Search

Photos: Το τρίτο ημίχρονο απο τα Πηγάδια με Σκίμπε, Καρυπίδη, Κοβάσεβιτς και τα +- της Ξάνθης απο το φιλικό με Άρη

Κάτω απο πολύ δύσκολες καιρικές συνθήκες στο πρώτο, αφόρητη ζέστη, και  ιδανικές στο δεύτερο πραγματοποιήθηκε το πρώτο εν Ελλάδι φιλικό της Ξάνθης κόντρα στον Άρη με έναν πρώην του ΑΟΞ τον Χαζμά Γιουνές να σκοράρει και να δίνει τη νίκη στους “κιτρινόμαυρους”

Το σαββατιάτικο παιχνίδι όμως είχε και αρκετά ενδιαφέροντα στοιχεία, τα οποία θα σας παρουσιάσουμε:

1) Παρά την πολύ ζέστη περίπου 800-900 φίλαθλοι έδωσαν το παρών στα Πηγάδια, με τους 300 και κάτι παραπάνω φίλους του του Άρη η αλήθεια είναι να κλέβουν τις εντυπώσεις τραγουδώντας για την ομάδα τους σε όλο το ματς, ποιο… χαλαροί οι ξανθιώτες απλά παρακολουθούσαν  με ενδιαφέρον το ματς.

2) Στις εξέδρες των Πηγαδίων βρέθηκε και ο Γερμανός Ομοσπονδιακός τεχνικός της Εθνικής Ελλάδας, Μίχαελ Σκίμπε που παρακολούθησε παρέα με τον ξανθιώτη Υπεύθυνο του ιατρικού τιμ της Εθνικής Γιώργο Γκοδόλια και τον πρώην Πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Γκιρτζίκη. Η αλήθεια είναι βέβαια ότι δεν είχε και πολλά να σημειώσει καθώς ελάχιστοι ήταν οι Έλληνες που αγωνίστηκαν, χαρακτηριστικά στο πρώτο μέρος η Ξάνθη είχε μόλις 2 και στο φινάλε του ματς 4 ενώ ο Άρης είχε 3 στην ενδεκάδα και τελείωσε το ματς με 6 παίκτες που μπήκαν στο β’ μέρος.

3) Στις εξέδρες των Πηγαδίων βρέθηκε και το τελευταίο απόκτημα της Ξάνθης, Αλεξάντερ Κοβάσεβιτς που παρακολούθησε με ενδιαφέρον το παιχνίδι, στις εξέδρες ήταν και ο άτυχος και πρώτο απόκτημα της ομάδας Τζέφρεϊ Σαρπόνγκ.

4) Θερμό τετ-α-τετ είχαν Μπρίτο και γιατρός Γκοδόλιας, μια και αυτός τον εγχείρησε στην Γερμανία, με τον γιατρό να πληροφορείται από τον Πορτογάλο την κατάσταση του, με τον Μπρίτο να εμφανίζεται  ιδιαίτερα κεφάτος μια και όλα βαίνουν καλώς με την αποθεραπεία του.

5) Ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η παρουσία του Άρη όχι μόνο στις εξέδρες αλλά και στα επίσημα του γηπέδου με αρκετούς ιθύνοντες του συλλόγου να βρίσκονται στα Πηγάδια, με το παρών να δίνει και ο ισχυρός άνδρας των “κιτρινόμαυρων” Θεόδωρος Καρυπίδης που παρακολούθησε το ματς δίπλα στον Πρόεδρο του ΑΟΞ Άρη Πιαλόγλου που ήταν άριστος οικοδεσπότης. Μάλιστα ο Πρόεδρος του Άρη είχε και θερμό τετ-α-τετ και με τον βετεράνο παίκτης των Άρη και Ξάνθης, Μάκη Τζάτζο.

6) Άλλωστε αυτό το φιλικό ήταν και μια καλή ευκαιρία για βετεράνους και του Άρη και της Ξάνθης όπως οι Μάκης Τζάτζος και Γιάννης Δημητριάδης να δουν παλιούς φίλους και συμπαίκτες.

10) Από τα κέρδη της αναμέτρησης για την Ξάνθη η παρουσία του Γάλλου, Σοφιάν Καντά  που απο τις πρώτες επαφές του με την μπάλα έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία και είναι δεδομένο πως θα βοηθήσει. Πέρα απο τον Γάλλο θετική και σταθερή ήταν η παρουσία των Μπαξεβανίδη, Κασάδο, Συλλά, Μελιόπουλου, Καμαρά, Ντε Λούκας. Ενώ κινητικοί χωρίς όμως το κάτι παραπάνω στην παρουσία τους ήταν οι Κίκε, Ντουρίτσκοβιτς, Κάστο και Γέντρισεκ με τον Σλοβάκο αν και αγωνίστηκε στο αριστερό άκρο και όχι στην κορυφή όπως τον έχουμε συνηθίσει να δημιουργεί αρκετές στιγμές.

11) Η ομάδα της Ξάνθης η αλήθεια είναι ότι είχε μεγάλα ποσοστά κατοχής και κυριαρχίας στο ματς χωρίς όμως να μπορεί να φτιάξει την μεγάλη φάση, απέναντι σε έναν πολύ καλά οργανωμένο Άρη με τον Πάκο Ερέρα να δίνει μεγάλη έμφαση κυρίως στην αμυντική τακτικής της ομάδας του.

12) Τι και αν δεν έκανε πολλά στο γήπεδο ο Χαμζά Γιουνές κατάφερε με μια επαφή εντός περιοχής να χριστεί σκόρερ, θυμίζοντας σε όλους την φανταστική σαιζόν που έκανε στην Ξάνθη προ διετίας με τα 19 τέρματα που σημείωσε, μεταγραφή που μπορεί να βγει από “χρυσάφι” στον Άρη καθώς ο Τυνήσιος αν είναι υγιής είναι κίλερ εντός περιοχής.

13) Αγωνία υπάρχει στην Ξάνθη για την αναγκαστική αποχώρηση από το ματς του Χρήστου Λισγάρα που στο 30′ αποχώρησε υποβασταζόμενος. Την Δευτέρα θα υποβληθεί σε μαγνητική και θα φανεί το μέγεθος της ζημιάς με τους ξανθιώτες να τονίζουν πως είναι αισιόδοξη πως δεν είναι κάτι σοβαρό και περισσότερο είναι μυικός τραυματισμός, αλλά πλέον έχουμε μπει στην τελική ευθεία για την έναρξη του πρωταθλήματος και κανείς δεν θέλει να δει να βγαίνουν νέες απώλειες οπότε και η αλλαγή έγινε για προληπτικούς λόγους

14) Δεν έκανε πολλές αλλαγές ο Μίλαν Ράσταβατς, άλλωστε το απόγευμα(18:00, 12/8) υπάρχει το φιλικό με τον Ορφέα Ξάνθης στα Πηγάδια οπού ο προπονητής της Ξάνθης αναμένεται να δώσει χρόνο συμμετοχής στους παίκτες που δεν αγωνίστηκαν στο ματς με Άρη και σε αυτούς που μπήκαν ως αλλαγή.

15) Εβδομάδα εξελίξεων στην Ξάνθη, με μεταγραφές και αποχωρήσεις ενόψει…

Share it