Search

Κανένα ενδιαφέρον για ανάληψη της διοίκησης ΤΑΑ του Εθνικού στην Γ.Σ., εκτός Α1 οδεύει η ομάδα!

Όπως ήταν λίγο πολύ αναμενόμενο, ο καπνός που βγήκε από την ‘Εκτακτη Γενική Συνέλευση του Εθνικού που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα του Σαββάτου, με αποκλειστικό θέμα το μέλλον του βόλεϊ, δεν είχε λευκό χρώμα.

Όταν ο πρόεδρος του συλλόγου Αυγερινός Μεσινέζης απηύθυνε το ερώτημα «υπάρχει κάποιος να αναλάβει την διοίκηση του ΤΑΑ;», στην αίθουσα του Επιμελητηρίου επικράτησε η απόλυτη σιωπή καθώς ουδείς δεν βγήκε μπροστά.

Παρά τις συναντήσεις της κεντρικής διοίκησης με υποψήφιους «χορηγούς», αλλά και με τον Δήμο που όπως είπε ο κ. Μεσινέζης στάθηκε δίπλα στον σύλλογο, δεν βρέθηκε κανένας που να πει ότι αναλαμβάνει τις τύχες του βόλεϊ. Έτσι μετά από ομόφωνη απόφαση η κεντρική διοίκηση, εάν μέχρι τις 30 Ιουνίου (καταλυτική ημερομηνία για δήλωση συμμετοχής στην Α1) δεν εκδηλώσει κάποιος ενδιαφέρον για το ΤΑΑ, θα κληθεί να πάρει εκείνη την απόφαση για την συμμετοχή ή μη στη μεγάλη κατηγορία, με όλα να κλείνουν προς το δεύτερο σενάριο καθώς όπως τόνισε ο πρόεδρος του Εθνικού, ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί μόνος του να οδηγήσει την ανδρική ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, ενώ και οι επιχειρήσεις-χορηγοί που προσεγγίστηκαν είπαν ότι ειδικά με τις συνθηκές που επικρατούν τώρα στην οικονομία λόγω κορονοϊού, δεν μπορούν να στηρίξουν την προσπάθεια.

Αρχικά ο κ. Μεσινέζης παίρνοντας τον λόγο είπε:

«Σύμφωνα με την έκθεση της εξελεγκτικής επιτροπής που κατέθεσε η πρώην πρόεδρος του ΤΑΑ Χρύσα Λουπασάκη πριν αναλάβει, τελειώνοντας δηλαδή η διαχείριση της διοίκησης Χατζησταύρου είχαμε τα εξής δεδομένα:

Υπόλοιπα προς παίκτες: 76.100 ευρώ
Υπόλοιπα προς ΙΚΑ: 3.380 ευρώ τα οποία ρυθμίστηκαν και ανέβηκαν στα 4.480
Υπόλοιπα προς ξενοδοχεία: 3.397
Υπόλοιπα προς ΔΕΗ από το 2015: 2.910,76
Παλιές εκχωρήσεις που δεν έχουν εκπληρωθεί: 83.710 ευρώ
Υποχρέωση σε τουριστικό γραφείο: 1.750
Μισθοδοσία στον τότε προπονητή Χρηστουηλία: 465 ευρώ
τότε προπονητή κ. Τούμπο: 1.750 ευρώ
κ. Βλαχόπουλο ως προπονητή τότε: 570 ευρώ
Υποχρέωση στον κ. Σιδηρόπουλο: 25.000 ευρώ κ.α.

Από όλα αυτά έχουν εξοφληθεί το τουριστικό γραφείο, ο κ. Τούμπος και μερικώς τα 4.480. Αυτό που μένει ως οφειλή είναι 203.198,6 ευρώ. Υπάρχει και ένα άλλο έγγραφο που αναφέρεται σε λογιστικό και όχι πραγματικό υπόλοιπο, οφειλής 52.047 ευρώ σε ξενοδοχείο. Μετά από συμφωνία με το ξενοδοχείο θα πληρώσει μόνο το Φ.Π.Α. ο σύλλογος, δηλαδή σε βάθος διετίας ο σύλλογος θα πληρώσει 12.000 ευρώ.

Τώρα μπαίνουμε στο κεφάλαιο της διοίκησης Λουπασάκη. Μέχρι τις 4 Φεβρουαρίου όταν και αποχώρησε η κ. Λουπασάκη, αυτά που εμείς ξέρουμε είναι τα εξής:

Έσοδα: 16.864 ευρώ

Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι πραγματικές οφειλές προς τους αθλητές, δεν έχει πληρωθεί το ΙΚΑ, παρά μόνο από τον Σύλλογο. Μία οφειλή ενός τιμολογίου 248 ευρώ προς ορκωτούς λογιστές, ένα απλήρωτο τιμολόγιο 600 ευρώ στο ΚΤΕΛ για την αποστολή στη Θεσσαλονίκη και στο ματς με τον Ηρακλή και ένα απλήρωτο τιμολόγιο 1.607 ευρώ για ρουχισμό σε γνωστή εταιρία. Έχουμε αυτή τη στιγμή ως δεδομένο 9.550 ευρώ της κ. Λουπασάκη. Εδώ οφείλουμε να πούμε ότι η κυρία Λουπασάκη δεν έχει έχει παραδώσει και ο σύλλογος έχει κινηθεί νομικά πλέον για να παραλάβει τα έγγραφα για να ξέρουμε τι χρωστάμε. Αν υπάρχει δηλαδή οφειλή θα προστεθεί στις 203 χιλιάδες.

Όσο αφορά από τις 4 Φεβρουαρίου και μετά όταν και ανέλαβε ο κ. Πασσιάς στα έσοδα υπήρχαν 1.050 ευρώ έσοδα από τα εισιτήρια του αγώνα με τον Ολυμπιακό και από το ματς με τον ΠΑΟΚ 494 ευρώ. Έξοδα των αποστολών, με τον Παναθηναϊκό 1.822 και τα πλήρωσε ο σύλλογος, ενώ για την αποστολή στην Βόχα έχουμε ένα υπόλοιπο 4.500 ευρώ σε ταξιδιωτικό γραφείο. Έχουμε πληρώσει έξοδα τυπογραφείου 98 ευρώ, ενώ έχουν δοθεί 500 ευρώ στον Δαλακούρα και 150 ευρώ στον Τσιουτσιουλούδη. Όλα τα υπόλοιπα που αφορούν τις πληρωμές παικτών είναι στον «αέρα». Όσο αφορά τους παίκτες λοιπόν υπάρχουν οφειλές 50.894 ευρώ. 13.000 ευρώ μέσα σε αυτά είναι η προσφυγή του Γκμίτροβιτς, ενώ ούτε ο Μπενγκολέα έχει πληρωθεί, με την διαφορά ότι οι 24.000 ευρώ που του χρωστούνται δεν έχουν απαιτηθεί ακόμα. Ανοίγουμε πόρτες και βρίσκουμε χρέη, το καταλαβαίνετε;». Στην συνέχεια αναφέρθηκε στην υπόθεση Σιδηρόπουλου για την οποία περισσότερα μπορείτε να διαβάσετε ΕΔΩ.

Ακολούθως ο κ. Μεσινέζης μίλησε για τις επαφές με χορηγούς που έκανε η διοίκηση του συλλόγου τις τελευταίες 25 μέρες:

«Εδώ και 25 μέρες κάναμε επαφές με 4 ανθρώπους, οι 2 εκ των οποίων ήταν απ’ την περσινή χρονιά, για να υπάρξει ενδιαφέρον ανάληψης. Η απάντηση δεν ήταν απλά αρνητική, μας είπαν ότι δεν θέλουν ούτε καν να ακούσουν. Λόγω του βεβαρημένου της κατάστασης αλλά και λόγω της οικονομικής συγκυρίας με τον κορονοϊό. Δεν υπάρχουν χρήματα στην αγορά. Αυτό είναι το ένα δεδομένο και το άλλο είναι ότι ο Ερασιτέχνης δεν μπορεί να συντηρήσει την ομάδα. Δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα. Αν εξετάσουμε ως δεδομένο ότι η χρονιά θέλει τουλάχιστον 240 χιλιάδες, με μετακινήσεις και ρόστερ, ακόμα και 200 χιλιάδες να σας πω εγώ, δεν βγαίνει η χρονιά. Αυτή είναι η κατάσταση, ήρθαμε εδώ για να τα ξέρετε. Όσο αφορά το χρέος, δεν ξέρουμε ακριβώς που μπορεί να φτάσει καθώς η κ. Λουπασάκη δεν έχει παραδώσει».

Όσο αφορά κάποια δημοσιεύματα που έκαναν λόγο ότι αν μία ομάδα δεν δηλώσει στην Α1 θα παίξει στο τοπικό πρωτάθλημα δεν ισχύει, από την άποψη, ότι από τη στιγμή που στην Volley League δεν συμπληρώνεται ο απαιτούμενος αριθμός ομάδων, θα ζητηθεί να ανέβουν ομάδες από την Α2, πράγμα που σημαίνει ότι θα πρέπει το και το κενό εκεί να καλυφθεί.

Αναφορικά με την προθεσμία της 30ης Ιουνίου, υπάρχει μία πιθανότητα η Λίγκα να δώσει παράταση στις ομάδες να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 15 Ιουλίου, χωρίς όμως κάποιος να μπορεί αυτό να το πει από τώρα με βεβαιότητα.

Μετά από κάποιες διευκρινιστικές ερωτήσεις στις οποίες απάντησε ο πρόεδρος του Εθνικού τον λόγο πήρε ο τελευταίος χρονικά πρόεδρος του ΤΑΑ Γιώργος Πασσιάς:

«Θα ήθελα να ευχαριστήσω την Όλγα Γκούβερ, τον Γιώργο Ανδραβίζο και όλους τους παίκτες για την άψογη συνεργασία που είχαμε έστω και για αυτό το μικρό χρονικό διάστημα. Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος για το κλίμα που βρήκα, γιατί εκείνοι το δημιούργησαν, εγώ απλά το βρήκα και το αναφέρω ως διαπίστωση. Τους ευχαριστώ πολύ. Τέλος θέλω να ευχαριστήσω και τον Θόδωρο (Μαυρίδη) ο οποίος άκουσε τόσα, ενώ εκτελούσε αποφάσεις του Δ.Σ. του ΤΑΑ. Δεν έκανε τίποτα από μόνος του αλλά άκουσε γιατί… έπρεπε να τα ακούσει».

Ο κ. Μεσινέζης πρόσθεσε:

«Στο τελευταίο που είπε ο Γιώργος (Πασσιάς) θα ήθελα να πω ότι ο σύλλογος και η διοίκηση του δέχθηκαν τέτοια λάσπη, από συγκεκριμένα δημοσιεύματα και συγκεκριμένους κύκλους. Πιστεύουμε ότι στόχος ήταν να παραιτηθεί η διοίκηση. Δεν πρόκειται να παραιτηθεί. Θα αναδείξουμε τα λάθη του παρελθόντος και αν θέλουν οι κύριοι που θα θα θιχτούν ας έρθουν εδώ να τα πούμε. Εδώ είναι τα χαρτιά, εδώ και οι αποδείξεις. Τους περιμένουμε».

Στην συνέχεια και μετά από σχετική τοποθέτηση μέλους του συλλόγου για το ότι έπρεπε να γίνουν ενέργειες πριν τον κορονοϊό για το μέλλον του βόλεϊ ο πρόεδρος του Εθνικού είπε: «Είναι αυτή η αιτία; Τέσσερα χρόνια που λέγαμε ότι το ΤΑΑ δεν πάει καλά άκουγε κανένας; Ότι το ΤΑΑ ήταν αυτόνομο και είχε ρημάξει τα πάντα άκουγε κανείς; Κλείνανε συμβόλαια χωρίς να ενημερώνουν κανέναν, αφήνανε χρέη χωρίς να ενημερώνουν κανέναν, ερχόντουσαν και απαξίωναν την διοίκηση,  δεν τα ξέραμε αυτά; Τα ξέραμε. Αλλά τι μας έφαγε; Να έχουμε το βόλεϊ ψηλά. Αυτό κάναμε. Αλλά αυτό το πληρώνουμε. Θα υπάρξει ποτέ από κάποιον που ήταν στην διοίκηση του βόλεϊ, να μας πει γιατί φτάσαμε εδώ και την πληρώνει ο σύλλογος τώρα; Θα υπάρξει; Γιατί πέρυσι, εδώ ήσασταν όλοι, ούτε καν εμφανίστηκαν για να μιλήσουν. Τρεις συνελεύσεις κάναμε και δεν ήρθαν οι διοικήσεις του ΤΑΑ των 3 τελευταίων ετών να απαντήσουν». 

 

Share it