Search

Νικήτρια του Super Cup Έβρου η ΑΕ Διδυμοτείχου!

Η Αθλητική Ένωση Διδυμοτείχου είναι η νικήτρια του πρώτου τίτλου στην νέα σεζόν στην ΕΠΣ Έβρου.

Η ΑΕΔ επικράτησε 3-1 της Αλεξανδρούπολης FC στο Σουφλί, κατακτώντας το Super Cup.

Η Αλεξ/πολη προηγήθηκε χάρη σε γκολ του Γεωργαντζόπουλου με πλασέ μετά από ασίστ του Ρουμπιέ στο 22′. Στο 36′ ο Σαραντίδης από κοντά μετά από μακρινή μπαλιά του Γκαϊδατζή στην πλάτη της άμυνας. Στο β’ μέρος η ομάδα του Νίκου Ουσταμπασίδη έψαξε την ισοφάριση αλλά απείλησε ελάχιστα και ο Γιαννόπουλος στο 90+3 με ένα απίστευτο γκολ που δεν… το ήθελε καθώς πήγαινε για σέντρα (όπως ειλικρινέστατα παραδέχτηκε στην κάμερα του SportsAddict) διαμόρφωσε το τελικό σκορ.

Η αναμέτρηση διεξήχθη με το θερμόμετρο να δείχνει 33 βαθμούς στο Σουφλί γι’ αυτό και ο διαιτητής Παπάς προχώρησε σε μικρά διαλείμματα (cool breaks) στο α’ και στο β’ ημίχρονο. Το ματς δεν έχει πολλές φάσεις, με τις δύο ομάδες να ψάχνονται ακόμα, καθώς δεν είναι έτοιμες, με το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής στο οποίο θα συμμετάσχουν να αρχίζει σε περίπου 1 μήνα από τώρα (το πρόγραμμα θα γίνει γνωστό την Τρίτη 8/9).

Ο Ανυφαντάκης, ένας από τους πολλούς που έκαναν το επίσημο ντεμπούτο τους χθες με την Αλεξανδρούπολη, ήταν αυτός που απείλησε πρώτος, όταν στο 16′ με έμμεση εκτέλεση φάουλ από μακρινή απόσταση, ανάγκασε τον Κυριακίδη να αποκρούσει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 22′ ο Γεωργαντζόπουλος θα δεχτεί πολύ όμορφη μπαλιά από τον Ρουμπιέ και δεν θα την αφήσει αναξιοποίητη, ανοίγοντας το σκορ για την Αλεξ/πολη. Η απάντηση της ΑΕΔ ήρθε 14 λεπτά μετά, με τον Γκαϊδατζή να βρίσκει με «40άρα» μπαλιά τον Σαραντίδη μέσα στην περιοχή και εκείνος να νικάει από κοντά τον Συριτούδη ισοφαρίζοντας σε 1-1. Στο 40′ ο ίδιος παίκτης θα βρεθεί μέτωπο προς την εστία αλλά θα στείλει τη μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι του γκολκίπερ της Ένωσης. Η ομάδα του Ουσταμπασίδη θα απειλήσει με τον Ρουμπιέ στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων, αλλά ο νεοαποκτειθέν επιθετικός δεν θα βρει δίχτυα με την κεφαλιά που έπιασε.

Το β’ μέρος ξεκίνησε με γκολ, αφού ο Παπούδης αν και δεν βρήκε «γεμάτα» την μπάλα μετά από πάσα που του έγινε, την έστειλε στο βάθος της εστίας του Συριτούδη φέρνοντας «τούμπα» το ματς. Η ομάδα του Μαυράκη μάλιστα θα χάσει και πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Βαρσαμίδη να το κερδίζει από τον Πατσιώρα αφού πρώτα είχε περάσει 3 παίκτες με ωραία ατομική ενέργεια, να το εκτελεί, όμως είδε τον Συριτούδη να μπλοκάρει. Η Αλεξανδρούπολη προσπάθησε να ισοφαρίσει αλλά δεν κατάφερε να δημιουργήσει ευκαιρίες. Μοναδική ένα σουτ του Καρτσαμπά στο 70′ που πέρασε λίγο άουτ. Στο 2ο λεπτό των καθυστερήσεων του αγώνα ο αρχηγός Γιαννόπουλος θα βάλει το κερασάκι στην τούρτα για τους πρωταθλητές Έβρου, όταν στην προσπάθεια του να βγάλει σέντρα από τα δεξιά όπως εκδήλωνε επίθεση η ομάδα του, έστειλε τη μπάλα στην δεξιά μεριά του τέρματος του πορτιέρο της Αλεξ/πολης διαμορφώνοντας το τελικό 3-1.

MVP (πολυτιμότερος παίκτης) του Super Cup αναδείχθηκε ο Αποστόλης Σαραντίδης.

Όσο αφορά τους απόντες σημαντική ήταν για την Αλεξανδρούπολη η απουσία του Νίκου Γκαϊδατζή που δεν ξεπέρασε τον τραυματισμό του από το πρόσφατο φιλικό με τον Πανθρακικό και έμεινε εκτός αποστολής.

Εξαιρετικά τα πήγε η διαιτητική τριπλέτα Παπα, Κώνογλου και Γεωργακούδη.

Α.Ε. Διδυμοτείχου (Χρήστος Μαυράκης): Κυριακίδης, Αλεξακίδης , Παντελίδης, Θάνος (90′ λ. τρ. Τοροσιάν), Τζουμακίδης, Βαρσαμίδης (74′ Μυσιούδης) , Παπούδης (86′ Ασπιώτης), Γκαϊδατζής (58′ Κούπας), Σαραντίδης (71′ Τσομπανούδης), Γιαννόπουλος, Ιντζές.

Αλεξανδρούπολη F.C. (Νίκος Ουσταμπασίδης ): Συριτούδης, Δορουγιδένης (74′ Ζώτος), Μαυρομάτης, Καρτσαμπάς, Κομεσίδης, Πατσιώρας, Θέμελης (72′ Χατζόπουλος), Ανυφαντάκης, Ρουμπιές, Χριστοφορίδης (55′ Μαλτέζος), Γεωργαντζόπουλος (55′ Καρακασίδης).

Δείτε φωτογραφίες ΕΔΩ.

Share it