Search

Το ίδρυμα Λεβέντη κοντά στους κορυφαίους! Υποτροφία και στήριξη στον Κώστα Μπανιώτη

Το ίδρυμα Λεβέντη όπως με συνέπεια κάνει από το 1999 έτσι και φέτος μοίρασε τις υποτροφίες για τους αθλητές που προετοιμάζονται για τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το βράδυ της Τρίτης (25/4) στις εγκαταστάσεις της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής βρέθηκαν αθλητές των ολυμπιακών αθλημάτων, ανάμεσα σε αυτούς και Ελληνες πρωταθλητές και πρωταθλήτριες μας.

Δέκα αθλητές και αθλήτριες του κλασικού αθλητισμού έλαβαν υποτροφίες και πλέον μπορούν να συνεχίσουν την προετοιμασίας τους για τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, ενώ όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος οικονομική στήριξη έλαβαν και οι νικητές του ΑΜΑ. Ανάμεσα στους Έλληνες πρωταθλητές που επέλεξε το ίδρυμα είναι και ο σπουδαίος Κομοτηναίος πρωταθλητής στο άλμα Κώστας Μπανιώτης.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης μίλησαν οι ολυμπιονίκες Λευτέρης Πετρούνιας, Άννα Κορακάκη, αλλά και η δική μας Κατερίνα Στεφανίδη, μέσω Skype. Η “χρυσή” ολυμπιονίκης του επί κοντώ αναφέρθηκε στην προσπάθεια που πρέπει να καταβάλει κάθε αθλητής για να φτάσει στην κορυφή, στη δουλειά και τις θυσίες.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους η αντιπρόεδρος του ΣΕΓΑΣ και μέλος της ΕΟΕ Ξένια Αργειτάκη και τα μέλη του συμβουλίου Σπύρος Καλοζούμης και Παρασκευή Παχατουρίδου.

Οι αθλητές στίβου που πήραν τις υποτροφίες είναι οι: Κώστας Μπανιώτης (ύψος), Μιχάλης Αναστασάκης (σφυροβολία), Ελισάβετ Πεσιρίδου (100 μ. εμπ.), Χρυσούλα Αναγνωστοπούλου (δισκοβολία), Κωνσταντίνα Ρωμαίου (τριπλούν), Παναγιώτης Μαντζουρογιάννης (μήκος), Εμμανουήλ Καραλής (επί κοντώ), Οδυσσέας Μουζενίδης (σφαιροβολία), Μίλτος Τεντόγλου (μήκος), Αντώνης Μέρλος (ύψος) και οι νικητές του 34ου ΑΜΑ, Χριστόφορος Μερούσης και Ράνια Ρεμπούλη.

Την προσπάθεια του Ιδρύματος στηρίζουν από φέτος και μέχρι τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, η Ελληνική Πρωτοβουλία (The Hellenic Initiative) και το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση. Με την συνεργασία των τριών Ιδρυμάτων, χορηγήθηκαν για το έτος 2016 – 2017,  41 αθλητικές υποτροφίες σε αθλητές και αθλήτριες από την Ελλάδα και την Κύπρο που αγωνίζονται σε ατομικά ολυμπιακά αθλήματα, καθώς και δυο υποτροφίες, αντίστοιχα, στον πρώτο Έλληνα και την πρώτη Ελληνίδα που τερμάτισαν στον 34ο Αυθεντικό Μαραθώνιο.

Share it