Search

Κοινό μήνυμα κατά του ρατσισμού απο Πανσερραϊκό και Ασπίδα Ξάνθης!

Στο καθαρά αγωνιστικό σκέλος το παιχνίδι του Πανσερραϊκού με την Ασπίδα Ξάνθης είχε δύο αναγνώσεις. Η μία, οι τραυματισμοί τριών παικτών των φιλοξενούμενων και η διακομιδή τους στο Νοσοκομείο Σερρών από προβλήματα που αποκόμισαν απ’ το παιχνίδι, και η άλλη το 3στα3 των γηπεδούχων και η άνοδός τους στην κορυφή την 3η αγωνιστική.

Υπάρχει όμως μία άλλη προσέγγιση που θα μας επιτρέψετε να τη χαρακτηρίσουμε πιο σημαντική. Αναδεικνύει βλέπετε την κοινωνική προέκταση του δημοφιλέστερου αθλήματος ανά την υφήλιο και τη δυνατότητα και δύναμη που έχει να μεταβιβάζει μηνύματα αγάπης, αλληλεγγύης και σεβασμού. Μηνύματα κατά του ρατσισμού και των διακρίσεων και υπέρ της ισότητας τα οποία ο αθλητισμός ως ιδανικό μπορεί και οφείλει να διοχετεύει στην κοινωνία.

Οι άνθρωποι του Πανσερραϊκού συναισθανόμενοι την ευθύνη του ιστορικού συλλόγου απέναντι στην κοινωνία και την ανάγκη να καταπολεμηθούν τα κρούσματα ρατσισμού ανέλαβαν την πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του FARE (Football Against Racism in Europe), να προτείνουν στους ιθύνοντες της Ασπίδας κατά την είσοδο των ομάδων να εισέλθουν με παιδιά που προέρχονται απ’ τη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Προσφύγων των Σερρών, και έπειτα μαζί να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα απ’ το κέντρο του γηπέδου κατά του ρατσισμού.

Μία αξιοθαύμαστη πρωτοβουλία των “λιοντριών”  που στο μέλλον ευχόμαστε να ακολουθήσουν και ομάδες της Θράκης σε εντός έδρας παιχνίδια τους.

Και γιατί όχι αυτή η πρωτοβουλία να πυροδοτήσει και άλλες κινήσεις τόσο για τον ίδιο σκοπό, όσο και υπέρ άλλων ευπαθών κοινωνικά  ομάδων.

Το μήνυμα της ομάδας του Πανσερραϊκού:
Ο Πανσερραϊκός, στηρίζει το δίκτυο της FARE network ενάντια στις διακρίσεις και υπέρ της ισότητας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, συμμετέχοντας στις σχετικές εκδηλώσεις. Έτσι, οι «κόκκινοι» στον αγώνα με την Ασπίδα Ξάνθης φιλοξένησαν ομάδα παιδιών από τον προσφυγικό καταυλισμό των Σερρών, τα οποία εισήλθαν στον αγωνιστικό χώρο μαζί με τους ποδοσφαιριστές των δυο ομάδων και στη συνέχεια παρακολούθησαν τις εξέδρες του γηπέδου τον αγώνα!

Share it