Search

2016-2017: Μια «μαύρη» χρονιά ή μια χρονιά «ορόσημο» για το ποδοσφαιρικό μέλλον του Ν. Έβρου;

 

Και κάπως έτσι φτάνουμε στην 11 Σεπτεμβρίου 2016 (σημαδιακή ημερομηνία, θυμηθείτε δίδυμους πύργους). Στις 17.00 ορίστηκε το εναρκτήριο λάκτισμα λοιπόν για την Football League 2. Μια έναρξη πρωταθλήματος εντελώς αδιάφορη για τον νομό Έβρου(έτσι όπως τα καταφέραμε).

Ένας νομός με συνεχόμενη εκπροσώπηση στην πάλαι ποτέ Δ΄ Εθνική κατηγορία από το 1982-2016,με ομάδες από όλο το εύρος του νομού μας. Με εκπροσώπηση επίσης – όχι βέβαια συνεχόμενη – και στην πάλαι ποτέ Γ΄ Εθνική κατηγορία για την ίδια χρονική περίοδο.

Ομάδες όπως ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης,το Άλεξ, ο Ορέστης Ορεστιάδας, το  Διδυμότειχο, ο Έβρος Σουφλιού, η Θράκη Φερών, ο Άρης Αισύμης, η ΠΑΕ Θράκη και η ΑΕΝ Χιλής (συγγνώμη εάν ξεχνάω κάποια)  γράψανε ιστορία στα γήπεδα τόσα χρόνια των επαγγελματικών κατηγοριών. Ξαφνικά βρεθήκαμε στην αγωνιστική σεζόν 2016-2017 και στις επαγγελματικές κατηγορίες στο νομό μας (Έβρο) έπεσε «μαύρο»,όπως θα πέσει σύντομα και σε πολλά ΜΜΕ.

Τα ερωτήματα είναι σίγουρα πολλά, αλλά κυρίως για το «ποιος φταίει» και «γιατί φτάσαμε ως εδώ» είναι τα κυριότερα. Όμως το σώφρον πλέον είναι να μην ψάχνουμε εξιλαστήρια θύματα αλλά να βγούμε από την εσωστρέφεια μας και τις προσωπικές μας φιλοδοξίες και να βρούμε λύσεις.

Καλώς η κακώς το μόνο υγιές κομμάτι του ποδοσφαίρου στο νομό μας είναι τα αναπτυξιακά τμήματα υποδομής(με τα οποία προβλήματα και αδυναμίες).Οπότε πρέπει να βελτιώσουμε τις εγκαταστάσεις μας, τις υποδομές μας, τις προπονητικές μας διαδικασίες, τις συμπεριφορές μας, τα θέλω μας, και άλλα πολλά, να δουλέψουμε σκληρά όλοι μας, με ενιαία φιλοσοφία και διάθεση και μόνο έτσι μπορεί σε 4-5 χρόνια να δημιουργήσουμε ανταγωνιστικό νομό και ανταγωνιστικές ομάδες.

Αυτό που λείπει από το νομό μας σίγουρα δεν είναι το ταλέντο , είναι η οργάνωση και το όραμα. Δώστε όραμα στα νέα παιδιά για να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στο προσκήνιο, εκεί δηλαδή που ανήκουμε αργά αλλά σταθερά. Θα μπορούσα να γράψω πολλά ακόμα αλλά είναι το πρώτο μου άρθρο (ελπίζω όχι και το τελευταίο μου)και κάπου εδώ τελειώνει.

Καλή ποδοσφαιρική χρονιά λοιπόν  να έχουμε και καλή επιτυχία στις ομάδες της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης(Δόξα Προσκυνητών, Ορφέα Ξάνθη, Καβάλα, Δόξα Δράμας, Νέστο Χρυσούπολης). 

SportsAddict: *Ο Κωνσταντίνος Αλεξόπουλος είναι προπονητής, κάτοχος διπλώματος UEFA B.

Share it