Σχετικά με εμάς | Επικοινωνία | Γίνε συνεργάτης

Search

ΕΠΣ Έβρου: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη νέα σεζόν!

Με την διεξαγωγή του Super Cup (θυμηθείτε εδώ) ξεκίνησε και επίσημα η νέα σεζόν στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου.

Μετά την ολοκλήρωση του αγώνα και των απονομών, ακολούθησε η διαδικασία των κληρώσεων πρωταθλημάτων και κυπέλλου.

Πριν την έναρξη των κληρώσεων ο πρόεδρος της ΕΠΣ Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης πήρε τον λόγο, αναφέροντας τα πιο σημαντικά στοιχεία για τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Αναλυτικά:

  • Στην Α’ κατηγορία (ένας όμιλος) θα λάβουν μέρος 13 ομάδες.  Η πρεμιέρα ορίστηκε για τις 3-4 Οκτώβρη και οι ομάδες υποχρεούνται να έχουν στην ενδεκάδα τους τουλάχιστον έναν παίκτη γεννημένο από 1/1/2000.
  • Στην Β’ κατηγορία (δύο όμιλοι) θα συμμετάσχουν 19 ομάδες (10 στο Νότιο & 9 στον Βόρειο). Η πρεμιέρα ορίστηκε για τις 3-4 Οκτώβρη. Στο Νότιο όμιλο θα λάβει μέρος η Νίκη Άνθειας. Μετά την συγχώνευση της Ένωσης Άνθειας/Αρίστεινου με το ΑΛΕΞ για την δημιουργία της Αλεξανδρούπολης FC, ο οικισμός της Άνθειας έμεινε χωρίς ομάδα και έτσι οι άνθρωποι του με επικεφαλής τον κ. Σαμαρά, επανέφεραν το ΑΦΜ της Νίκης Άνθειας 1959.
  • Την φετινή σεζόν οι ομάδες αντί για 18μελή θα μπορούν να κατεβάζουν 20μελή αποστολή και θα έχουν δικαίωμα 5 αλλαγών. Σε περίπτωση παράτασης μάλιστα (αυτό αφορά μόνο το κύπελλο) θα μπορούν να κάνουν και έκτη.
  • Η ΕΠΣ Έβρου είχε προαναγγείλει οικονομικές ελαφρύνσεις για τα σωματεία της. Έτσι, θα ισχύσει μείωση 20% για τα παράβολα συμμετοχής κάθε ομάδας, ενώ κάθε σωματείο θα έχει μέσα στη σεζόν 2 δωρεάν διαιτησίες.
  • Πέρα από τη Νίκη Άνθειας, στην δύναμη της ΕΠΣ προστίθεται ακόμη μία ομάδα. Ο λόγος για τη γυναικεία ομάδα του Έβρου Σουφλίου, η οποία μάλιστα δήλωσε συμμετοχή και θα λάβει μέρος μαζί με τον Ποντιακό στη Γ’ Εθνική.

 

 

Share it