Search

Κέρδισε το στοίχημα του Πανελλήνιου Parabadminton η Κομοτηνή! Πολλαπλά τα οφέλη της διοργάνωσης

Με πολύ μεγάλη επιτυχία φιλοξένησε η Κομοτηνή το Σάββατο 7 Ιουλίου το 2ο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Parabadminton-Αντιπτέριση για ΑΜΕΑ, δείχνοντας τη δυναμική του αθλήματος καθώς και τις δυνατότητες που έχει η πόλη να φιλοξενηθούν ανάλογες εκδηλώσεις.

Χαμόγελα, διακρίσεις, συναγωνισμός, μία πόλη αντάξια των προσδοκιών και το ευ αγωνίζεσθαι στα καλύτερά του, είδαμε στο πανελλήνιο πρωτάθλημα Parabadminton το οποίο διεξήχθη στην Κομοτηνή  και  το κλειστό γυμναστήριο της πόλης.

Συνολικά 11 αθλητές από όλη την Ελλάδα βρέθηκαν στο κλειστό γυμναστήριο της πόλης. Στη διοργάνωση συμμετείχαν αθλητές από την Πάτρα, την Αθήνα, την Βέροια, την Καβάλα, την Αλεξανδρούπολη και την Κομοτηνή, με αθλητές και διοργανωτές να έχουν μείνει πολύ ευχαριστημένοι και εντυπωσιασμένοι, ειδικά όσοι δεν είχαν επισκεφτεί ξανά την Κομοτηνή, για τις δυνατότητες που έχουν για τις ελεύθερες τους ώρες αλλά και το πόσο φιλική είναι για τα άτομα με αναπηρία η πόλη.

Αυτό ήταν το δεύτερο χρονικά πανελλήνιο πρωτάθλημα, μετά το περσινό “βρεφικό” πανελλήνιο που διεξήχθη στην Αθήνα, και η απόφαση να γίνει στην Κομοτηνή είναι χαρακτηριστική του πόσο μπροστά είναι η πόλη σε θέματα υποδομών για άτομα με αναπηρία, αλλά και του πόσο φιλόξενοι είναι οι ίδιοι οι κάτοικοι. Τα τελευταία δύο χρόνια μάλιστα, ιδίως πριν από το περσινό τριεθνές τουρνουά μπάσκετ με αμαξίδιο, στο οποίο συμμετείχε η Εθνική Ελλάδος, το κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής έχει γίνει πλήρως προσβάσιμο με ράμπες παντού, αποδυτήρια προσβάσιμα σε ΑμεΑ και άλλα. Αυτή την φορά ήταν σειρά του Parabadminton να συστηθεί στον κόσμο της Κομοτηνής.

Το πρωτάθλημα πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, και διοργανώθηκε από τον Ηρόδικο με την αμέριστη συμπαράσταση του Δήμου Κομοτηνής δια της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού, Παιδείας, Αθλητισμού Κομοτηνής.

Παρόντες στο πρωτάθλημα ήταν ο προπονητής μπάντμιντον και Parabadminton Μπάμπης Ιορδάνου, από κοινού με τον πρόεδρο του Ηρόδικου Μιχάλη Ραγκούση, και πολλούς αθλητές του συλλόγου, μιας που οι μισοί αθλητές αγωνίστηκαν με τα χρώματα του Ηρόδικου, απόδειξη ότι η Κομοτηνή πρωτοστατεί στο άθλημα που θα ενταχθεί και στους Ολυμπιακούς του Τόκιο.

Share it