια. Ήταν διαφορετικά τα μεγέθη των ομάδων εκείνων. Τώρα πλέον που σχεδόν και οι 4-5, μαζί με τον Άρη, είναι στο ίδιο μέγεθος, είναι πιο δύσκολα τα πράγματα. Οπότε δεν μπορείς να συγκρίνεις την εκάστοτε διοίκηση. Πιστεύω πως είχε πολλές δυσκολίες και η διοίκηση Γραμμένου και πιστεύω πως όσο κι αν ήθελε να προσπαθήσει, ήταν κάποια πράγματα που δύσκολα προσπερνούνταν. Και ευτυχώς δεν είχαμε και παρεμβάσεις πολιτικές στις περισσότερες διοικήσεις από αυτές και θέλω να πιστεύω ότι δεν θα έχουμε. Κάποιες είχαν περισσότερο και κάποιες λιγότερο.

Για το αν θα μπορούσε η Εθνική να αγωνιστεί στη Θράκη:

Νομίζω πως η Εθνική πρέπει να αγωνίζεται σε ένα γήπεδο μόνιμα. Το Καραϊσκάκης ήταν ένα πραγματικό ποδοσφαιρικό γήπεδο, ενώ ξέρουμε όλοι μας πως το ΟΑΚΑ δεν είναι τέτοιο. Τέτοια γήπεδα σε καλή κατάσταση δεν νομίζω ότι έχουμε αρκετά στην Ελλάδα. Ο Πανθρακικός και η Ξάνθη έχουν γήπεδα και επί Πανίδη κάτι πήγε να γίνει για φιλικά, αλλά στο τέλος κάπου κολήσαν. Από την άλλη όμως, όταν διετέλεσα έφορος, σπίτι ουσιαστικά της Εθνικής Παίδων ήταν η Κομοτηνή, που επίσης φιλοξενήθηκε σε Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη. Όσο για το Κύπελλο δεν υπάρχει άλλο γήπεδο που να προσφέρει την ασφάλεια που θέλουμε. Αν αργότερα φτιαχτούν το Καυταντζόγλειο, η Τούμπα και το γήπεδο της ΑΕΚ, θα έχουμε περισσότερες εναλλακτικές λύσεις.

Για το αν ο Ζαγοράκης είναι όντως κοινής αποδοχής:

Κανένας δεν έχει δικαίωμα να πει ότι δεν αποδέχεται ή δεν θέλει τον Ζαγοράκη, από οποιοδήποτε “χρώμα” και να είναι. Γιατί ο άνθρωπος αυτός έχει δώσει τις διαπιστεύσεις του, όλοι τον έχουμε ζήσει, τον έχουμε γνωρίσει, άρα δεν υπάρχει θέμα χρώματος.

Σχετικά με το πόσο εφικτό είναι να επηρεάσει μια ομάδα έναν πρόεδρο:

Δεν το νομίζω. Και να θες να βοηθήσεις, υπάρχει περιθώριο. Ο πρόεδρος πράττει επειδή μπορεί και όχι επειδή του το ζήτησαν. Αν είναι να πράττουμε καθ’υπόδειξιν δεν είναι σωστό να παραμένουμε εκεί. Δεν νομίζω ότι και τα προηγούμενα χρόνια γινόταν κάτι τέτοιο. Ο καθένας τα εξηγεί όπως θέλει και οι καταστάσεις τοξικότητας δημιουργούνται επειδή ο καθένας κοιτάζει το συμφέρον του και κάποιοι δημοσιογράφοι φέρνουν το θέμα εκεί που θέλουν για να εξυπηρετήσουν συμφέροντα.

Την άποψή του για τη νέα προσπάθεια της Εθνικής:

Πάντα ήμουν αισιόδοξος για την Εθνική. Πρέπει να στηριχτεί η ομάδα σε όλα τα παιδιά που μπορούν να προσφέρουν, αν θέλουμε να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα και να προκύψει κάτι καλό. Πρέπει να αφήσουμε κατά μέρους τις όποιες διαφωνίες δημιουργήθηκαν, γιατί παιδιά σαν τον Παπασταθόπουλο χρειάζονται στην Εθνική για να έχουμε μια όσο το δυνατόν καλύτερη ομάδα και να εκμεταλλευτούμε όλα τα μέλη της. Και αναφέρομαι στον Σωκράτη γιατί τον γνωρίζω από όταν ήταν 14.

Για το πόσο σημαντικό θα είναι να εκπροσωπηθεί η Θράκη στην ΕΠΟ σε άλλη μια θητεία:

Θα είναι σημαντική η εκ νέου εκλογή μελών από την Θράκη για την εκπροσώπησή της. Όλα αυτά τα χρόνια και εγώ και ο Χατζημαρινάκης και ο Πανίδης και ο Γκιρτζίκης κάναμε ότι μπορούσαμε.

Παρακολουθήστε παρακάτω ολόκληρο το SportsAddict Live Show:

Share it