Search

Έρχεται και στην ΕΠΣ Ξάνθης το Κύπελλο κατηγοριών! Η καινοτόμα πρόταση και η ευκαιρία των ομάδων του τοπικού

Μια νέα διοργάνωση θέλει να εισάγει στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο της Ξάνθης η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ξάνθης,  θέλοντας να δώσει εξτρά παιχνίδια αλλά και κίνητρο για διεκδίκηση ενός ακόμη τίτλου για τις ομάδες της.

Ο λόγος για το Κύπελλο κατηγοριών, με τον Πρόεδρο της Ένωσης Γιώργο Πανίδη να κάνει γνωστή την πρόθεση της ΕΠΣ στην συνάντηση με τα σωματεία της Α’ κατηγορίας. Σκοπός της ΕΠΣ Ξάνθης είναι ανάλογα τις συμμετοχές των ομάδων πέρα απο το Κύπελλο Ερασιτεχνών που θα διεξαχθεί κανονικά με την συμμετοχή και των ομάδων της Γ’ Εθνικής κάτι που αν μη τι άλλο κάνει δύσκολο το έργο των ομάδων των τοπικών κατηγοριών

Έτσι, όπως τόνισε ο κ. Πανίδης πρόθεση είναι να διεξαχθεί ένα Κύπελλο Α’ κατηγορίας και ένα Β’-Γ’ κατηγορίας ώστε και παραπάνω παιχνίδια να δώσουν οι ομάδες αλλά και να έχουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν έναν παραπάνω τίτλο. Τα ματς θα είναι νοκ άουτ και έτσι δεν αποκλείεται αν μετέχουν όλες οι ομάδες μια ομάδα με τέσσερα ματς να καταφέρει να αναδειχθεί Κυπελλούχος της κατηγορίας της.

Να πούμε οτι κάτι τέτοιο συνέβη και στην ΕΠΣ Καβάλας την περασμένη σαιζόν και μάλιστα είχε ιδιαίτερη επιτυχία, και έτσι μετά τα παράπονα των ομάδων για την συμμετοχή των ομάδων της Γ’ Εθνικής που μειώνει τις ελπίδες των ομάδων του τοπικού για διεκδίκηση του τίτλου η ΕΠΣ δίνει την ευκαιρία και την δυνατότητα διεξαγωγής της νέας αυτής διοργάνωσης οι ομάδες να διεκδικήσουν και έναν ακόμη τίτλο.

Βέβαια όπως αντιλαμβάνεται κανείς αυτός ο τίτλος αφορά καθαρά τις κατηγορίες(είτε Α’ είτε Β’-Γ’) μια και στο Κύπελλο Ελλάδας θα μετέχει ο κάτοχος του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Το αν θα διεξαχθεί τελικά η διοργάνωση, που σημειωτέον η συμμετοχή είναι δωρεάν αλλά και  με πολύ μειωμένα τα έξοδα της διαιτησίας, θα εξαρτηθεί ανάλογα με το πόσες ομάδες θα δηλώσουν συμμετοχή.

Share it