Search

Απο την Πτολεμαΐδα στην Ξάνθη για να ζήσει το όνειρο του! Γνωρίστε τον Κώστα Θυμιάνη

Τι και αν τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί αισθητά το μπάτζετ στα τμήματα Υποδομής ωστόσο η  συνεχής παραγωγή ταλέντων δεν σταματά για την ομάδα της Ξάνθης, που έκανε επαγγελματίες ακόμη δύο «διαμαντάκια» που προέρχονται απο τα τμήματα Υποδομής. Έργο φυσικά της σκληρής δουλειάς που γίνεται στις Υποδομές του συλλόγου που αξίζουν τα credits.

Ένα απο αυτά τα παιδιά είναι και ο 16χρονος(28 Φεβρουαρίου 2001) Κωνσταντίνος Θυμιάνης, ένας ποδοσφαιριστής για τον οποίο άπαντες στον σύλλογο “στάζουν” μέλι για τον χαρακτήρα του αλλά και την εκπληκτική βελτίωση που έχει κάνει απο την ημέρα που ήρθε  στην Ξάνθη το 2015.

Άλλωστε το κύριο χαρακτηριστικό του Θυμιάνη πέρα απο την εξαιρετική τεχνική που διαθέτει παρότι στόπερ, και της ηγετικές του δυτνατότητες, είναι το πόσο δουλευταράς είναι και πειθαρχημένος δείχνοντας πάντα διάθεση να μάθει ακόμη περισσότερα και να βελτιώνεται συνεχώς, κάνοντας τους ιθύνοντες του συλλόγου να πιστεύουν πολύ πως διαθέτουν στα χέρια τους ένα ταλέντο απο “χρυσάφι”

Χρυσάφι που ήδη έχει απασχολήσει αρκετές ομάδες, και του εξωτερικού!, κυρίως χάρις της εκπληκτικές του εμφανίσεις με τα χρώματα των Εθνικών ομάδων Κ16 και Κ17 οπού αποτελεί αναντικατάστατο κομμάτι των επιλογών του Ομοσπονδιακού Βασίλη Γεωργόπουλου, καταφέρνοντας μάλιστα να πετύχει και πολύ σημαντικά τέρματα βοηθώντας την Εθνική στην πρόκριση της στην Elite Round

Ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης αποκτήθηκε σε ηλικία 14 ετών απο τον Ηρακλή Πτολεμαίδας, και η βελτίωση του χρόνο με τον χρόνο είναι εντυπωσιακή. Ενώ φέτος έχοντας τον ρόλο του αρχηγού και ηγέτη παίζει καταλυτικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία των Εφήβων της Ξάνθης που βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος Κ17.

Στην Πτολεμαΐδα ο Θυμιάνης πέρασε απο όλες σχεδόν της ηλικιακές κατηγορίες, υπό τις οδηγίες των Θεόδωρου Γρηγοριάδη, Γιάννη Κουλίδη, Δημήτρη Σπυρίδη και Φραντζόπουλου. Ενώ στην ομάδα της Ξάνθης αγωνίστηκε μια χρονιά στην Κ15 του συλλόγου υπό τις οδηγίες του Θόδωρου Καραγιαννίδη και την απο πέρσι αποτελεί μέλος της Κ17 του συλλόγου υπό τις οδηγίες του προπονητή των επιτυχιών Κώστα Μπέδρελη.

Αξίζει να τονίσουμε πως ο Θυμιάνης αποτελούσε μέλος της εξαιρετικής ομάδας της Μεικτής ομάδας της ΕΠΣ Κοζάνης που την περίδο 2014-2015 κατέκτησε την πρωτιά στον όμιλο της, ενώ ο νεαρός αμυντικός της Ξάνθης αποτελούσε μέλος και της Επίλεκτης ομάδας της ζώνης κατακτώντας την πρώτη θέση σε όλη την Ελλάδα.

Ο Κωνσταντίνος Θυμιάνης όπως και ο Οκάν Σουλεϊμάν(θυμηθείτε ΕΔΩ) υπέγραψε συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας. Ενώ μέχρι το καλοκαίρι θα συνεχίζει να αγωνίζεται με την φανέλα της Κ17 του συλλόγου και να προπονείται όπως συμβαίνει απο το Νοέμβριο με την Ανδρική ομάδα.

Share it