Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

Ο χάρτης των κατηγοριών της ΕΠΣ Ξάνθης, οι ημερομηνίες κλειδί και η μεγάλη μάχη που έρχεται εν μέσω αναδιάρθρωσης!

Αντίστροφα μετρά η ΕΠΣ Ξάνθης για την έναρξη των επίσημων αγωνιστικών υποχρεώσεων, με άπαντες στο τοπικό της Ξάνθης να μπαίνουν σιγά σιγά σε αγωνιστικούς ρυθμούς.

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος το καλοκαίρι αναμένεται μακρύ όχι μόνο μεταγραφικά αλλά και ως προς το ποιες ομάδες θα μετέχουν οι όχι, και αυτό αφορά κυρίως της δύο μικρές κατηγορίες με την συμμετοχή ομάδων όμως ο Αστέρας Μαγικού και ο Νέστος Κύρνου να μοιάζουν αμφίβολες και φέτος, και αυτό το αναφέρουμε καθώς απο την συμμετοχή των ομάδων θα κριθεί και η τελικός αριθμός των κατηγοριών της Ένωσης αλλά και τα δεδομένα των κατηγοριών, με την Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης πάντως να κάνει γνωστή την πρόθεση της την επόμενη σαιζόν να γίνει η Α’ με 12 ομάδες η Β’ επίσης με 12 και όσες περισσέψουν να αγωνιστούν στην Γ’.

Πράγμα που σημαίνει πως ειδικά στην Α’ η μάχη της παραμονής αναμένεται σκληρή και πολύ ανταγωνιστική καθώς απο τον αριθμό των 14 που είναι σήμερα να φτάσουμε στις 12 τη νέα χρονιά απαιτεί δεδομένα υποβιβασμό 3 έως 7 ομάδων!, ανάλογα με το τι θα κάνουν οι ομάδες της Γ’ Εθνικής(Άρης Αβάτου, Ηρακλής Ζυγού, Ορφέας Ξάνθης) αν δηλαδή υποβιβαστεί κάποιος αλλά φυσικά και απο το αν ο πρωταθλητής δηλώσει κανονικά συμμετοχή στην Εθνική κατηγορία που θα ανέλθει.

Με βάση την προκήρυξη η έναρξη του πρωταθλήματος της Α’ κατηγορίας είναι προγραμματισμένη για 14-15 Σεπτεμβρίου, ενώ η Β’ κατηγορία μια εβδομάδα αργότερα. Για την Γ’ κατηγορία και αν τελικά θα διεξαχθεί θα αποφασιστεί ανάλογα της συμμετοχές που θα υπάρξουν, καθώς αν ο αριθμός των ομάδων κριθεί μικρός τότε αυτές θα ανέλθουν στην Β’ κατηγορία και τότε ενδεχομένως να υπάρξει αλλαγή στον καταρτισμό της Β'(υπάρχει σκέψη για δύο ομίλους)

Οι δηλώσεις συμμετοχής είναι προγραμματισμένες για την Παρασκευή 9 Αυγούστου για όλες της κατηγορίες. Ενώ μέχρι την ίδια περίοδο καλούνται να δηλώσουν συμμετοχή και στο Κύπελλο ΕΠΣ Ξάνθης, αλλά και στο Κύπελλο κατηγοριών(θυμηθείτε ΕΔΩ)

Αναλυτικά ο χάρτης των πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Ξάνθης:

Α’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αναγέννηση Θαλασσιάς

ΑΟ Βιστωνίδας

Απόλλων Διομηδείας

Απόλλων Ξάνθης

Άρης Πετεινού

Ασπίδα Ξάνθης

Άτλας Σελίνου

Ελπίδα Γενησέας

Ερμής Μάνδρας

Εχίνος Σπορ

Κεντητή

Κεσσάνη Ερασμίου

Παύλος Μελάς Κουτσού

Φίλιππος Δροσερού

Β’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΕ Ξάνθης

Αετός Γοργόνας

Αετός Τοξοτών

Αναγέννηση Π. Χρύσας

ΑΠΟ Ξάνθης

Ατρόμητος Χρύσας

Ασπίς Πηγαδίων

Αστέρας Μαγικού

Δόξα Μυρωδάτου

Δόξα Σταυρούπολης

Σμίνθη

Κένταυρος

Γ’ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΑΕΚ Κυψέλης

Εθνικός Κιμμερίων

Κοτύλη

Κεραυνός Π. Κατραμίου

Νέστος Κύρνου

Share it