Search

Ο Max Verstappen νικητής του τελευταίου GP της χρονιάς!

Σε έναν άνοστο αγώνα στο Άμπου Ντάμπι ο Max Verstappen ήταν ο μεγάλος νικητής, κρατώντας τις δύο Mercedes πίσω του με μεγάλη ευκολία παίρνοντας την δεύτερη καρό σημαία για τον ίδιο την φετινή χρονιά.

Η εκκίνηση του αγώνα βρήκε κερδισμένο μόνο τον Vettel ο οποίος βρέθηκε μπροστά από τον ομόσταβλό του. Ο Verstappen έχτισε γρήγορα μια διαφορά ασφαλείας με τον Bottas όπως έκανε και εκείνος με τον 3ο Hamilton. Η εγκατάλειψη του Perez, στον τελευταίο του αγώνα με την Racing Point και πιθανώς στην Φ1, έφερε το αυτοκίνητο ασφαλείας στην πίστα. Όλοι εκτός από τους Ricciardo, Leclerc, Vettel και Giovinazzi άλλαξαν ελαστικά ώστε να πάνε μέχρι τέλος με την σκληρή γόμα. Οι διαφορές που είχαν εξαλειφθεί έφτασαν πάλι στα σημεία που βρισκόντουσαν και οι προσπεράσεις γινόντουσαν πολύ δύσκολα.

Με το πέσιμο της καρό σημαίας η Mclaren με το 5-6 που έκανε κλείδωσε την 3η θέση στο πρωτάθλημα των κατασκευαστών. Πολλά ήταν και τα αποχαιρετιστήρια μηνύματα μιας και από την νέα χρονιά κάποιοι οδηγοί θα βρίσκονται σε άλλη ομάδα ή δεν έχουν βρει θέση στο γκριντ.

Share it