Search

Η επίθεση Μελιόπουλου στον Παπαδημητρίου και οι δύο όψεις του…νομίσματος!

Ιδιαίτερη σκόνη έχει σηκώσει τις τελευταίες ημέρες το θέμα “Δημήτρης Μελιόπουλος”. Ο 19χρονος Ημαθιώτης, όπως είναι γνωστό, πήρε την απόφαση σοκ να σταματήσει το ποδόσφαιρο σε τόσο μικρή ηλικία και μάλιστα ενώ το καλοκαίρι πήρε μεταγραφή στον ΠΑΟΚ απο την Ξάνθη

Η εκτόξευση του Μελιόπουλου και ο Παπαδημητρίου: Απ’ την Κ17 της Ξάνθης το 2017, στον ΠΑΟΚ το 2019

Καταρχάς, θα μου επιτρέψετε προτού εξετάσουμε την δική μου οπτική σχετικά με το θέμα, να δούμε λίγο ένα μίνι ιστορικό της συγκεκριμένης περίπτωσης:

Ένα παιδί ιδιαίτερο που ανδρώθηκε στην Ξάνθη οπού έχοντας εξαιρετικές εμφανίσεις με την Κ17 το 2017 τον φέρνουν να υπογράψει αρκετά πρόωρα επαγγελματικό συμβόλαιο με τον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας Γιάννη Παπαδημητρίου, κρατήστε το αυτό, να κρίνει πως είναι έτοιμος να μπει στην μεγάλη ομάδα του συλλόγου προσπερνώντας ουσιαστικά τα παιδιά της Κ19 που είχαν φτάσει στο στάδιο “ή επαγγελματίας ή ελεύθερος”, επιλέγοντας τον νεαρό μεσοαμυντικό απο την Βεργίνα. Ο “Μέλιο” παρά της εξαιρετικές του εμφανίσεις με την Εθνική ομάδα αλλά και την Κ19 του συλλόγου ουσιαστικά ποτέ δεν κατάφερε να βρει βασική θέση στην ενδεκάδα της ομάδας, έχοντας 775 λεπτά την πρώτη του χρονιά και μόλις 471′ την δεύτερη.

Παρ’ όλα αυτα ο Ράζβαν Λουτσέσκου εισηγείται  την απόκτηση του και ο ΠΑΟΚ ξοδεύει ένα ποσό της τάξης των 800,000  ευρώ για να αποκτήσει  έναν παίκτη που το όνομα του παιζόταν δυνατά στα “μανατζερικά στέκια” με έντονη φημολογία για ενδιαφέρον και μεγάλων ομάδων του εξωτερικού. Τελικά το καλοκαίρι μετά και την αποχώρηση του Λουτσέκσου ο νέος προπονητής του Αμπέλ Φερέιρα κρίνει ότι ο Μελιόπουλος δεν είναι έτοιμος για την πρώτη ομάδα του ΠΑΟΚ και τον κόβει πρόωρα από την προετοιμασία, μια απόφαση που όπως φάνηκε, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι για τον Μελιόπουλο.

Ωστόσο δεν είναι τόσο το πρώτο ποστ (θυμηθείτε ΕΔΩ) που και πάλι προκάλεσε μεγάλη αίσθηση λόγω της προτροπής του Δημήτρη στα νέα παιδιά να σταματήσουν το ποδόσφαιρο! Αλλά το χθεσινό(12/10) που προκαλεί ιδιαίτερη αίσθηση στο οποίο επιτίθεται με δεικτικό τρόπο στον Τεχνικό Διευθυντή της Ξάνθης Γιάννη Παπαδημητρίου(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Τα συν και πλην του Γιάννη Παπαδημητρίου ως Τεχνικού Διευθυντή

Όσοι με γνωρίζουν είτε προσωπικά είτε απ’ τα τόσα χρόνια σε αυτή την δουλειά με εκπομπές στην τηλεόραση, το ραδιόφωνο, τα ρεπορτάζ και την αρθρογραφία σε site, ξέρετε ότι είμαι ο τελευταίος που θα σήκωνε ποτέ “ασπίδα προστασίας” στον Τεχνικό Διευθυντή της ομάδας, με τον οποίο έχω διαφωνήσει πολλάκις για αρκετές του επιλογές και αποφάσεις.

Ωστόσο πάντα παραμέριζα τις όποιες προσωπικές διαφορές μπορεί να είχαμε, που άλλωστε δεν αφορούν κανέναν, και προσπαθούσα να την δω στυγνά επαγγελματικά ώστε να  αντιληφθώ γιατί πήρε αυτή την απόφαση όσο το δυνατόν πιο ουδέτερα και με καθαρό μυαλό. Δεν είμαι από αυτούς που δεν θεωρώ τον Παπαδημητρίου ούτε επιτυχημένο αλλά ούτε και από τους καλύτερους σε αυτή την δουλειά στην Ελλάδα, όπως γράφτηκε πρόσφατα, όμως δεν είμαι ούτε από αυτούς που μηδενίζουν την προσφορά του είτε ως ποδοσφαιριστή, όντας για πολλά χρόνια ηγέτης αυτής της ομάδας, αλλά ούτε και ως Τεχνικού Διευθυντή έχοντας χρεωθεί και μεγάλες επιτυχιες όπως το γεγονός πως η ομάδα πλέον έχει ηρεμία και σταθερότητα στο ζήτημα του προπονητή

Σαφέστατα έχει κάνει πολύ μεγάλα λάθη, ίσως το μεγαλύτερο του είναι ότι πιστεύει πως πάντα έχει δίκιο χωρίς να ακούει και την αντίθετη πλευρά, όμως θα πρέπει λίγο να αντιληφθούμε πως το επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν είναι ένας χώρος αγγελικά πλασμένος. Είναι ένας χώρος σκληρός και πολλές φορές αδυσώπητος. Θέλει σκληρό χαρακτήρα για να μπορείς να ανταπεξέλθεις, και γερό στομάχι για να μπορείς να πάρεις καίριες και σημαντικές αποφάσεις απ’ τις οποίες συνεχώς θα κρίνεται η παρουσία σου στον χώρο.

Ο Παπαδημητρίου ως ποδοσφαιριστής αλλά και ως Τεχνικός Διευθυντής (απο το 2010) ήταν πάντα μαχητής, και αυτό του δίνω, με πολλές λανθασμένες αποφάσεις αλλά και αρκετές σωστές κατά την κρίση του ιδιοκτήτη, που στην τελική αυτός είναι που τον πληρώνει και αυτός είναι που αξιολογεί αν αυτά που κάνει ο Τεχνικός η Αθλητικός του Διευθυντής ταιριάζουν στην δική του νοοτροπία. Και όπως φαίνεται αυτά τα 9 χρόνια ο Παπαδημητρίου χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του Χρήστου Πανόπουλου, γιατί κάτι κάνει καλά σύμφωνα με την κρίση του ιδιοκτήτη.

Ψυχρά επαγγελματικά και πάντα με γνώμονα το καλό της ομάδας της Ξάνθης, με αυτά που βλέπω στις άλλες ομάδες, θεωρώ τον Γιάννη Παπαδημητρίου, απ’ τους ανερχόμενους στον χώρο του, ειδικά αν αλλάξει κάποια πράγματα, όπως η προσωποκεντρική διαχείριση που εφαρμόζει και δεν αφήνει τον κατάλληλο χώρο και σε άλλα πρόσωπα. Πάντα κατά την εκτίμηση μου. Κουμάντο, όμως κάνουν όσοι πληρώνουν και διοικούν την εκάστοτε ομάδα άλλωστε όπως έλεγε συχνά και ο Χρήστος Πανόπουλος οι επαγγελματικές ομάδες είναι μαγαζιά οπότε αυτός που πληρώνει αποφασίζει και κρίνει αν κάνει η όχι “σωστά” την δουλειά του…

Το unfair χτύπημα και η άκαιρη επιλογή της επίθεσης του Μελιόπουλου

Θεωρώ unfair την επίθεση του Δημήτρη ειδικά με τέτοιους χαρακτηρισμούς, αν ένιωθε έτσι θα έπρεπε να τα πει η τότε η έστω το καλοκαίρι και όχι τώρα, απλά επειδή και μόνο νιώθει την ανάγκη να ξεσπάσει και το κάνει δημόσια με ποστ στον λογαριασμό του. Γιατί στον “μαγικό” χώρο του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, αλλά και στην ίδια την ζωή, ναι οι παίκτες-υπάλληλοι λειτουργούν ως ρομπότ, χωρίς κρίση πολλές φορές κάνοντας αυτό που τους λένε, δεν ανακάλυψε δα και την Αμερική ο μικρός με αυτό που έγραψε,  με τρομερές αδικίες όπως άλλωστε έγινε και με την δική του περίπτωση που η Ξάνθη έπρεπε να διαλέξει παίκτες να υπογράψουν επαγγελματικό συμβόλαιο και ο Παπαδημητρίου επέλεξε αυτόν αντί για κάποιο παιδί της Κ19 που θα ήταν σαφώς πιο έτοιμο για την πρώτη ομάδα.

Οπότε καλό είναι να μιλάς αλλά όταν έχεις να πεις κάτι και όχι απλά για να πεις κάτι 

Share it