Search

Ο Γρηγόρης Μπίζας για το πόσο χρόνο χρειάζονται οι παίκτες της Super League 2 για ομαλή επιστροφή χωρίς τραυματισμούς

Ο πρώην γυμναστής του Πανθρακικού, Γρηγόρης Μπιζάς εξήγησε πόσο χρόνο θα χρειαστούν για να είναι έτοιμοι οι παίκτες σε ενδεχόμενη επανέναρξη.

Ο βοηθός προπονητή και γυμναστής του Ιωνικού, μίλησε στην εφημερίδα «Match» και απάντησε σε ερωτήσεις για τον χρόνο που θα χρειαστούν οι ποδοσφαιριστές ώστε να επιστρέψουν στη δράση όταν ξεκινήσει το πρωτάθλημα στη Super League 2.

Για το πόσες ημέρες χρειάζονται οι παίκτες για να έρθουν σε κανονικές αγωνιστικές συνθήκες: «Αυτό εξαρτάται από την διακοπή, δηλαδή από την ημερομηνία του lockdown. Εάν οι ποδοσφαιριστές ακολούθησαν κατά γράμμα το πρόγραμμα που τους δόθηκε, τότε χρειάζεται ένας ολόκληρος μήνας από την τότε διακοπή. Οι ποδοσφαιριστές που συνεχίζουν την προπόνησή τους βρίσκονται στο παραπάνω στάδιο, αντίθετα αν κάποιοι δεν ακολουθούν τα προγράμματα των εκάστοτε γυμναστών, τότε θα αργήσουν πολύ».

Για το αν υπάρξει θέμα καταπόνησης των ποδοσφαιριστών με συνεχόμενους αγώνες (Κυριακή-Τετάρτη): «Δεν είναι όλοι οι δείκτες ίδιοι, ο οργανισμός δεν πρέπει να ανέβει επάνω από το 15% και η απότομη επανέναρξη δεν είναι σωστή. Θα πρέπει οι ποδοσφαιριστές να μην γυμνάζονται σε φουλ ρυθμούς, αλλά να κατεβάσουν ταχύτητα, έτσι ώστε να μπορέσουν να αντεπεξέλθουν του αγωνιστικού προγράμματος».

Για το αν θα υπάρχουν συνεχόμενοι τραυματισμοί: «Σίγουρα θα βγουν τραυματισμοί, αλλά χρειάζεται οι ποδοσφαιριστές να έχουν κρατηθεί σε εγρήγορση κυρίως με τα προγράμματα που έχουν λάβει από τους γυμναστές των ομάδων τους».

Share it