Search

Η απόφαση της Λίγκας που στέλνει σε…πρόωρες διακοπές την Ακαδημία της Ξάνθης!

Τι κι αν η Λίγκα αρχικά είχε αποφασίσει την συνέχεια των αγώνων Κ17 & Κ15 της Super League 1,  ωστόσο ούτε αυτό δεν κατάφερε να τηρήσει…

Κι αυτό γιατί αρκετές ομάδες, ειδικά αυτές που δεν είχαν αγωνιστικό κίνητρο, τόνιζαν πως δεν βρίσκουν λόγο να μαζέψουν τα παιδιά της Ακαδημίας να τα βάλουν να κάνουν προπονήσεις σε καλοκαιρινή περίοδο για να δώσουν λίγα ματς ειδικά απο την στιγμή που δεν έχουν αγωνιστικό κίνητρο. Κάτι λογικό απο την μια, που δημιουργεί θέματα όμως απο την άλλη.

Μετά και απο αυτή την θέση αρκετών ομάδων η Λίγκα αποφάσισε, και θα οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες, φροντίζοντας να ενημερώσει τις ομάδες πως προχωρά στο τελικό σχέδιο δύο προτάσεων.

Η πρώτη που μοιάζει και η πιο πιθανή την δεδομένη στιγμή είναι αυτή των τελικών μεταξύ ΠΑΟΚ – Ολυμπιακού και στις δύο ηλικιακές κατηγορίες. Ενώ η δεύτερη ήθελε τους δύο πρώτους απο κάθε όμιλο(Βόρειο, Νότιο) να μαζεύονται σε μια πόλη για την διεξαγωγή Final 4, πρόταση που πάντως μοιάζει δύσκολη.

Με αυτή την απόφαση αντιλαμβάνεται κανείς πως μετά την Κ19 σε πρόωρες διακοπές παραμένουν και τα τμήματα Κ17 και Κ15 του ΑΟΞ, που πλέον θα μαζευτούν ξανά  στα Πηγάδια για την προετοιμασία της επόμενης αγωνιστικής περιόδου.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως στην περίπτωση επιλογής του Final 4 θα συντελούταν και μια μεγάλη αδικία σε βάρος του ΑΟΞ, καθώς την ημέρα της διακοπής η ομάδα μπορεί να ήταν στην 3η θέση πίσω απο ΠΑΟΚ και Άρη όμως σε σχέση με τους “κιτρινόμαυρους” η ξανθιώτικη ομάδα είχε ματς λιγότερο. Και με δεδομένο πως αυτό ήταν κόντρα στην αδύναμη Λάρισα ήταν δεδομένο πως η Ξάνθη θα προσπερνούσε τον Άρη πριν τον μεταξύ τους “τελικό”. Βλέπετε αυτό θα συνέβαινε γιατι στην επιλογή του Final 4 η Λίγκα είχε τονίσει πως θα καλούσε τις ομάδες που εκείνη την στιγμή βρισκόταν στις 2 πρώτες θέσεις, κάτι που αν συνέβαινε τότε ο Άρης θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε το εισιτήριο ασχέτως που είχε ματς περισσότερο.

Share it