Search

Επενδύει στο μέλλον της η Ξάνθη με δύο παιδιά κάτω των 18! Επαγγελματίες οι Οκάν Σουλεϊμάν και Κωνσταντίνος Θυμιάνης!!!

Τι και αν τα τελευταία χρόνια έχει μειωθεί αισθητά το μπάτζετ στα τμήματα Υποδομής ωστόσο η  συνεχής παραγωγή ταλέντων δεν σταματά για την ομάδα της Ξάνθης, που έκανε επαγγελματίες ακόμη δύο “διαμαντάκια” που προέρχονται απο τα τμήματα Υποδομής. Έργο φυσικά της σκληρής δουλειάς που γίνεται στις Υποδομές του συλλόγου που αξίζουν τα credits.

Πιο συγκεκριμένα απο το Νοέμβριο κιόλας μέλη της Ανδρικής ομάδας του ΑΟΞ θεωρούνται ο 17χρονος μεσοεπιθετικός Οκάν Σουλεϊμάν και ο 16χρονος αμυντικός Κωνσταντίνος Θυμιάνης. Που υπέγραψαν το επαγγελματικό τους συμβόλαιο, μετέχουν στις προπονήσεις της Ανδρικής ομάδας ενώ όπως πληροφορείται το Sportsaddict εντός ολίγων ημερών θα εκδοθούν και τα δελτία τους έτσι ώστε να μπορούν να χρησιμοποιηθούν αν το κρίνει αναγκαίο ο Μίλαν Ράσταβατς.

Ο 17χρονος Οκάν Σουλεϊμάν αποτελεί γέννημα θρέμμα παιδί της Ακαδημίας της Ξάνθης, έχοντας περάσει απο όλα τα ηλικιακά στάδια της Ακαδημίας(Κ9, Κ11, Κ13, Κ15 και απο το καλοκαίρι μέλος της Κ20). Αποτελεί ένα απο τα “ακατέργαστα διαμάντια” που διαθέτει στην Ακαδημία της η Ξάνθη, με εκπληκτικές χρονιές απο πίσω και ένα ταλέντο που ουκ ολίγες φορές έχει κάνει αρκετούς αντιπάλους να παραμιλούν.  Άλλωστε η φετινή του παρουσία τόσο στα άκρα όσο και πίσω απο τον φορ έχει προσφέρει αρκετές μαγικές στιγμές και με ασίστ και με πολύ όμορφα γκολ στην εξαιρετική πορεία της Κ20 του συλλόγου.

Τρομερή επένδυση στο μέλλον αποτελεί και ο 16χρονος κεντρικός αμυντικός, αγωνίζεται με την ίδια άνεση και αμυντικό χαφ, Κωνταντίνος Θυμιάνης που αποκτήθηκε σε ηλικία 14 ετών απο τον Ηρακλή Πτολεμαίδας, και η βελτίωση του χρόνο με τον χρόνο είναι εντυπωσιακή. Ενώ φέτος έχοντας τον ρόλο του αρχηγού και ηγέτη παίζει καταλυτικό ρόλο στην εξαιρετική πορεία των Εφήβων της Ξάνθης που βρίσκονται στην κορυφή του πρωταθλήματος Κ17. Ενώ πέρα απο την καταλυτική του παρουσία στο κέντρο της άμυνας, βοηθά και στο σκοράρισμα!

Αμφότεροι αποτελούν μέλη των Εθνικών ομάδων, με τον Κώστα Θυμιάνη να είναι αναντικατάστατος στην Λ17, και τον Οκάν Σουλεϊμάν να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στην ιδιαίτερα ταλαντούχα Κ19.

Σε επόμενες αναρτήσεις θα υπάρχουν πληρέστατα αφιερώματα για τα δύο ταλεντάκια του ΑΟΞ που πλέον  έγιναν…άντρες!

Share it