Search

Οι σκόρερ των 121 τερμάτων της Γ’ Εθνικής στον όμιλο των Θρακιώτων!Οι επιδόσεις των ομάδων της Θράκης σε επίθεση και άμυνα

Με μια στροφή να απομένει για το φινάλε του πρώτου γύρου, τα πράγματα ακόμη παραμένουν πολύ ρευστά τόσο στην κορυφή όσο και στην μάχη της παραμονής με όλα να δείχνουν πως και ο δεύτερος γύρος αναμένεται το ίδιο συναρπαστικός στον όμιλο των ομάδων της Θράκης.

Σε αντίθεση βέβαια οπού εκεί ο Δημήτρης Γαϊδαρτζής του Απόλλωνα Παραλιμνίου βρίσκεται στην κορυφή των σκόρερ έχοντας καταφέρει μάλιστα να σημειώσει και 10 τέρματα(μ.ο. 1 τέρμα ανα αγώνα), όντας ο μοναδικός που έφτασε ήδη διψήφιο αριθμό τερμάτων περισσότερα μάλιστα απ όσο έχουν πετύχει έξι απο τις δώδεκα ομάδες της κατηγορίας!

Στα έξι τέρματα ακολουθεί ο Νίκος Βαλαβανόπουλος της Καβάλας, με παρελθόν και στα τμήματα Υποδομής της Ξάνθης, ενώ ένα λιγότερο έχει και ο Πολωνός φορ του Νέστου Κρόλ. Στα τέσσερα έχει αρκετά μεγάλο ενδιαφέρον καθώς συναντάμε 6 παίκτες,.

Απο πλευράς Θρακιωτών  οι κορυφαίοι σκόρερ είναι στα 3 τέρματα, οπού βρίσκουμε τους Βάσκο και Σιχλιμοίρη της Δόξας Προσκυνητών, τον Σαρηγιαννίδη του Άρη Αβάτου, και τον Εμρέ Μεμέτ της ΑΕ Διδυμοτείχου. ενώ απο δύο τέρματα έχουνε πετύχει οι Χαλίλ Ιμπράμ και Χίντ Ιμέρ του Ορφέα Ξάνθης, οι Μόσχος και Ιωαννίδης της Δόξας Προσκυνητών και ο Χατζήπαππας της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου. Πέντε διαφορετικούς σκόρερ που έχουν πετύχει απο ένα τέρμα έχει η ΑΕΔ, ενώ απο τέσσερις έχουν Σιδηροχώρι και Άβατο, με τον Ορφέα να έχει τρεις και τους Προσκυνητές έναν. Βέβαια στα ένα τέρματα συναντάμε και τους δύο ξανθιώτες του Νέστου Παυλακάκη και Τσανακτσόγλου αλλά και τον Εβρίτη Χριστοφορίδη της Καρπερής.

Ενώ άξιο αναφοράς και το γεγονός πως απο τα τέσσερα τέρματα που πέτυχε ο Νέστος Στεφανίδης τα τρία είναι απο εκτελέσεις πέναλτι. Κορυφαία επίθεση φυσικά είναι αυτή του Παραλιμνίου που έχει 18 τέρματα ενεργητικό, ενώ τον ακολουθεί απο κοντά το Σκούταρι με 14 όσα έχει και η Καβάλα. Την πρώτη πεντάδα συμπληρώνουν ο Νέστος Χρυσούπολης με 12 αλλά και η Δόξα Προσκυνητών με 11, με την ομάδα της Κομοτηνής να βρίσκεται  χαμηλά ωστόσο οι επιθετικοί της είναι εξαιρετικά παραγωγικοί. Με τα λιγότερα τέρματα βρίσκουμε το Σιδηροχώρι μαζί με τον Ξηροπόταμο στα 6 τέρματα ενώ τους ακολουθούν Ορφέας Ξάνθης και Άρης Αβάτου με 7 και Καρπερή με ΑΕΔ στα 8 τέρματα. Σε μια μέση κατάσταση βρίσκεται ο Αετός Ορφανού που έχει δέκα τέρματα.

Οι πιο παραγωγικές ομάδες, έχοντας τους περισσότερους παίκτες της να σκοράρουν, είναι οι Νέστος Χρυσούπολης και Αετός Ορφανού με 7 διαφορετικούς σκόρερ σε αυτές τις δέκα πρώτες αγωνιστικές, ενώ ακολουθούν η ΑΕ Διδυμοτείχου και η Ελπίς Σκουτάρεως με 6. Το εντυπωσιακό είναι πως όλες οι υπόλοιπες ομάδες και δη οι Θρακιώτικες έχουν απο 5 διαφορετικούς σκόρερ η κάθε μία, με μόνο τον Μέγα Αλέξανδρο Ξηροποτάμου να έχει τρεις διαφορετικούς.

Κορυφαίες  άμυνες στην κατηγορία διαθέτουν οι Απόλλων Παραλιμνίου και Νέστο Χρυσούπολης που έχουν δεχτεί απο 5 τέρματα έκαστος, ενώ ακολουθούν έχοντας δεχτεί 7 τέρματα ΑΕ Διδυμοτείχου και Άρης Αβάτου. Ακολουθούν με 8 τέρματα παθητικό Καβάλα και Σκούταρι, ενώ ο Ορφέας Ξάνθης έχει δεχτεί 9 τέρματα. Στα δέκα τέρματα παθητικό βρίσκουμε τους Ξηροπόταμο και Αετό Ορφανού, στα 13 είναι η Καρπερή. Τις χειρότερες αμυντικές επιδόσεις της κατηγορίας της διαθέτουν οι ομάδες της Κομοτηνής, με τους Προσκυνητές να έχουν δεχτεί 19 τέρματα και το Σιδηροχώρι 20.

Αναλυτικά όλοι οι σκόρερ στις πρώτες δέκα αγωνιστικές της Γ’ Εθνικής:

10 γκολ: Γαϊδαρτζής(Απόλλων Παραλιμνίου)

6 γκολ: Βαλαβανόπουλος(Καβάλα)

5 γκολ: Κρόλ(Νέστος Χρυσούπολης)

4 γκολ: Τάντιτς(Απόλλων Παραλιμνίου), Στεφανίδης Ν., Ζυγγερίδης(Ελπίς Σκουτάρεως), Παπαδόπουλος Γρ.(Καβάλα),,Μπερούκας(Μ. Αλ. Ξηροποτάμου), Γκόγκας(Μ.Αλ. Καρπερής)

3 γκολ:  Εμρέ Μεμέτ(ΑΕ Διδυμοτείχου),Σαρηγιαννίδης(Άρης Αβάτου), Βάσκος, Σιχλιμοίρης(Δόξα Προσκυνητών)

2 γκολ: Κουτζαβασίλης(Απ. Παραλιμνίου), Κεχαγιάς, Παπαβασιλείου(Ελπίς Σκουτάρεως), Κοβάτσης(Νέστος Χρυσούπολης), Δουμάνης, Δούμπλατζης, Τζαμπέγια Φ.(Αετός Ορφανού) Χαλίλ Ιμπράμ Τανζού, Χίντ Ιμέρ(Ορφέας Ξάνθης), Ιωαννίδης, Μόσχος(Δόξα Προσκυνητών), Χατζήπαππας(Δόξα Σιδηροχωρίου)

1 γκολ: Δέντσας, Ναλμπάντης(Απ. Παραλιμνίου), Πασχαλούδης, Στεφανίδης Δ.(Ελπίς Σκουτάρεως) Κεϊτά, Μπλιός, Λυμπεράκης(ΑΟ Καβάλα), Λαδάκης, Χούσινετς, Τσανακτσόγλου, Παυλακάκης(Νέστος Χρυσούπολης), Γιαννόπουλος, Σουλεϊμάνογλου, Αβογιάν, Θάνος, Γκιντίδης(ΑΕ Διδυμοτείχου), Κοτόπουλος, Μελισσόπουλος, Γεωργιάδης, Κουτσούμπας(Άρης Αβάτου), Καμπάτζης, Ελέζι, Καραγιαννίδης, Σαλπιγγίδης(Αετός Ορφανού), Πασχαλάκης, Μουμίνογλου, Καραγκιόζης Γ.(Ορφέας Ξάνθης), Μπάρμπας, Κούτλας, Χριστοφορίδης, Αγγελίδης(Μ.Αλ. Καρπερής), Αμαραντίδης, Βουτσινάς(Μ. Αλ. Ξηροποτάμου), Σιδηρόπουλος(Δόξα Προσκυνητών), Μαυράκης, Πανουργιάς, Ανδρέου, Ανυφαντάκης(Δόξα Σιδηροχωρίου)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΔΕΚΑ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΕΣ

Share it