Search

Τρομερός Χάαλαντ έστειλε τη Ντόρτμουντ στους “8”, σπουδαία πρόκριση για την Πόρτο στην παράταση!

Η Ντόρτμουντ και η Πόρτο είναι οι πρώτες δύο ομάδες που προκρίθηκαν στα Προημιτελικά του Champions League.

Οι Βεστφαλοί αν και δεν ξεκίνησαν καλά στο ματς, με την Σεβίλλη να πιέζει αφόρητα σχεδόν σε όλο το πρώτο μέρος, βρήκαν το γκολ κόντρα στη ροή του αγώνα στο 35′ όταν μετά από λάθος, βγήκαν στη κόντρα και ο Ρόις “σέρβιρε” στον Χάαλαντ για το 1-0. Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και στο 54′, μετά από ένα πέναλτι που εκτελέστηκε δύο φορές και πάλι το θωρηκτό από τη Νορβηγία έκανε το 2-0.

Στη συνέχεια το ματς άνοιξε, με φάσεις εκατέρωθεν, με την Σεβίλλη να μειώνει σε 2-1 στο 69′ με το πέναλτι του Εν Νεσύρι, ενώ στο 90+5′ και πάλι ο ίδιος ισοφάρισε με κεφαλιά στο τελικό 2-2. Αγχωτική πρόκριση για τη Ντόρτμουντ με μεγάλο πρωταγωνιστή και πάλι τον Έρλινγκ Χάαλαντ.

Στο Τορίνο το ματς ήταν δραματικό. Η Πόρτο κυριάρχησε στο πρώτο μέρος και προηγήθηκε με το πέναλτι του Ολιβέιρα στο 19′, έχοντας ευκαιρίες και για άλλα γκολ. Στο πρώτο δεκάλεπτο του δευτέρου μέρους, η εικόνα του αγώνα άλλαξε, με τη Γιουβέντους να ισοφαρίζει στο 49′ με τον Κιέζα με άψογο πλασέ και τους φιλοξενούμενους να μένουν με παίκτη λιγότερο, λόγω της αποβολής του Ταρεμί με δύο κίτρινες σε δύο λεπτά.

Η Γιουβέντους ανέβασε την απόδοσή της, κλείνοντας τη Πόρτο και τελικά στο 63′ έφτασε και στο 2-1 με σκόρερ και πάλι τον Κιέζα, ο οποίος στη συνέχεια είχε και δοκάρι. Ο αγώνας οδηγήθηκε στην παράταση, μιας που και το σουτ του Κουαδράδο στις καθυστερήσεις σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι. Το πρώτο ημίχρονο της παράτασης κύλησε χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, με πολλά φάουλ και νεύρα.

Στο 115′ ο Ολιβέιρα και πάλι με έξυπνη εκτέλεση φάουλ κάτω από το τείχος και τα πόδια του Κριστιάνο Ρονάλντο που είχε γυρίσει πλάτη, νίκησε τον Σέζνι, ο οποίος φέρει επίσης ευθύνη, για το 2-2. Στα εναπομείναντα λεπτά οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, όμως το μόνο που κατάφεραν ήταν να φτάσουν στο 3-2 με την κεφαλιά του Ραμπιό στο 117′.

Οι επαναληπτικοί της φάσης των “16” του Champions League ξεκίνησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο και συνεχίζονται αύριο με το Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα, στο οποίο η πρόκριση εκτός συγκλονιστικού απροόπτου έχει κριθεί, αλλά και με το Λίβερπουλ-Λειψία που διεξάγεται στη Βουδαπέστη και με την εικόνα των δύο ομάδων τον τελευταίο καιρό, αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά.

Αναλυτικά:

Ντόρτμουντ-Σεβίλλη 2-2 (5-4)

Γιουβέντους-Πόρτο 2-2 παρ. 3-2 (4-4)

Τετάρτη 10 Μαρτίου 22:00

Λίβερπουλ-Λειψία (2-0)

Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα (4-1)

Photo credits: © 2021 Bernd Thissen/Associated Press

Share it

Μία Απάντηση